63% meer tijd vrij maken?

Veilige, snelle en AVG-proof klantcommunicatieplatform voor accountants en boekhouders

Gratis live

WEBINAR

Een veel gestelde vraag betreft en accountancy


Is Unit4 overgenomen door Exact?

Ja, zojuist is bekend geworden dat op 16 sep. 2020 het Delftse softwarebedrijf Exact neemt Unit4 Bedrijfssoftware over heeft genomen . Bij dit bedrijfsonderdeel van Unit4 werken 268 medewerkers verspreid over kantoren in Utrecht, Sliedrecht, Barendrecht, Hengelo en het Belgische Brugge

Volgens accountancyvanmorgen

Opnieuw groot nieuws in (accountancy)softwareland. Exact neemt Unit4 Bedrijfssoftware over, het bedrijfsonderdeel van Unit4 dat de accountancy-, MKB- en grootzakelijke markt in Nederland en België bedient. De overname brengt twee toonaangevende Nederlandse spelers op het gebied van bedrijfssoftware bij elkaar. Unit4 besloot in 2018 zich te richten op haar wereldwijde Enterprise markt, waardoor de divisie Accountancy en MKB (Unit4 Bedrijfssoftware) in de Benelux meer autonomie en kreeg. Bij Unit4 Bedrijfssoftware werken 268 medewerkers verspreid over kantoren in Utrecht, Sliedrecht, Barendrecht, Hengelo en Brugge (België). De overname moet nog worden goedgekeurd door de antitrustautoriteiten en is voorgelegd aan de ondernemingsraad, meldt Exact.

bron: accountancyvanmorgen  

Volgens AD

Exact neemt softwaretak Unit4 over

Het Delftse softwarebedrijf Exact neemt Unit4 Bedrijfssoftware over. Bij dit bedrijfsonderdeel van Unit4 werken 268 medewerkers verspreid over kantoren in Utrecht, Sliedrecht, Barendrecht, Hengelo en het Belgische Brugge. De overname heeft volgens de twee Nederlandse ondernemingen geen gevolgen voor de werkgelegenheid. ,,Zowel Unit4 als Exact is tijdens de coronacrisis blijven groeien. We verwachten dat onze groei zicht zal voortzetten en daarom is het doel om ook de gezamenlijke staf zoveel mogelijk te behouden’’, aldus Phill Robinson, ceo van Exact.

Aanvulling

Voor het grotere Exact (ruim 1500 medewerkers) is het inlijven van Unit4 een aanvulling op de huidige activiteiten. Exact ontwikkelt software voor met name accountancy, groothandel, logistiek en de bouwsector, terwijl Unit4 is gespecialiseerd is in producten voor het midden- en kleinbedrijf.

Robinson: ,,De overname brengt twee toonaangevende Nederlandse spelers op het gebied van bedrijfssoftware bij elkaar. Het is een perfecte aanvulling op ons portfolio.’’ Meer dan 500.000 bedrijven in de Benelux zijn klant van Exact. De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de antitrustautoriteiten en voorgelegd aan de ondernemingsraad.

bron: Algemeen Dagblad  

Volgens Computable

Exact legt hand op Unit4 Bedrijfssoftware

Unit4 heeft zijn lokale tak Unit4 Bedrijfssoftware voor een onbekend bedrag verkocht aan Exact. Het bedrijf, met een omzet van 57 miljoen euro en 268 medewerkers, levert software aan de accountancy, het onderwijs, de non-profitsector en de overheid. Volgens Phill Robinson, topman van Exact, is het een logische overname en een volgende stap in het creëren van een erp-softwareleverancier met een ijzersterke positie in de thuismarkt: de Benelux.

 

