Download de gratis Word template

Waar kan ik een voorbeeld voorbereiding sollicitatiegesprek document in Word downloaden?

Geef je mailadres op, zodat we het bestand direct naar je kunnen mailen

Fill out my online form.

Een goed sollicitatiegesprek begint met een goede voorbereiding. Je gesprekspartner zal het gesprek en zijn of haar vragen goed hebben voorbereid en door jezelf goed voor te bereiden kom je tijdens het gesprek niet voor verassingen te staan.

 

Voorbereiding sollicitatie, informatie over het bedrijf

Op de website, google en linked-in kan je informatie opzoeken over het bedrijf. Waar is het bedrijf in gespecialiseerd, welke producten of diensten leveren ze, zoek zo veel mogelijk relevante informatie op over het bedrijf.

Voor het gesprek denk je na over welke ervaringen van jou aansluiten op het bedrijf waar je op gesprek gaat. Heb je bijvoorbeeld al met de producten gewerkt in het verleden, ben je bekend met de dienstverlening, heb je al in dezelfde branche gewerkt? Zoek naar de aanknopingspunten en zet deze voor jezelf op papier.

 

Voorbereiding sollicitatie, informatie over de functie

Lees de functieomschrijving goed door en ga wederom op zoek naar de aanknopingspunten met jouw werkervaring en opleiding. Je wordt niet voor niets uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, dus er zullen zeker aanknopingspunten zijn. Schrijf ervaringen van jezelf op die aansluiten op de functie. Kijk ook naar de ervaringen die wel gevraagd worden, maar jij misschien nog niet hebt. Bedenk voor jezelf waarom jij denkt dat je deze werkzaamheden wel zou kunnen uitvoeren en schrijf dit op. Denk na wat je graag zou willen vertellen over je ervaringen, waar je trots op bent en wat aansluit op de functie. Maak aantekeningen voor jezelf zodat je tijdens het gesprek niks kan vergeten.

 

Voorbereiding sollicitatie, Uitstraling

Zorg ervoor dat je professioneel gekleed bent, maar wel kleding aan hebt waar je je prettig in voelt. Een eerste indruk is heel belangrijk, dus zorg ervoor dat je rechtop loopt, een goede handdruk geeft en je een mapje bij je hebt met je CV, eventuele diploma’s en aantekeningen.

 

Voorbereiding sollicitatie, STAR methode

Een veel gebruikte methode voor sollicitatiegesprekken is de STAR methode. STAR staat voor Situatie, Taak, Acties, Resultaat. Er wordt gevraagd naar een situatie en wat daarin jouw taak was, welke acties je hebt ondernomen en wat het resultaat van die acties is geweest. Je kan voor deze methode eenvoudig oefenen op het internet. Zorg er bij de STAR methode voor dat je goed naar jezelf kijkt. Geef collega’s niet de schuld van de situatie, geef de organisatie ook niet de schuld, kijk alleen naar de situatie als gegeven en jouw handelen daarop.

 

Voorbereiding sollicitatie, sterke en zwakke eigenschappen

Een veel gestelde vraag tijdens het sollicitatiegesprek is: Noem eens 3 positieve en negatieve eigenschappen van jezelf. Omdat deze vraag zo vaak voorkomt is het verstandig hier van te voren goed over na te denken. Bekijk in de vacature wat de eigenschappen zijn die gevraagd worden. Als bijvoorbeeld punctualiteit een belangrijke eigenschap is, kan je erover nadenken uit welke situaties blijkt  dat jij punctueel bent. Wanneer leiderschap een belangrijke eigenschap is, kan je erover nadenken uit welke situaties blijkt dat jij een goede leider bent. De negatieve eigenschappen worden ook gevraagd en iedereen heeft ze. Een goed zelfbewustzijn is hierbij belangrijk. Wanneer men zich bewust is van zijn negatieve eigenschappen, kan men er wat aan doen. Geeft dus aan wat je negatieve eigenschappen zijn en op welke manier jij hier wat aan doet. Wanneer je het moeilijk vind om eigenschappen van jezelf te kenmerken, kan je altijd je omgeving om advies vragen, je zult versteld staan van de reacties!

 

Voorbereiding sollicitatie, vragen

Aan het eind van een sollicitatiegesprek wordt gevraagd of je nog vragen hebt. Je maakt een goede indruk door een aantal vragen over het bedrijf, de afdeling en de functie te stellen. Op die manier kan je gesprekspartner zien dat je je hebt verdiept in de functie. Bedenkt dus van te voren een aantal goede vragen en stel deze aan het einde van het gesprek. Zorg er wel voor dat je alleen vragen stelt die tijdens het gesprek niet al zijn beantwoord. Als je je vragenlijstje tijdens het gesprek bij de hand hebt, kan je de vragen die gedurende het gesprek worden beantwoord afstrepen. Mochten er dan geen vragen meer overblijven, kan je verwijzend naar je lijstje antwoorden dat je een aantal vragen had, maar dat ze al allemaal beantwoord zijn.

 

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707

Welke voorbeeld formulieren kun je hier nog meer in Excel/Word/PDF formaat downloaden?

Je kunt hieronder gratis een voorbeeld (2) digitale factuur document in Excel downloaden.

Je kunt hieronder gratis een gedragscode document in PDF downloaden.

Je kunt hieronder gratis een voorbeeld dexploitatiebegroting horeca document in Excel downloaden.

Je kunt hieronder gratis een 0 uren contract voorbeeld document in Word downloaden.

Je kunt hieronder gratis een voorbeeld (2) modelcontract parttime document in Word downloaden.

Je kunt hieronder gratis een voorbeeld 0 uren contract horeca document in PDF downloaden.

Je kunt hieronder gratis een voorbeeld (2) digitale factuur document in Word downloaden.

Je kunt hieronder gratis een voorbeeld (4) factuur document in Excel downloaden.

Je kunt hieronder gratis een voorbeeld (2) gebruiksovereenkomst mobiele telefoon document in Word downloaden.

Je kunt hieronder gratis een voorbeeld notulen document in Word downloaden.