Een veel gestelde vraag over Odoo


Hoe werkt een mobiele app bovenop Odoo?

Het is mogelijk om een mobiele app te ontwikkelen bovenop Odoo. Odoo heeft SOAP API (oude XML-RPC) mogelijkheden, waarmee de mobiele app kan communiceren. Of u nu een native of hybride mobiele app onder Apple of Android gebruikt, beide zijn mogelijk. Via https://www.odoo.com/documentation/16.0/developer/api/external_api.html kan de API-documentatie van Odoo bekeken worden.

Bent u op zoek naar een manier om uw bedrijf onderweg te beheren? Wil je verbonden blijven met je team, ook als je niet op kantoor bent? Indien dat het geval is, dan is de Odoo mobiele app precies wat u nodig heeft! In deze blogpost laten we u zien hoe de mobiele Odoo app u kan helpen om uw bedrijfsprocessen verder te optimaliseren.

Inleiding tot de Odoo mobiele app

Odoo is een suite van open source zakelijke apps die kunnen worden gebruikt op uw business te runnen. Het is mogelijk om bovenop Odoo snel en eenvoudig omvormen tot een app voor zowel Android- als iOS-apparaten. Met deze app heeft u toegang tot alle Odoo-applicaties vanaf uw mobiele telefoon, die ook tevens responsive is. Bovendien biedt het een betere gebruikerservaring door de integratie met mobiele componenten zoals push berichten en bijvoorbeeld het scannen van barcodes/QR-codes, of zelfs mogelijkheden met OCR (Optical Character Recognition). De web versie is vaak te druk op het scherm om uw management applicatie vorm te geven. Daarom is de Odoo mobiele app een geweldig hulpmiddel om online verkopen en het managen van uw organisatie makkelijk te maken.

Inzicht in de voordelen van het gebruik van de Odoo mobiele app

De Odoo mobiele app is een geavanceerde oplossing voor bedrijven om hun activiteiten onderweg te beheren. Het biedt gebruikers toegang tot alle Odoo-applicaties, waardoor ze kunnen profiteren van de krachtige functies en functionaliteiten. Met de Odoo mobiele app kunnen gebruikers bijvoorbeeld eenvoudig hun leads, projecten, orders, klachten en facturen overal volgen.

De Odoo mobiele app biedt een naadloze integratie met uw standaard bedrijfsplatform, zelfs als u offline bent. Het is geoptimaliseerd voor gebruikersinterfaces op elk apparaat en is te gebruiken bovenop uw web Odoo versie.

De mobiele app kan bedrijven helpen de productiviteit te verbeteren en bepaalde belangrijke en kritische functies in de app gebruikersvriendelijk weergeven. Bovendien kunnen klanten de app gebruiken om uw management omgeving te bekijken via een mobiele klantenportaal.

Voordat u een Odoo ERP-systeem voor uw zakelijke behoeften selecteert of adopteert, is het belangrijk om een ervaren consultant te raadplegen die uw eisen en wensen begrijpt en de juiste oplossing voor u kan adviseren. Zij kunnen u door het configuratie van de software loodsen en ondersteuning bieden als u tijdens het gebruik problemen ervaart.

Al met al biedt het gebruik van een Odoo mobiele app vele voordelen die het beheer van allerlei activiteiten veel eenvoudiger en efficiënter maken dan ooit tevoren!

De kenmerken en functies van de Odoo mobiele app

Odoo mobiele app is een uitgebreide mobiele applicatie voor Android- en iOS-apparaten die toegang biedt tot alle Odoo-applicaties. Het is geoptimaliseerd voor interfaces op elk apparaat, zodat gebruikers hun bedrijf overal kunnen beheren. Met de Odoo mobiele app hebben gebruikers toegang tot hun ERP-gegevens vanaf elk apparaat zoals mobiel, desktop, tablet, smart screen of laptops.

