Een veel gestelde vraag over Odoo


Open source helpdesk software: Odoo helpdesk

Als bedrijf is een efficiënte klantenservice van groot belang. Klanten verwachten snel antwoord op hun vragen en oplossing voor hun problemen. De open source helpdesk software “Odoo Helpdesk” biedt hier een oplossing voor. Met deze software kun je snel en efficiënt tickets volgen, prioriteren en oplossen.

Een geweldige gebruikersinterface is één van de grote pluspunten van Odoo Helpdesk. De kanbanweergave biedt direct een overzicht van de workload van je team en je kunt de status van een ticket op basis van je zelfgekozen SLA regels volgen. Hierdoor kun je snel inspelen op de prioriteiten van je klanten.

Daarnaast biedt Odoo Helpdesk diverse kanalen voor contact met klanten. Zo kun je e-mails automatisch omzetten in tickets en kun je zoekopdrachten kwalificeren van klanten met een aanpasbaar websiteformulier. Ook is er de mogelijkheid om met een live chat plugin direct contact te maken met bezoekers van je website.

Odoo Helpdesk is ook geoptimaliseerd voor de productiviteit van je team. Je kunt dus SLA regels instellen en automatisch acties laten uitvoeren, e-mails of acties automatiseren in de verschillende fases van ticket afhandeling en eigen e-mailsjablonen definiëren voor de meest voorkomende antwoorden. Hierdoor kun je tijd besparen en sneller reageren op klantvraagstukken.

Een ander groot pluspunt van Odoo Helpdesk is de mogelijkheid om ondersteuningscontracten te verkopen. Je kunt automatische helpdeskdiensten aanbieden aan je klanten en de tijd bijhouden van elk contract in de Urenstaat app. Hierdoor kun je upsellen bij tijdelijke contracten en waarschuwingen instellen voor je verkoop- of helpdeskteam op basis van de klantstatus.

Ook heeft Odoo Helpdesk een ingebouwde kennisbank voor klanten. Hiermee kun je een selfservice-platform ontwikkelen, door je FAQ, opleidingsvideo’s en presentaties rechtstreeks aan een ticket te koppelen. Hierdoor kan je klanten zelf hun tickets afsluiten, wat leidt tot meer autonomie en vermindering van fouten en misverstanden.

Odoo Helpdesk is volledig geïntegreerd met andere Odoo apps. Zo kun je rechtstreeks de interactie aangaan met bezoekers van je website met live chat, deelnemen aan de community met het forum, alle interacties met klanten bijhouden met CRM en een fantastische bedrijfswebsite lanceren die volledig aanpasbaar en SEO-vriendelijk is met de website-app.

Wil je de koppeling op je gemak nalezen, download dan het PDF bestand:

Veel gestelde vragen over Odoo

Odoo is een open source ERP-softwarepakket dat wordt gezien als een goede optie voor kleine en middelgrote bedrijven. [Odoo ERP](#) biedt flexibele oplossingen waarmee bedrijven hun werkwijzen kunnen optimaliseren. Gericht op efficiëntie, is [Odoo geschikt voor kleine bedrijven](#) die behoefte hebben aan schaalbare software.

Het biedt een breed scala aan modules voor verschillende bedrijfsbehoeften, is gebruiksvriendelijk en kan eenvoudig worden aangepast aan de behoeften van een bedrijf. Odoo wordt vaak beschouwd als de beste ERP software vanwege de flexibiliteit en aanpasbaarheid. Met Odoo ERP systeem kunnen bedrijven efficiënter werken. Veel bedrijven delen positieve Odoo ervaringen die laten zien hoe het hen heeft geholpen hun bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Het is flexibel en kan worden geïntegreerd met andere softwarepakketten via bijvoorbeeld een API koppeling. Odoo ERP heeft een snelle implementatie en biedt goede klantenservice en documentatie.

Dit ERP systeem odoo is ook beschikbaar in België, waardoor bedrijven in odoo Belgium ook kunnen profiteren van deze voordelen.

Het wordt ondersteund door een actieve gemeenschap en is gratis te downloaden en te gebruiken. Het odoo kassasysteem biedt robuuste facturatie software open source mogelijkheden, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor bedrijven.

