Een veel gestelde vraag betreft aangifte en Avanzer Aangifte


Hoe worden aangiften geteld in Avanzer Aangifte?

Een aangifte wordt geteld op het moment dat deze voor het eerst elektronisch als aangifte verzonden wordt (rechtstreeks naar de Belastingdienst of via een accorderingsportal) of op het moment dat een aangifte als biljet als niet-concept in het Nederlands geprint wordt. De aangifte van fiscaal partners wordt als één aangifte geteld. Toeslagen tellen niet mee als aangifte in Avanzer Aangifte.

Merk in beeld en leadgeneratie


Videobellen vanuit je eigen bedrijfsapp

  Geen browser problematiek
  Gebruik Apple devices zonder problemen
  Uitnodiging email bevat link naar jouw eigen app download zodat er meer appgebruikers ontstaan
  Mogelijkheid om je merk te tonen in het video scherm

Veel gestelde vragen over Avanzer Aangifte

De demo versie van Avanzer Aangifte geeft een hele goede indruk van de werking en functionaliteit. Toegang tot de demo versie is geheel gratis en je hebt 7 dagen tijd om een goede indruk te krijgen. Vraag de demo versie aan op de site of neem contact op met 0570 – 673 444.

De prijs voor Avanzer Aangifte is het vaste jaarbedrag voor het complete pakket IB of IB/Vpb inclusief het standaard aantal aangiftes. Alle functionaliteit – ook uitstel, toeslagen en biljetten – is hierbij inbegrepen. Er zijn geen licentiekosten e.d. aan verbonden. Bovendien kun je kosteloos meerdere gebruikers toevoegen. De overstapservice, datamigratie en het pakket support is gratis.

Er zijn geen bijkomende kosten voor het gebruik van Avanzer Aangifte. Wel is bij ieder aangiftepakket, dus ook bij Avanzer Aangifte, vanuit de overheid een PKI-certificaat verplicht. Aan de aanschaf hiervan zijn kosten verbonden.

Voor het laten accorderen van aangiften IB en Vpb is een aparte module verkrijgbaar. Met de module IB/Vpb Accorderen kun je de IB- en Vpb-aangiften door de klant laten accorderen voor verzending naar de belastingdienst. Deze module gebruik je in combinatie met Avanzer Aangifte. Je zet de aangifte klaar in Avanzer voor controle en ondertekening. De klant krijgt daarvan een notificatie per e-mail. Hij controleert de aangifte en bij akkoord voorziet de klant deze van een digitale handtekening. De aangifte wordt dan automatisch in SBR verzonden naar de belastingdienst. Zo bespaar je jezelf en jouw klanten veel tijd en onnodig printwerk.

Een aangifte wordt geteld op het moment dat deze voor het eerst elektronisch als aangifte verzonden wordt (rechtstreeks naar de Belastingdienst of via een accorderingsportal) of op het moment dat een aangifte als biljet als niet-concept in het Nederlands geprint wordt. De aangifte van fiscaal partners wordt als één aangifte geteld. Toeslagen tellen niet mee als aangifte in Avanzer Aangifte.

De contractduur van Avanzer Aangifte is standaard 12 maanden, vanaf de datum van aanschaf. De duur loopt dus niet gelijk met het aangiftejaar.

Avanzer Aangifte heeft een directe koppeling met Twinfield, PinkWeb, Exact. De volgende partners bieden vanuit hun software een exportmogelijkheid in XML-formaat die direct in Avanzer Aangifte kan worden ingelezen: Unit4, CaseWare, Pro Management Software, Infine Software, MLE en Visionplanner. Met alle andere softwarepakketten zijn in principe koppelingen te maken.

Ja, dit kan zeker. Wanneer je een ander aangiftepakket gebruikt dan Avanzer Aangifte, kun je de module ook los gebruiken. Dit betekent wel dat je de naw- en financiële gegevens zelf moet invullen.

Wolters Kluwer garandeert dat jouw Avanzer Aangifte – inloggegevens en – data optimaal beveiligd zijn. Alle gegevens worden opgeslagen op de Wolters Kluwer-server in de Europese datacenters en er worden automatisch backups gemaakt in onze zeer veilige private cloud.

Het is altijd mogelijk over te stappen naar Avanzer Aangifte. Onze deskundige en ervaren overstapservice helpt bij de migratie van je huidige pakket naar Avanzer en heeft veel ervaring met migratie vanuit o.a. Nextens, Afas en Unit4. datamigratie is gratis. Neem contact op met 0570 – 673 444 om de overstap en datamigratie te regelen.