Breadcrumb path is een setting in Prestashop die ervoor zorgt dat de bezoeker op de website altijd weet waar hij of zij zich bevindt. Dit doet het door middel van een klein stukje tekst bovenaan de pagina, waarin de breadcrumb path de verschillende pagina’s laat zien die je hebt bezocht. Het is een handige manier om ervoor te zorgen dat je bezoekers snel kunnen navigeren op de website.

Breadcrumb path kan ook worden gebruikt als een soort zoekmachine, waarmee je makkelijk kunt vinden wat je zoekt. Als je bijvoorbeeld weet dat er een bepaald product op de website staat, maar je weet niet precies waar, dan kun je het breadcrumb path gebruiken om naar die pagina toe te navigeren. Dit is vooral handig als je een website bezoekt waar veel verschillende pagina’s zijn.

Je kunt de breadcrumb path aanpassen naar jouw eigen wensen door in het Prestashop-beheerpaneel naar de “Breadcrumbs” -sectie te gaan. Hier kun je de verschillende instellingen aanpassen, zoals de tekst die wordt weergegeven en of er een link naar de vorige pagina moet worden weergegeven. Door deze opties te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat de breadcrumb path perfect aansluit bij de stijl van je website.