In ERP open source community wordt Odoo wel gezien als de beste speler. Odoo biedt competitieve odoo prijzen en blinkt uit in zijn gebruiksvriendelijke open erp structuur.

We hebben een artikel geschreven over low code platform en hoe Odoo als een low code omgeving functioneert. Klik op “Is Odoo een low code omgeving?” om meer hierover te lezen.

Odoo HR software is een oplossing voor het beheren van personeelsgerelateerde processen, waaronder het onderdeel: salarisadministratie. Het stelt bedrijven in staat om salarisgegevens te verzamelen, te verwerken en te rapporteren. Hierdoor kunnen bedrijven hun salarisadministratie efficiënter automatiseren, fouten verminderen en de wettelijke verplichtingen nakomen. De software biedt ook een self-service portal voor werknemers om hun salarisgegevens te raadplegen en te wijzigen, waardoor werknemers meer controle krijgen over hun financiële informatie. Ook het downloaden van salarisstrookjes behoort tot de functionaliteiten. Wil je meer weten over de HR module van Odoo? Neem dan contact op met Brixxs via Live Chat 24/7.

Wil je jouw productieprocessen optimaliseren en efficiënter inrichten? Dan is Odoo MRP software de perfecte oplossing. Deze software biedt je verschillende manieren om je productie te beheren. Zo kan je producten in assemblagelijnen of handmatige assemblage beheren, productieorders bewerken, reparaties van items onder garantie of als een service beheren, je productieplanning duidelijk bekijken en aanpassen en stuklijsten volgen. Odoo MRP software biedt je ook de mogelijkheid om multi-level stuklijsten te definiëren, routes te maken voor werkorders, producten te laten evolueren en configureerbare opties toe te voegen als je een bestelling aanmaakt, producten te verkopen als een set met componenten, versies van producten en ECO’s te volgen, werkbonnen op te slaan in stuklijsten en preventief en correctief onderhoud te beheren. Ook kwaliteitscontroles, kwaliteitsmeldingen en een kalender voor onderhoudsactiviteiten zijn onderdeel van de Odoo MRP software. Wil je meer weten over deze software? Neem dan contact met ons op via live chat!

Met de Odoo Verlof App beheer je eenvoudig alle verlofdagen van je werknemers. Werknemers kunnen zelf hun verlof aanvragen en deze worden door de teamleider of manager beoordeeld. Alle goedgekeurde verlofdagen zijn direct zichtbaar in een agenda en er wordt rekening gehouden met de totale hoeveelheid verlofdagen. Teamleiders hebben de mogelijkheid om verlofaanvragen goed of af te keuren en werknemers hebben de vrijheid om elkaars aanvragen te bekijken. Daarnaast is het mogelijk om ziekteverlof op te nemen en te registreren. Het verlofbeheer is op deze manier vereenvoudigd en je krijgt als manager een compleet overzicht van aan- en afwezige werknemers. Met één muisklik kun je rapporten genereren voor verlofaanvragen, gespecificeerd op type aanvraag, werknemer, afdeling en het hele bedrijf. Hierdoor blijft de productiviteit gegarandeerd op een hoog niveau.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Heb je een groot project en ben je op zoek naar een betrouwbare en een GRATIS tool om je resources te plannen? Dan is Odoo de perfecte oplossing voor jou. Odoo is een uitgebreide, open source projectmanagement tool die je helpt om alles te plannen. Dankzij deze tool kun je eenvoudig resources beheren, taken plannen en projecten opvolgen. Kanban borden zijn aanwezig zoals je dat gewend bent met bijvoorbeeld: Trello. 

Met Odoo heb je alle tools bij de hand om een project efficiënt te plannen en te managen. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende taken toewijzen in het project, en kun je meteen zien welke taken voorrang hebben. Ook geeft Odoo je inzicht in de voortgang en kun je de prestatie van het team volgen.

Odoo biedt ook een gebruiksvriendelijke interface waarmee je eenvoudig projecten kunt beheren. Je kunt bijvoorbeeld taken aanmaken, taken toewijzen aan verschillende teamleden, taken opvolgen en alle taken bekijken in het overzicht. Ook zijn er verschillende grafieken die je kunt gebruiken om de voortgang van het project te volgen.