De gesprekken met Unit4 over de overname van de lokale tak startten deze zomer. Unit4 heeft hiermee definitief gekozen om als internationale erp-leverancier voor de professionele dienstverlener verder te gaan. Aan Exact-topman Phill Robinson de vraag wat hij met Unit4 Bedrijfssoftware binnenhaalt: ‘Exact richt zich met zijn erp-software op bedrijven met 1 tot 250 medewerkers. Unit4 Bedrijfssoftware bedient een hoger segment met een andere klantenkring in het mkb. We breiden zowel qua schaal als activiteiten sterk uit in de Benelux. Er bestaat natuurlijk wel wat overlap, kijk maar bijvoorbeeld naar hun klantengroep de accountants. Unit4 heeft daarvoor een complete softwaresuite voor zakelijke belastingaangiftes in huis met de software van Fiscaal Gemak als cloudplatform. Exact bedient 500.000 klanten in de Benelux. Die kunnen we nu ook bedienen met dit product. Door onze kennis en jarenlange ervaring te combineren met die van Unit4 ontstaat er een partij met diepgaande expertise op het gebied van boekhouding voor zowel ondernemers als accountants. We kunnen onze klanten daardoor op technologisch vlak nog beter ondersteunen.’ De afgelopen jaren verkocht Unit4 al een aantal activiteiten van Unit4 Bedrijfssoftware, waaronder recent Unit4 Wholesale aan Kerridge Commercial Systems (KCS). Had u dat onderdeel er niet liever bij gehad willen hebben?  ‘We hebben er toen ook naar gekeken, maar het voegt niet zo veel toe aan het portfolio voor de groothandel wat wij al in huis hebben. Eigenlijk past wat er nu over is van Unit4 Bedrijfssoftware perfect bij ons. Behalve de accountants krijgen wij er ook sectoren bij waar we nog geen sterke positie hadden, bijvoorbeeld de overheid. En Unit4 heeft producten voor personeelszaken en salarisverwerking die Exact niet kent. Daar liggen kansen voor cross-selling van producten. Exact heeft bijvoorbeeld vorig jaar Bouw7 gekocht dat cloudsoftware levert aan de bouwsector. In de erp-wereld heb je eigenlijk twee smaken: internationaal opererende leveranciers met generieke software met functionaliteit die niet altijd aansluit bij wat een lokale markt vraagt, en de op de thuismarkt gerichte leveranciers die hun klanten bedienen vanuit de eigen taal en cultuur met kennis van specifieke sectoren en de wet- en regelgeving. Zowel Exact als Unit4 Bedrijfssoftware heeft die focus op de thuisregio.’  

Multivers

Unit4 (1980) heeft een net iets langere staat van dienst in de wereld van de boekhoud- en erp-sector dan Exact (1984). Haalt u met de overname niet veel legacysoftware in huis?  ‘Dat idee heb ik ook een tijd gehad maar dat bleek niet gegrond. Unit4 heeft de afgelopen jaren net als wij veel geïnvesteerd in de vernieuwing van het portfolio en het opbouwen van een cloudpropositie met recent bijvoorbeeld de nieuwe dienst Boekhoud Gemak. Wat ik prettig vind aan het bedrijf is de keuzevrijheid die het zijn klanten biedt. Vanuit de Multivers-traditie werken er veel loyale klanten met de administratieve software en die mogen of en wanneer ze naar de cloud overstappen. Die keuze blijven wij hen bieden: on premise werken of in de cloud, waarbij ze nu ook de optie krijgen om naar Exact Online over te stappen, mocht een klant dat willen.’ Nationaal kampioen

 

 

Exact-ceo Phill Robinson

Wat zijn de gevolgen voor het personeel, de kantoren in Nederland (Utrecht, Sliedrecht, Barendrecht, Hengelo) en België (Brugge) en het productportfolio van Unit4 Bedrijfssoftware? ‘Niets. Er zijn geen plannen om te reorganiseren en kantoren te sluiten. Net als Exact is Unit4 Bedrijfssoftware de afgelopen tijd gegroeid, zelfs in deze coronacrisis. Herman de Jonge blijft aan als directeur met een eigen winst- & verliesrekening. Wel zullen we de naam moeten veranderen in Exact en de producten zullen een plek krijgen onder de Exact Online-paraplu.’ Wat ligt er nog in het verschiet?  ‘Toen ik in 2017 aantrad bij Exact had het bedrijf nog een internationale focus. Dat werkte niet goed. Vanaf toen is het vizier op de Benelux gericht. Die aanpak werkt. In drie jaar tijd is onze omzet van 84 miljoen naar zo’n 250 miljoen gegroeid en daar komt dan de omzet van Unit4 Bedrijfssoftware nog bij. Over 2,5 jaar wil ik de grens van een half miljard omzet hebben bereikt. Wij willen met ons cloudbedrijfssoftwareportfolio de nationale kampioen in Nederland én België worden. We zijn goed op weg.’

bron: Computable

 

Bron : Is Unit4 overgenomen door Exact? …

Accountancy- en
administratiekantoren

Je eigen mobiele app voor de promotie van je merk

Complete kantooromgeving voor digitale klantinteractie

Kant en klare modules voor accountancy

Gratis gebruik beveiligd videobellen binnen het Brixxs Officeportaal

Voorbeelden kant en klare accountancy modules

Nieuwe klant onboarding

Stop met mailen. Ontvang gestructureerd alle informatie van de klant en communiceer met je klant op een efficiente manier op het juiste moment met de juiste informatie.

