Prestashop acquisitie is het proces van het verwerven van een controlerend belang in een ander bedrijf. Dit kan worden gedaan door middel van een verscheidenheid van middelen, zoals de aankoop van aandelen, fuseren met het andere bedrijf, of het verkrijgen van controle over de raad van bestuur. Het doel van een overname is meestal om de bedrijfsactiviteiten uit te breiden, het marktaandeel te vergroten of nieuwe producten en diensten toe te voegen. Prestashop is overgegaan tot overnames en heeft vaak bedrijven overgenomen die aanvullende producten of diensten leveren. Het overnameproces kan lang en ingewikkeld zijn, en het is belangrijk om een financieel adviseur te raadplegen om ervoor te zorgen dat de transactie in het beste belang van het bedrijf is.

Prestashop is de laatste tijd op een overnamepad. Het begon met de overname van MangoPay in juli 2020. De overname zal PrestaShop helpen haar productaanbod uit te breiden en nieuwe markten te bereiken. In september 2020, PrestaShop verworven Sweet Tooth, een loyaliteit beloningsprogramma provider. Deze overname zal PrestaShop helpen om meer uitgebreide loyaliteitsprogramma’s aan te bieden aan haar handelaren. In november 2020 heeft PrestaShop het Colombiaanse e-commerce platform Cuatrobarras overgenomen. Met deze overname krijgt PrestaShop voet aan de grond op de Latijns-Amerikaanse markt.

Prestashop zet zijn acquisitie voort Fspree in 2020 met de overname van module provider, Adtech. Deze overname zal PrestaShop helpen meer uitgebreide oplossingen te bieden aan haar handelaren. In februari 2021, PrestaShop overgenomen concurrent van Shopify, BigCommerce. Deze overname zal PrestaShop helpen zijn bereik uit te breiden en beter te concurreren tegen Shopify.

Prestashop is een e-commerce platform dat bedrijven helpt online te verkopen. Het biedt een breed scala aan functies en tools om bedrijven te helpen bij het maken en beheren van hun online winkels. Prestashop heeft ook een marktplaats waar handelaren plugins, thema’s en andere uitbreidingen kunnen kopen en verkopen om de functionaliteit van hun winkels uit te breiden.

Prestashop-overname is het proces van het verwerven van een controlerend belang in een ander bedrijf. Dit kan worden gedaan door een verscheidenheid van middelen, zoals de aankoop van aandelen, een fusie met de andere onderneming of het verkrijgen van zeggenschap over de raad van bestuur. Het doel van een overname is meestal om het bedrijf uit te breiden, het marktaandeel te vergroten of nieuwe producten en diensten toe te voegen.

Prestashop is doorgegaan met overnames en heeft vaak bedrijven overgenomen die aanvullende producten of diensten leveren. Het overnameproces kan lang en ingewikkeld zijn, en het is belangrijk om een financieel adviseur te raadplegen om ervoor te zorgen dat de transactie in het beste belang van het bedrijf is.

De overname van Prestashop zal Prestashop helpen meer uitgebreide oplossingen te bieden aan zijn handelaren. Het zal Prestashop ook helpen zijn bereik uit te breiden en beter te concurreren tegen Shopify.

De meest recente overname van Prestashop was die van het Franse bedrijf Oxatis, een leverancier van e-commerceoplossingen. Dankzij deze overname kan Prestashop zijn klanten een complete oplossing bieden voor het opzetten en beheren van een online winkel. Voorafgaand aan deze overname, Prestashop

bood alleen software waarmee bedrijven hun winkels konden maken en beheren. Met de overname van Oxatis kan Prestashop nu een complete oplossing bieden die hosting, ondersteuning en betalingsverwerking omvat.

De overname van Oxatis door Prestashop is een belangrijke stap in het doel van Prestashop om een one-stop shop voor e-commerce oplossingen te worden. Deze overname zal Prestashop helpen om beter te concurreren met Shopify en andere e-commerce platforms. Prestashop is van plan om zijn overnameprogramma in 2020 voort te zetten met als doel het toonaangevende e-commerce platform te worden.