Als je meer wil weten over Odoo, of als je hulp nodig hebt bij het implementeren van deze projectmanagement tool, neem dan gerust contact met ons op. Onze experts staan klaar om je te helpen!

Odoo is een open source ERP platform dat bedrijven helpt hun bedrijfsprocessen te automatiseren. Met Odoo kunnen bedrijven onder andere hun verkoop, inkoop, boekhouding, magazijnbeheer, projectbeheer, CRM efficiënt beheren.

Maar wat betekent “open source” eigenlijk? Open source software wordt ontwikkeld en onderhouden door een gemeenschap van ontwikkelaars die de broncode van de software openbaar beschikbaar stellen. Dit betekent dat iedereen de software gratis kan gebruiken, aanpassen en verspreiden.

De voordelen van open source software zijn talrijk. In vergelijking met gesloten software, is open source meestal goedkoper of zelfs gratis. Bovendien kan de gemeenschap van ontwikkelaars die de software onderhoudt, snel bugs oplossen en updates uitbrengen. Ook krijgen bedrijven meer flexibiliteit en controle over de software, omdat ze de broncode kunnen aanpassen aan hun specifieke bedrijfsbehoeften.

Maar wat maakt Odoo zo uniek? Odoo is niet alleen open source, maar ook een veelzijdig platform. Het biedt een grote selectie van apps voor verschillende bedrijfsprocessen. Dit betekent dat bedrijven alleen de apps hoeven te gebruiken die ze echt nodig hebben, in plaats van een dure all-in-one software te kopen, zoals bijvoorbeeld SAP. Bovendien kunnen bedrijven met Odoo hun processen efficiënter beheren, omdat de apps met elkaar zijn geïntegreerd. 

De enterprise versie daarentegen is een betaalde versie. Bij Brixxs hebben we ervaren Odoo consultants. Neem via live chat contact met ons op voor meer informatie.

Met Odoo’s facturatie software kun je digitale facturen versturen en ontvangen, verwerken en beheren. Zo kun je bijvoorbeeld een betaallink via Mollie integreren op je facturen om snel betaald te krijgen. Hierdoor kun je snel en efficiënt facturen versturen en betalingen ontvangen, zonder dat je hiervoor allerlei handelingen moet verrichten. Dit bespaart je tijd en moeite.

Heb je een webshop en ben je op zoek naar een eenvoudige oplossing voor het bijhouden van winkelwagentracking? Odoo biedt een gratis Open Source alternatief voor Woocommerce. Met Odoo kun je eenvoudig je winkelwagentracking bijhouden. Het is een gebruiksvriendelijke oplossing die je gratis kunt downloaden en installeren.

Met Odoo kun je eenvoudig je winkelwagen beheren en je winkelwagentracking bijhouden. Het is een intuïtief systeem waarmee je kunt volgen welke producten er in de winkelwagen zitten en welke stappen er worden genomen om de bestelling te voltooien. Het systeem biedt ook de mogelijkheid om de winkelwagen te verlaten en deze later opnieuw te bezoeken, wat een enorme tijdsbesparing met zich meebrengt.

Odoo biedt een uitgebreide set aan functies waarmee je je winkelwagentracking eenvoudig kunt bijhouden. De oplossing is ook volledig gratis en voorziet in een veilige en betrouwbare manier om de winkelwagen te beheren. Als je een eenvoudige oplossing zoekt voor winkelwagentracking, dan is Odoo de perfecte oplossing.

Met de e-Commerce App van Odoo maakt u eenvoudig uw eigen webshop. Hiermee kunt u productpagina’s opzetten die ook op de mobiele telefoon of tablet te bekijken en te bedienen zijn. Door gebruik te maken van de winkelwagen-herstelfunctie kunnen klanten op een later moment hun aankopen afronden.

De e-Commerce App van Odoo biedt een gebruiksvriendelijke interface waarmee u zonder technische kennis een professionele webshop zoals je die hebt in Shopify, Magento of Woocommerce kunt maken. Met deze app kunt u bijvoorbeeld producten toevoegen, categorieën maken en prijzen instellen. Ook kunt u eenvoudig een zoekfunctie toevoegen waarmee bezoekers snel hun gewenste product kunnen vinden.