De app wordt geleverd met een scala aan functies, waaronder een eenmalige installatie die nodig is om de app te configureren en in te stellen met uw Odoo-backend. Customer Relationship Management (CRM), boekhouding en meer op één plek te beheren. Bovendien kunnen gebruikers hun uitgaven ook eenvoudig volgen via tools voor het bijhouden van onkosten die in de app zijn opgenomen.

De gebruikersinterface van de Odoo mobiele app is ontworpen met het oog op bruikbaarheid en maakt snelle navigatie tussen apps mogelijk zonder vaak tussen schermen te hoeven wisselen. Het intuïtieve ontwerp maakt het gemakkelijk voor nieuwe gebruikers om snel aan de slag te gaan, terwijl ervaren gebruikers gemakkelijk door de verschillende functies kunnen navigeren. Voor extra gemak kunt u ook uw instellingen aanpassen aan uw behoeften en eenvoudig integraties van derden, zoals Slack of Google Drive, toevoegen aan uw workflow via API-integratiepunten die beschikbaar zijn in de app.

Kortom, de mobiele applicatie van Odoo biedt een uitgebreide reeks functies die het beheer van bedrijfsactiviteiten eenvoudiger dan ooit tevoren maken – waar u ook bent!

Uw account instellen met de Odoo mobiele app

Odoo mobiel is een krachtige en intuïtieve mobiele app waarmee u uw bedrijf onderweg kunt beheren. Stel uw account in met Odoo mobiel en begin uw bedrijf overal te beheren. Met de mobiele app van Odoo hebt u toegang tot alle functies van uw Odoo omgeving, inclusief verkoop, inkoop, inventaris, boekhouding en nog veel meer.

Om aan de slag te gaan met de Odoo mobiel, download het eerst van Google Play of Apple Store. Na het downloaden logt u in met uw bestaande Odoo-accountgegevens en stelt u een profiel voor uzelf in. U kunt dan bladeren door de verschillende apps die beschikbaar zijn op het platform en selecteren welke u wilt gebruiken.

Met de Odoo Mobile-app kunt u verbonden blijven met al uw gegevens, waar u ook bent. U kunt ook een aangepaste mobiele app voor uw winkel maken met geweldige functies en functionaliteiten. De Odoo mobiele app link kunt u dan vervolgens plaatsen op uw website, of in uw email handtekening.

Ten slotte wordt het resetten van wachtwoorden gemakkelijker gemaakt met de odoo Mobile App, omdat klanten hiermee hun wachtwoorden in slechts een paar eenvoudige stappen rechtstreeks vanaf hun mobiele telefoon kunnen resetten! Ga vandaag nog aan de slag door een account aan te maken op Odoo mobiel – het duurt slechts enkele minuten voordat u toegang krijgt tot alle geweldige functies van Odoo zelf!

Synchroniseren van gegevens tussen verschillende platforms met behulp van de Odoo mobiele app

De Odoo Mobile-app is een geweldige manier om verbonden te blijven en uw gegevens gesynchroniseerd te houden tussen verschillende platforms. Met behulp van deze app synchroniseert u eenvoudig gegevens over meerdere apparaten en platforms, waardoor het beheer van uw bedrijfsvoering eenvoudiger wordt. De app is gebruiksvriendelijk en biedt functies zoals pushmeldingen, gesproken zoekopdrachten, realtime voorraadupdates, het volgen van bestellingen en productbeheer. Bovendien ondersteunt de Odoo Mobile-app integratie met de backend van de Odoo-marktplaats voor real-time synchronisatie van alle wijzigingen aan producten en bestellingen. Met zijn uitgebreide set functies en integraties is de Odoo Mobile App een hulpmiddel van onschatbare waarde voor bedrijven die op zoek zijn naar efficiënte manieren om hun gegevens over meerdere platformen te beheren.