Jaarrekening

Maak bijvoorbeeld automatisch een opdrachtbevestiging en start automatisch een digitaal ondertekening verzoek, maak snel een verslag in pdf of laat de concept jaarrekening goedkeuren via je eigen bedrijfsapp.

Jaarwerk

Maak automatisch voor alle klanten een projectdossier aan met de juiste einddatum voor het dossier en de opgenomen maanden. Bewaak alle activiteiten rondom het jaarwerk vanuit een klantoverzicht en alle klanten. Ontvang gestructureerd alle benodigde klantinformatie via het klantenportaal en maak gebruik van je eigen bedrijfsapp.

i

Taken voor de klant en je medewerkers

Maak je eigen projectdossier typen voor het verzamelen van informatie vanuit de klant en de medewerkers. Bewaak de voortgang met vervaldata en draag zorg voor het verdwijnen van piekbelastingen.

Z

Goedkeuring aangiften

Via een pushbericht kan de klant door twee klikken een aangifte goedkeuren en indien gewenst via chat commentaar geven of een vraag stellen zodat je eigen bedrijfsapp optimaal wordt ingezet.

Videobellen

Ervaar het gemak van videobellen voor je klant en jezelf binnen je eigen gepersonaliseerde mobiele app. Geen gedoe met inlogcodes en software, zelfs geen gedoe met browsers.

Veel gestelde vragen over accountancy

Vanaf 25 mei wordt tweestapsverificatie actief voor alle gebruikers van Exact Online. Dit betekent dat er uitsluitend kan worden ingelogd met een persoonlijk account via de combinatie gebruikersnaam wachtwoord authenticatiecode. Die code wordt gegenereerd via een gratis authenticatie app op een smartphone (bijvoorbeeld Google Authenticator of Microsoft Authenticator).

Hoe bij Exact Online inloggen?

 

Als u niet bij Exact Online kunt inloggen, kunt u de volgende stappen volgen om dit op te lossen:

    • Herstel uw gebruikersnaam of wachtwoord. Klik hiervoor op de inlogpagina van Exact Online op de hyperlink Wachtwoord vergeten? en volg de instructies.
    • Gebruikt u verificatie in twee stappen? Controleer dan of u de verificatiecode correct hebt ingevoerd en of de tijd op uw telefoon juist is ingesteld.

De inlogpagina van Exact Online ziet er als volgt uit:

Exact Online inloggen

Zo zie de pagina van Exact Online eruit waar je kunt inloggen

 

Overige Exact Online logins

Exact Online zal vanaf 1 juli de limieten laten gelden. Brixxs is gecertificeerd partner en heeft bij vele klanten de oplossingen aangepast zodat rekening wordt gehouden met de Exact online limieten. Wil je ondersteund worden, en wil je snel kunnen schakelen, neem dan contact met ons op!

Exact Online bouwt  aan een ecosysteem waarin de klanten kunnen uitbreiden met integratiediensten. Ontwikkelaars zijn een belangrijk onderdeel van dat ecosysteem. Ze worden voortdurend geïnspireerd door hoe u de Exact Online API op innovatieve manieren gebruikt. Naarmate het ecosysteem groeit, moeten ze stappen ondernemen om de betrouwbaarheid en stabiliteit van onze gemeenschap te waarborgen, aangezien Exact Online nogal wat integratiediensten heeft gezien die gebruik maken van een extreem hoog volume aan verzoeken.

Inloggen bij Elsevier Nextens gaat als volgt

Hier kunt bij Nextens inloggen met uw Nextens gebruikersnaam en wachtwoord

Nextens heeft namelijk een eigen veilig inlogsysteem. Waarmee u dus vanaf elke plek via een internetverbinding bij uw gegevens kan.

U kunt een ontheffingsverzoek PE-instelling schriftelijk of online indienen.

Laad meer