Daarnaast biedt het webshop onderdeel van Odoo ook vele handige extra’s, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om automatisch e-mails te sturen naar klanten bij bepaalde acties zoals de afronding van de bestelling. Ook kunt u met deze app eenvoudig de voorraad bijhouden en beheren.

Met de e-Commerce App van Odoo kunt u ook makkelijk integreren met diverse betalingsmethoden zoals iDeal, PayPal en creditcard. Hierdoor kunt u ervoor zorgen dat uw klanten op een veilige manier kunnen betalen.

Hoe maakt u een webshop met de e-Commerce App van Odoo?

Het maken van een webshop met de e-Commerce App van Odoo is eenvoudig. Hieronder geven we u een stapsgewijze handleiding:

 1. Installeer de e-Commerce App van Odoo in uw Odoo systeem.

 2. Maak een nieuwe webshop aan door naar “Websites” te gaan en daar “Nieuwe webshop” te selecteren.

 3. Voeg artikelen toe aan de webshop door naar “Producten” te gaan en daar “Nieuw product” te selecteren. Vul hier de benodigde informatie in, zoals naam, prijs en beschrijving.

 4. Maak categorieën aan voor uw producten door naar “Producten” te gaan en daar “Categorieën” te selecteren. Hier kunt u nieuwe categorieën toevoegen en bestaande categorieën bewerken.

 5. Voeg een zoekfunctie toe aan de webshop door naar “Websites” te gaan en daar “Zoekfunctie” te selecteren. Hier kunt u instellen welke velden doorzocht moeten worden en hoe de zoekresultaten gepresenteerd moeten worden.

 6. Test de webshop door naar “Websites” te gaan en daar “Preview” te selecteren. Hier kunt u de webshop bekijken zoals uw klanten deze zullen zien.
 7. Wanneer u tevreden bent met de webshop, kunt u deze live zetten door naar “Websites” te gaan en daar “Publiceren” te selecteren. Uw webshop is nu live en klaar voor gebruik.

Met de e-Commerce App van Odoo kunt u eenvoudig en snel een professionele webshop maken. Door gebruik te maken van de vele handige functies die deze app biedt, kunt u ervoor zorgen dat uw webshop aantrekkelijk is voor uw klanten en dat zij eenvoudig hun aankopen kunnen doen.

Met de Odoo HR-integratie kun je eenvoudig jouw HR-processen integreren met de andere bedrijfsapplicaties van Odoo, zoals salarisadministratie, verlof- en verzuimregistratie, en beoordelingen van de medewerker.
Hierdoor kun je de gegevens van jouw HR-processen realtime synchroniseren met de andere applicaties, zodat je altijd een volledig beeld hebt van jouw personeelsgegevens en jouw bedrijf. Je kunt bijvoorbeeld automatisch salarisspecificaties genereren, verlofaanvragen verwerken en beoordelingen registreren. Door deze integratie kun je HR activiteiten efficiënt uitvoeren, problemen snel identificeren en oplossen, en jouw personeelsbeleid en medewerkerstevredenheid verbeteren.

