Met PrestaShop kan je een online winkel maken die zowel gemakkelijk te gebruiken is als een geweldige winkelervaring biedt voor je klanten. Met PrestaShop kan je zowel fysieke als digitale goederen verkopen, maar ook diensten aanbieden zoals cadeaubonnen en kortingen. Je kunt ook gebruikmaken van de vele functies van PrestaShop om een unieke winkel te maken die aan je specifieke behoeften voldoet.

Als je op zoek bent om te beginnen met een online winkel, PrestaShop is een geweldige optie. In dit artikel, zullen wij je tonen hoe in te schakelen SSL in PrestaShop, zodat je winkel veilig is en je klanten kunnen zich gerust  kunnen voelen om een aankoop te doen. SSL, of Secure Sockets Layer, is een protocol dat de communicatie tussen twee systemen beveiligt. Wanneer SSL is ingeschakeld, worden alle gegevens die tussen de twee systemen worden uitgewisseld, gecodeerd. Dit betekent dat als iemand de gegevens zou onderscheppen, ze niet in staat zouden zijn om ze te lezen. PrestaShop gebruikt SSL om gegevens die worden uitgewisseld tussen de klant en de PrestaShop-server te versleutelen.

Het inschakelen van SSL in PrestaShop is een goed idee om twee redenen:

1. Het zal helpen om de informatie van uw klanten veilig te houden.

2. Het zal je klanten vertrouwen geven in uw winkel, wat kan leiden tot meer verkoop.Om SSL in PrestaShop in te schakelen, volgt u deze stappen:

1. Log in op je PrestaShop backend.

2. Ga naar de “Advanced Parameters” tab en klik op “Security.”

3. Scroll naar beneden naar de “SSL” sectie en vink het vakje naast “SSL inschakelen” aan

4. Klik op de knop “Opslaan” onderaan de pagina.

5. PrestaShop zal nu een SSL-certificaat voor uw winkel genereren.

6. Zodra het certificaat is gegenereerd, moet je om het te installeren op je server.

7. Nadat het certificaat is geïnstalleerd, moet u uw PrestaShop configuratie bestand bij te werken, zodat PrestaShop weet om SSL te gebruiken voor alle communicatie met de klant.

8. Om dit te doen, open het “config/defines.inc.php” bestand in een tekst editor en zoek de lijn die zegt “define(‘_PS_SSL_ENABLED_’, false);”.

9. Verander “false” in “true” en sla het bestand op.

10. PrestaShop zal nu SSL gebruiken voor alle communicatie met klanten. PrestaShop ondersteunt ook het omleiden van alle HTTP-verkeer naar HTTPS, zodat klanten altijd gebruik maken van een beveiligde verbinding. Om dit in te schakelen, ga terug naar de “Security” tab in PrestaShop en scroll naar beneden naar de “Redirections” sectie.

11. Vink het vakje naast “Enable SSL only for sensitive pages (login, password reset, etc .)”

12. Klik op de knop “Opslaan” onderaan de pagina.

13. PrestaShop zal nu al het HTTP verkeer omleiden naar HTTPS.

14. Dat is het! Je PrestaShop winkel maakt nu gebruik van SSL om de informatie van uw klanten veilig te houden en hen vertrouwen te geven in je eigen winkel.

Wat kan je allemaal kopen bij Prestashop?

Prestashop is een eCommerce software die je helpt een online winkel te creëren. Het is zowel gemakkelijk te gebruiken en biedt een geweldige winkelervaring voor je klanten. Met Prestashop kan je zowel fysieke als digitale goederen verkopen, maar ook diensten aanbieden zoals cadeaubonnen en kortingen. Je kunt ook je voordeel doen met de vele functies van Prestashop om een unieke winkel te maken die aan je specifieke behoeften voldoet. Als je op zoek bent om te beginnen met een online winkel, is Prestashop een geweldige optie. In dit artikel laten we je zien hoe SSL in Prestashop inschakelt, zodat je winkel veilig is en je klanten kunnen zich op hun gemak voelen bij het doen van aankopen.