Snel de beste Zendesk Guide specialisten voor jouw project vinden?


Waar kan ik een Zendesk Guide specialist per direct inhuren?

Brixxs regelt de inzet van een Zendesk specialist op basis van jouw project requirements, zodat je geen tijd kwijt bent met het zoeken naar expertise, de aansturing, het beoordelen van de kwaliteit en de administratieve afhandeling.

Wat doen we voor je?

  • Werk samen met Brixxs en stop met de zoektocht naar een Zendesk Guide specialist.
  • Brixxs regelt de inzet van Zendesk Guide specialisten op basis van jouw project requirements zodat je geen tijd kwijt bent met het zoeken naar expertise, de aansturing, het beoordelen van de kwaliteit en de administratieve afhandeling.
  • Maak een definitie van je projectrequirements, geef aan voor welke onderdelen je de Zendesk Guide specialist nodig hebt en zoek contact door het invullen van het onderstaande formulier.
  • Brixxs zal de opdracht tot een succes maken waarbij je alleen contact hoeft te hebben met onze Brixxs IT professionals.

Zoek niet verder naar een Zendesk Guide specialist!

Wat is een Zendesk Guide specialist?

Een Zendesk Guide specialist beschikt over de kennis en vaardigheden die nodig zijn om Guide Enterprise te implementeren, te configureren en te beheren voor de creatie en levering van content gedurende de hele levenscyclus van de content.

Wat kost het om een Zendesk specialist in te huren?

Het tarief van een Zendesk specialist hangt af van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld het niveau, expertise en ervaring van de specialist. Op basis van jouw wensen zijn wij in staat om een inschatting af te geven. Deel je project wensen via het contactformulier en we maken een afspraak via videobellen om je wensen door te spreken. Nadat we gedegen hebben gekeken naar je vraagstuk, kunnen we ook een inschatting afgeven.

Waarom Zendesk Guide specialisten inhuren?

Brixxs regelt voor jou Zendesk Guide specialisten op basis van jouw project requirements zodat je geen tijd kwijt bent met het zoeken naar expertise, de aansturing, het beoordelen van de kwaliteit en de administratieve afhandeling.

Kan ik voor het inzetten van een Zendesk specialist ook specifiek voor ons geldende afspraken maken?

Ja, we kunnen afwijken van een standaard werkwijze en de Zendesk specialist hierop laten aansluiten. Dus ook ten aanzien van de afspraken hoeft u zelf niets te regelen.

Als ik een Zendesk consultant ga inzetten hoe is de privacy van gevoelige informatie geregeld?

Wij hanteren een privacy beleid en standaarden zoals ISO 27001 om zonder risico’s de Zendesk consultant in te kunnen zetten.

FAQ – Veel gestelde vragen over Zendesk Guide specialisten

Leveren jullie Zendesk Guide specialisten een hoge kwaliteit?

Door onze kwaliteitsstandaarden worden de werkzaamheden van onze Zendesk Guide specialisten kritisch beoordeeld.

Hoe garanderen jullie het succes van het inzetten van een Zendesk specialist?

De dienstverlening van de Zendesk specialist wordt gebaseerd op vastgestelde requirements. Deze requirements vormen de basis voor de dienstverlening, maar worden ook gebruikt om de kwaliteit van het werk door ons te laten beoordelen. Dus de kwaliteitscontrole voeren wij ook voor je uit.

Kan ik ook een Zendesk specialist inhuren zonder dat er sprake is van een contract termijn?

Ja, het is zelfs mogelijk om Zendesk Guide specialisten in te huren voor 1 dag, dus het inhuren van een Zendesk specialist is super flexibel.

Wat gebeurt er als de Zendesk consultant ziek wordt?

Als de Zendesk consultant ziek wordt, dan zullen wij zorgen voor overdracht naar een andere Zendesk consultant.

Kan ik naast het inhuren van Zendesk Guide specialisten ook software producten inkopen?

Ja, dat kan om dat we naast Zendesk Guide specialisten ook allerlei softwareoplossingen leveren.

Ik weet nog niet precies wat de Zendesk specialist moet doen. Kunnen jullie mij helpen om dat concreet uit te werken?

Ja, wij kunnen helpen om de requirements helder te krijgen voor de Zendesk specialist. Onze consultants zijn goed getraind in het goed beschrijven van de opdracht voor de Zendesk specialist.

Kan ik zelf de Zendesk specialist aansturen?

Je kunt zelf de Zendesk specialist aansturen, maar dat doen wij graag voor je. Het is belangrijk om hier vooraf goede afspraken over te maken want het inrichten van de regie is cruciaal voor een succesvolle samenwerking. Op elkaars stoel gaan zitten levert uiteindelijk niet een model op waarin je elkaar versterkt.

Heb ik invloed bij het selecteren van een Zendesk specialist?

Nee, in principe zetten we zelf een Zendesk specialist in. Wij beoordelen de kwaliteit in het licht van de requirements. Als je niet tevreden bent over het resultaat, dan gaan we in gesprek en kan het zijn dat we een andere Zendesk specialist gaan inzetten.

Kunnen de tarieven voor de inzet van een Zendesk consultant lager worden als we langer van de Zendesk expertise gebruik maken?

Ja, uiteraard kunnen we dan afspraken maken over lagere tarieven voor de inzet van een Zendesk consultant.

Als ik een Zendesk specialist inhuur en ik wil tijdelijk een maand geen gebruik maken van de expertise, kan dat dan?

Ja, dat kan, echter zullen wij wel moeten kijken naar de planning om te zien of de Zendesk specialist dan weer direct beschikbaar is. Indien dit niet het geval is, dan zullen in overleg bepalen of een andere Zendesk specialist ingezet kan worden.

Kunnen jullie bij het inhuren van een Zendesk specialist ook meehelpen om de juiste architectuur voor outsourcing tot stand te brengen?

Ja, wij kunnen rondom de inzet van een Zendesk specialist een gezamenlijk proces ontwikkelen, waarin we aandacht zullen hebben voor een efficiënte samenwerking en zelfs slimme cloudapplicaties om efficiënt samen te werken.

Is het mogelijk om de ingehuurde Zendesk specialist ook in te zetten bij onze klanten?

Ja, dat kan, echter zullen we wel goed moeten kijken hoe effectief de informatiestromen moeten worden ingericht.