Met Odoo’s marketing automatisering kun je eenvoudig remarketing campagnes opzetten. Dit maakt het mogelijk om gerichte aanbiedingen te doen aan klanten die eerder producten of diensten hebben bekeken of gekocht. Hierdoor kun je de kans op conversie verhogen en je omzet verhogen. Je kunt bijvoorbeeld e-mails sturen met aanbiedingen aan klanten die bepaalde producten of diensten hebben bekeken maar niet hebben gekocht, of je kunt gerichte advertenties tonen aan bezoekers die eerder je webshop hebben bezocht. Dit gaat via als/dan operaties binnen OdooOdoo Marketing Automation is dus een tool waarmee bedrijven hun marketingprocessen kunnen automatiseren. Hiermee kunnen gebruikers gerichte en geautomatiseerde marketingcampagnes opzetten, workflows automatiseren en hun database van potentiële klanten en prospects segmenteren. Zo kunnen ze de juiste boodschap op het juiste moment aan de juiste potentiële klanten bezorgen. Gebruikers kunnen ook geavanceerde marketing workflows opzetten die zich richten op potentiële klanten en hen efficiënt onderhouden via hun verkoopkanaal, 24/7.Daarnaast kan men ook geweldige e-mailcampagnes ontwerpen in een mum van tijd, met een visuele interface. Men kan ook verschillende campagnes maken met meerdere scenario’s.Odoo Marketing Automation gaat verder dan e-mails, men kan elke gewenste actie activeren om de workflow te stroomlijnen, zoals het pushen van een lead via een verkoopkanaal, het toewijzen van bevestigde klanten aan je verkoopteam, het bijwerken van een record en nog veel meer.Het biedt ook een efficiënt lead management systeem waarmee men leads kan genereren, kwalificeren en verzorgen. Wil je meer weten over de mogelijkheden van Odoo voor je marketing processen? Neem dan contact op met Brixxs, zodat we alle ins en outs kunnen bespreken.

Met de Odoo boekhouding integratie kun je vrij simpel jouw boekhouding integreren met de andere bedrijfsapplicaties binnen Odoo, zoals verkoopfacturen, inkoop en productbeheeer. Hierdoor kun je de gegevens van jouw boekhouding in real-time synchroniseren met de andere applicaties, zodat je altijd een volledig beeld hebt van jouw financiële situatie en jouw bedrijf. Het is tevens mogelijk om via de Odoo API koppelingen te leggen naar bijv. Exact Online of Snelstart. Je kunt in Odoo boekingen aanmaken, bankafschriften importeren en financiële rapportages genereren, zoals je dat ook in andere financiële systemen doet. Wil je meer weten over de financiële module van Odoo, neem dan contact met ons op.

Odoo boekhouding voor kleine bedrijven heeft een mooie gebruikersinterface heeft die is gebaseerd op de trend van Google’s Material Design. Door meer te automatiseren bespaar je tijd, zo hoeven facturen niet meer handmatig gemaakt, afgedrukt en verstuurd te worden en hoeven rekeningafschriften niet meer handmatig geregistreerd te worden. Je kunt samenwerken en automatische meldingen ontvangen en meerdere facturen tegelijk betalen. De configuratie is eenvoudig en je hebt toegang tot alle boekhoudfuncties via je mobiele apparaat. Je rekeningafschriften worden automatisch gesynchroniseerd met je boekhouding en er is ondersteuning voor diverse bankinterfaces. Bovendien zijn Odoo facturen overzichtelijk en bevatten ze alles wat nodig is, zoals betalingsvoorwaarden, meerdere belastingen, kortingen, prijslijsten, etc. Er is ondersteuning voor geavanceerde betalingsvoorwaarden, het maken van conceptfacturen, eenvoudig afletteren van facturen en sneller betalen via creditcard. Ook is er een geautomatiseerd incassoproces, ouderdomsanalyses debiteuren en een klantportaal. Tenslotte kunnen klanten betalen via QR-codes op pdf-facturen. Daarnaast kunnen er ook BTW aangiftes ingediend worden door te koppelen met fiscale pakketten. Wil je hier meer over weten, neem dan via live chat contact met ons op.

Als bedrijf is een efficiënte klantenservice van groot belang. Klanten verwachten snel antwoord op hun vragen en oplossing voor hun problemen. De open source helpdesk software “Odoo Helpdesk” biedt hier een oplossing voor. Met deze software kun je snel en efficiënt tickets volgen, prioriteren en oplossen.

Een geweldige gebruikersinterface is één van de grote pluspunten van Odoo Helpdesk. De kanbanweergave biedt direct een overzicht van de workload van je team en je kunt de status van een ticket op basis van je zelfgekozen SLA regels volgen. Hierdoor kun je snel inspelen op de prioriteiten van je klanten.

Daarnaast biedt Odoo Helpdesk diverse kanalen voor contact met klanten. Zo kun je e-mails automatisch omzetten in tickets en kun je zoekopdrachten kwalificeren van klanten met een aanpasbaar websiteformulier. Ook is er de mogelijkheid om met een live chat plugin direct contact te maken met bezoekers van je website.

