Prestashop thema’s zijn verkrijgbaar bij een verscheidenheid van bronnen, met inbegrip van de Prestashop website, websites van derden, en forums. Er zijn zowel gratis als betaalde Prestashop thema’s beschikbaar. Als je op zoek bent naar een specifieke type Prestashop-thema, kan je de zoekfunctie op de Prestashop-website gebruiken om thema’s te vinden die aan uw criteria voldoen. Je kunt ook Prestashop thema’s vinden op websites en forums van derden.

Bij het kiezen van een Prestashop thema, is het belangrijk om te overwegen het algemene ontwerp van je winkel, de functionaliteit die je nodig hebt, en de prijs. Sommige Prestashop thema’s zijn ontworpen voor specifieke soorten winkels, zoals mode of elektronica winkels. Anderen zijn meer algemene doeleinden. Als je niet zeker weet welke Prestashop thema is geschikt voor je winkel, kan je contact opnemen met een Prestashop ontwikkelaar of vraag om advies in de Prestashop forums.

Prestashop thema’s kunnen rechtstreeks vanuit de Prestashop administratie worden geïnstalleerd paneel. Als je een Prestashop-thema wilt installeren, logt je in op je Prestashop-beheerpaneel en ga dan naar het tabblad “Ontwerpen”. Vanaf daar kan je het Prestashop thema bestand uploaden of de URL van het Prestashop thema in het “Een nieuw thema toevoegen” veld plakken. Zodra het Prestashop thema is geïnstalleerd, kunt je het activeren door te klikken op de knop “Inschakelen”.

Zodra je het hebt geïnstalleerd en geactiveerd een Prestashop thema, kan je beginnen met het aanpassen van het aan uw behoeften te voldoen. De meeste Prestashop thema’s worden geleverd met een verscheidenheid van opties die je kunt gebruiken om het uiterlijk en het gevoel van je winkel te wijzigen. Bijvoorbeeld, kan je het kleurenschema, voeg je eigen logo, en de lay-out wijzigen van je Prestashop-thema. Je kunt ook Prestashop modules toevoegen aan je Prestashop thema om de functionaliteit van uw winkel uit te breiden.

Prestashop is een geweldige eCommerce platform dat een breed scala aan functies en opties voor winkel eigenaren biedt. Als je op zoek bent naar een Prestashop thema, zijn er vele bronnen waar je kunt Prestashop thema’s vinden. Bij het kiezen van een Prestashop thema, is het belangrijk om te overwegen het algemene ontwerp van uw winkel, de functionaliteit die je nodig hebt, en de prijs. Zodra je het hebt geïnstalleerd en geactiveerd een Prestashop thema, kan je in het beginnen met het aanpassen van het behoeften te voldoen.

Prestashop-modules kunnen ook aan Prestashop-thema’s worden toegevoegd om de functionaliteit van je winkel uit te breiden.