Een veel gestelde vraag betreft verzamelcertificaat en Fiscaal Gemak


Wat zijn de nadelen van het gebruik van een (SBR-/PKI-Overheids- of BAPI) verzamelcertificaat?

Om aangiftes te kunnen indienen met Fiscaal Gemak in plaats van met de software van de Belastingdienst zelf, heeft u een certificaat nodig. Daarmee worden de gegevens in uw aangifte versleuteld verzonden naar de Belastingdienst.

Bron : Wat zijn de nadelen van …

Wat is het voordeel van een verzamelcertificaat?

Het voordeel van een dergelijk certificaat ten opzichte van de codes die de Belastingdienst voor zijn programmatuur vraagt is dat u niet langer over de codes van al uw cliënten hoeft te beschikken. U kunt ervoor kiezen om een eigen certificaat aan te schaffen. De kosten daarvan bedragen minimaal € 175 excl. btw per jaar. Met een eigen certificaat kunt u digitaal een kopie van de aanslagen van uw cliënten ontvangen in de applicatie van Fiscaal Gemak (het SBA-bericht) uitstel aanvragen onder de becon-regeling en gebruik maken van de VIA.

Als u bovenstaande niet wilt ontvangen maar wel aangiftes wilt verzenden kunt u het verzamelcertificaat gebruiken. Het verzamelcertificaat kost u slechts eenmalig €50 administratiekosten excl. btw. U verzendt dan samen met anderen uw aangiftes over dit verzamelcertificaat. Uiteraard wordt wel uw beconnummer met de aangiftes meegezonden waardoor het voor de Belastingdienst helder is welke intermediair de aangiftes heeft ingediend.

De Belastingdienst kan op een verzamelcertificaat geen SBA-bericht of uitstel terugkoppelen omdat het voor hen niet duidelijk is naar welk account de kopie van de aanslag moet worden verzonden.

Veiligheidsaspecten bij videobellen


Fiscaal Gemak koppeling met Brixxs Office Portaal

  Automatisch versturen van aangiften vanuit Fiscaal Gemak naar het Officeportaal
  Goedkeuren van de aangiften vanuit je eigen white labeled mobiele Accountant App
  Statussen worden automatisch verstuurd naar Fiscaal Gemak
  Maandelijks automatisch relevante nieuwsberichten in jouw huisstijl naar al je ondernemers via native-push
Digitaal rechtsgeldig ondertekenen
Digitaal archief van documenten voor de ondernemer
Beveiligd communiceren
Beveiligd videobellen

Merk in beeld en leadgeneratie


Videobellen vanuit je eigen bedrijfsapp

  Geen browser problematiek
  Gebruik Apple devices zonder problemen
  Uitnodiging email bevat link naar jouw eigen app download zodat er meer appgebruikers ontstaan
  Mogelijkheid om je merk te tonen in het video scherm

Veel gestelde vragen over Fiscaal Gemak

Nee, u heeft geen inlogcodes van de Belastingdienst nodig als u Fiscaal Gemak gebruikt. Alle aangiftes worden op een beveiligde wijze via een zogenaamd PKIOverheid certificaat verzonden.

Ja, u kunt Fiscaal Gemak gebruiken als u op locatie bij de klant bent. Doordat Fiscaal Gemak een online software oplossing is, is dat heel goed mogelijk. U kunt overal ter wereld waar u beschikt over een
internetverbinding inloggen in uw account

De applicatie van Fiscaal Gemak werkt prima op de iPad of op een android tablet
met vergelijkbare afmetingen. Met het ontwerp en de ontwikkeling van de
software van Fiscaal Gemak is hier rekening mee gehouden.

Ja, de software is veilig te gebruiken en de gegevens zijn online op een virtual private .Net server opgeslagen. Op deze server wordt niets anders dan gegevens van Fiscaal Gemak gehost.

Fiscaal Gemak is in 2012 gestart met de ontwikkeling. En lanceerde daarmee de eerste online applicatie voor het indienen van belastingaangiftes.nDe applicatie is ontwikkeld door haar eigen gebruikers in samenwerking met specialisten op het gebied van gebruiksgemak.

Fiscaal Gemak werkt volledig online in de cloud. U hoeft dus nooit updates te installeren u beschikt altijd over de meest recente versie en u heeft overal ter wereld toegang tot de software van Fiscaal Gemak.

In de applicatie van Fiscaal Gemak kunt u kosteloos uitstel voor uw klanten aanvragen, indien u ook aangiftes voor uw klanten met de Fiscaal Gemak software indient.

Wanneer u uw abonnement van Fiscaal Gemak wilt opzeggen of downgraden dan dient u dat uiterlijk 3 maanden voor de start van een nieuw kalenderjaar. En dit schriftelijk per brief of e-mail aan Fiscaal Gemak door te geven.

U kunt een bij Fiscaal Gemak een proefaccount aanmaken via de optie ‘probeer gratis’. Klik hier om direct naar de website van Fiscaal Gemak te gaan voor het aanmaken van een gratis account.

In Fiscaal Gemak kunt u op een gemakkelijke wijze stamgegevens van uw cliënten importeren via een Excel Bestand. In de applicatie kunt u een voorbeeldbestand downloaden voor de wijze van aanleveren.