Odoo Helpdesk is ook geoptimaliseerd voor de productiviteit van je team. Je kunt dus SLA regels instellen en automatisch acties laten uitvoeren, e-mails of acties automatiseren in de verschillende fases van ticket afhandeling en eigen e-mailsjablonen definiëren voor de meest voorkomende antwoorden. Hierdoor kun je tijd besparen en sneller reageren op klantvraagstukken.

Een ander groot pluspunt van Odoo Helpdesk is de mogelijkheid om ondersteuningscontracten te verkopen. Je kunt automatische helpdeskdiensten aanbieden aan je klanten en de tijd bijhouden van elk contract in de Urenstaat app. Hierdoor kun je upsellen bij tijdelijke contracten en waarschuwingen instellen voor je verkoop- of helpdeskteam op basis van de klantstatus.

Ook heeft Odoo Helpdesk een ingebouwde kennisbank voor klanten. Hiermee kun je een selfservice-platform ontwikkelen, door je FAQ, opleidingsvideo’s en presentaties rechtstreeks aan een ticket te koppelen. Hierdoor kan je klanten zelf hun tickets afsluiten, wat leidt tot meer autonomie en vermindering van fouten en misverstanden.

Odoo Helpdesk is volledig geïntegreerd met andere Odoo apps. Zo kun je rechtstreeks de interactie aangaan met bezoekers van je website met live chat, deelnemen aan de community met het forum, alle interacties met klanten bijhouden met CRM en een fantastische bedrijfswebsite lanceren die volledig aanpasbaar en SEO-vriendelijk is met de website-app.

Introductie

Odoo is een populaire suite van open source zakelijke apps die bedrijven in staat stelt om efficiënt en effectief te werken. Met apps voor CRM, e-commerce (webshops), boekhouding, inventaris, kassasysteem (POS) en projectbeheer biedt Odoo een unieke waardepropositie waarbij gebruiksvriendelijkheid en volledige integratie hand in hand gaan.

Voordelen van Odoo boekhouding

Met de Odoo boekhouding app kun je eenvoudig je financiële administratie bijhouden en inzicht krijgen in de prestaties van je bedrijf. Hieronder een aantal voordelen van deze app:

 • Eenvoudig te gebruiken: De boekhouding app van Odoo is zeer gebruiksvriendelijk en biedt een intuïtieve interface. Je bent ook in staat je eigen themes aan Odoo toe te voegen.
 • Real-time inzicht: Met de app heb je altijd real-time inzicht in je financiële situatie, dit kan dus zowel via het web als op een mobiel.
 • Automatisering: Veel handmatige taken, zoals het verwerken van facturen, kunnen automatisch worden verwerkt via als/dan operaties.
 • Integratie: De boekhouding app is volledig geïntegreerd met de overige apps van Odoo, waardoor je een compleet beeld hebt van je bedrijfsprocessen. Via de API is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een synchronisatie toe te passen met fiscale pakketten zoals Nextens of Fiscaal gemak.

Hoe Odoo boekhouding je bedrijf kan helpen groeien

Met de boekhouding app van Odoo kun je nauwkeurig bijhouden hoe je bedrijf presteert en welke stappen je kunt nemen om groei te realiseren. Hieronder een aantal manieren waarop de app je kan helpen:

 • Kostenbeheersing: Door inzicht te krijgen in je kosten en inkomsten, kun je gerichter bezuinigen en investeren.
 • Verbetering van je cashflow: Door sneller en efficiënter te factureren en betalingen te innen (door bijv. gebruik te maken van betaal links van Mollie), kun je je cashflow verbeteren.
 • Verbetering van je besluitvorming: Met real-time inzicht in je financiële situatie kun je sneller en gerichter beslissingen nemen.

Conclusie

Met de boekhouding app van Odoo kun je eenvoudig en efficiënt je financiële administratie bijhouden en inzicht krijgen in de prestaties van je bedrijf. Door de integratie met de overige apps van Odoo, kun je een compleet beeld hebben van je bedrijfsprocessen en gerichter beslissingen nemen. Daarnaast kan de app je helpen om kosten te beheersen, je cashflow te verbeteren en je bedrijf te laten groeien.