63% meer tijd vrij maken?

Veilige, snelle en AVG-proof klantcommunicatieplatform voor accountants en boekhouders

Gratis live

WEBINAR

Een veel gestelde vraag betreft crowddata en Exact Online


Voor bepaalde functionaliteit in Exact Online wordt gebruik gemaakt van geaggregeerde (anonieme) crowd data. Wat betekent dit?

In totaal zijn er in de Benelux meer dan 500.000 Exact Online administraties in gebruik. Dit wordt de ‘crowd’ genoemd en voor bepaalde functionaliteiten in Exact Online – die bevorderend zijn voor de bedrijfsprestaties van het bedrijf – wordt gebruik gemaakt van deze data vanuit de ‘crowd’. Dit gebeurt op een geaggregeerde (anonieme) basis waarbij op geen enkele wijze de gebruiker of enig ander persoon kan worden geïdentificeerd (zoals is vastgelegd in artikel 13.5 van de Exact Online Voorwaarden).

Voorbeelden van functionaliteiten waarbij gebruik wordt gemaakt van geaggregeerde crowddata zijn:

 

  • Het op basis van automatische robot suggesties eenvoudig toewijzen van RGS codes aan grootboekrekeningen. Dit vormt een belangrijk fundament voor het eenvoudig gegevens uitwisselen met rapportagetools, fiscale toepassingen etc. en daarnaast zorgt het voor accuratere robot suggesties en benchmarking vanwege uniformiteit rondom grootboekrekeningen over administraties heen.
  • Het genereren van automatische robot suggesties en/of toewijzing van grootboekrekeningen aan inkomende bankafschriften en facturen. Dit zorgt er voor dat bij het aanmaken van een nieuwe, lege administratie direct robot suggesties kunnen worden gegenereerd vanuit geaggregeerde crowddata en er geen historie aanwezig hoeft te zijn in de administratie zelf. Het zorgt voor een correcte, complete en actuele administratie dat een belangrijke basis is voor een real-time relevant inzicht en daarmee verbeterde bedrijfsprestaties.
  • Benchmarking van bepaalde key performance indicatoren binnen cockpits in Exact Online. Dit biedt de accountant en ondernemer een goed inzicht in de eigen bedrijfsvoering en hoe dit zich verhoud tot andere bedrijven met dezelfde eigenschappen (zoals bv sector, subsector en bedrijfsgrootte) hetgeen leidt tot verbeterde bedrijfsprestaties.

Bron : Voor bepaalde functionaliteit in Exact …

Automatiseren en digitale ondertekening


Exact Online koppeling met Brixxs Office Portaal

  Automatisch versturen van aangiften vanuit Exact Online naar het Officeportaal
  Goedkeuren van de aangiften vanuit je eigen white labeled mobiele Accountant App
  Statussen worden automatisch verstuurd naar Exact Online
  Maandelijks automatisch relevante nieuwsberichten in jouw huisstijl naar al je ondernemers via native-push
Digitaal rechtsgeldig ondertekenen
Digitaal archief van documenten voor de ondernemer
Beveiligd communiceren
Beveiligd videobellen

Veel gestelde vragen over Exact Online

Vanaf 25 mei wordt tweestapsverificatie actief voor alle gebruikers van Exact Online. Dit betekent dat er uitsluitend kan worden ingelogd met een persoonlijk account via de combinatie gebruikersnaam wachtwoord authenticatiecode. Die code wordt gegenereerd via een gratis authenticatie app op een smartphone (bijvoorbeeld Google Authenticator of Microsoft Authenticator).

Hoe bij Exact Online inloggen?

 

Als u niet bij Exact Online kunt inloggen, kunt u de volgende stappen volgen om dit op te lossen:

    • Herstel uw gebruikersnaam of wachtwoord. Klik hiervoor op de inlogpagina van Exact Online op de hyperlink Wachtwoord vergeten? en volg de instructies.
    • Gebruikt u verificatie in twee stappen? Controleer dan of u de verificatiecode correct hebt ingevoerd en of de tijd op uw telefoon juist is ingesteld.

De inlogpagina van Exact Online ziet er als volgt uit:

Exact Online inloggen

Zo zie de pagina van Exact Online eruit waar je kunt inloggen

 

Overige Exact Online logins

Exact Online zal vanaf 1 juli de limieten laten gelden. Brixxs is gecertificeerd partner en heeft bij vele klanten de oplossingen aangepast zodat rekening wordt gehouden met de Exact online limieten. Wil je ondersteund worden, en wil je snel kunnen schakelen, neem dan contact met ons op!

Exact Online bouwt  aan een ecosysteem waarin de klanten kunnen uitbreiden met integratiediensten. Ontwikkelaars zijn een belangrijk onderdeel van dat ecosysteem. Ze worden voortdurend geïnspireerd door hoe u de Exact Online API op innovatieve manieren gebruikt. Naarmate het ecosysteem groeit, moeten ze stappen ondernemen om de betrouwbaarheid en stabiliteit van onze gemeenschap te waarborgen, aangezien Exact Online nogal wat integratiediensten heeft gezien die gebruik maken van een extreem hoog volume aan verzoeken.

Het kan voorkomen dat de historische transacties niet in de bankbestanden zijn opgenomen die automatisch zijn uitgewisseld. Die afschriften moet u dan handmatig importeren. Als je dit wilt doen, moet je eerst de bankkoppeling deactiveren. Lees hier meer over bij Bankkoppelingen deactiveren.

Deze pagina geeft u een overzicht van de banken die u in Exact Online kunt selecteren. De beschikbare banken die u kunt selecteren als uw eigen bank, of als bank van een leverancier of klant.nEn banken die de handmatige import van bankbestanden ondersteunen. Banken die automatische uitwisseling ondersteunen door middel van een directe koppeling naar de bank.

Laad meer