Uw ervaring aanpassen op de Odoo mobiele app

De Odoo Mobile App is een gebruiksvriendelijke mobiele applicatie waarmee u toegang heeft tot al uw Odoo-applicaties vanaf uw mobiele telefoon. Met deze app kunt u uw ervaring aanpassen en het u gemakkelijker maken om toegang te krijgen tot de informatie die voor u het belangrijkst is. U kunt deze applicatie ook gebruiken om in contact te blijven met uw klanten en medewerkers, en om de verkoop en andere zakelijke activiteiten bij te houden. De app biedt ook een breed scala aan functies, zoals gepersonaliseerde meldingen, analyses en integraties met populaire berichtenservices zoals WhatsApp. Met de Odoo Mobile App beheert u snel en eenvoudig de dagelijkse operaties op een efficiënte manier.

Verbinding maken met apps van derden via de Odoo mobiele app

De mobiele app van Odoo biedt gebruikers de mogelijkheid om verbinding te maken met een breed scala aan apps en services van derden. Hierdoor hebben bedrijven toegang tot een verscheidenheid aan tools en bronnen die hen kunnen helpen hun activiteiten effectiever te beheren. Met de Odoo mobiele app hebben bedrijven eenvoudig toegang tot klantgegevens, voorraadbeheer, analyses bekijken en meer. De app stelt gebruikers ook in staat om veilig verbinding te maken met andere apps via op OAuth gebaseerde authenticatie. Dit zorgt ervoor dat gebruikersgegevens veilig worden bewaard, terwijl gebruikers kunnen profiteren van de functies die worden aangeboden door apps van derden. Bovendien kunnen gebruikers het uiterlijk van de mobiele app aanpassen met thema’s en aangepaste pictogrammen, zodat deze past bij hun huisstijl. Met de Odoo mobiele app hebben bedrijven toegang tot alle krachtige tools die ze nodig hebben om hun activiteiten soepel te laten verlopen.

Toegang tot al uw zakelijke gegevens via de Odoo mobiele app

De Odoo mobiele app is de perfecte manier om onderweg toegang te krijgen tot al uw bedrijfsgegevens. Met deze app hebt u toegang tot en beheert u al uw Odoo-apps. De app is beschikbaar voor zowel de Enterprise- als de Community-versie op Android- en IOS-apparaten.

Met behulp van de Odoo mobiele app kunt u uw online winkel met gemak transformeren in een mobiele winkelervaring. Het is ook geoptimaliseerd voor interfaces op elk iOS-apparaat. Met deze app kunt u inloggen op uw Odoo-instantie en snel en gemakkelijk toegang krijgen tot al uw apps.

Odoo is ook ontworpen met mobieltjes in het achterhoofd – de apps en menu’s zijn geoptimaliseerd voor mobieltjes en tablets, dus alles verloopt perfect op elk apparaat. Bovendien maakt de nieuwe Odoo Mobile ERP samenwerking gemakkelijker voor teamleden van het bedrijf, omdat ze allemaal op elk moment toegang hebben tot dezelfde gegevens vanaf hun telefoons of tablets – zelfs als ze niet op kantoor zijn!

Voor degenen die een nog betere mobiele ervaring van hun Odoo-applicaties willen, is er ook een Flutter-app beschikbaar die speciaal op Dart is gebouwd voor Android- en IOS-apparaten. Dit biedt een open source-platform voor ontwikkelaars om geweldige mobiele ervaringen te creëren die zijn afgestemd op hun specifieke behoeften. Heeft u een ervaren Flutter developer nodig? Dan kunt u naar: https://brixxs.com/faq/waar-kan-ik-een-flutter-developer-per-direct-inhuren/

Dus als u op zoek bent naar een manier om het beheer van uw bedrijf gemakkelijker te maken terwijl u niet op kantoor bent, of als u gewoon een verbeterde interface wilt bij het gebruik van Odoo-applicaties op een mobiel apparaat, probeer dan vandaag nog de nieuwe Odoo Mobile App!

Realtime updates maken van uw bedrijfsinformatie via de Odoo Mobile App

Blijf onderweg verbonden met uw bedrijf met de Odoo mobiele app. Met deze krachtige app heeft u in realtime toegang tot al uw Odoo-applicaties vanaf uw mobiele apparaat. Met behulp van deze app kunt u up-to-date blijven met uw bedrijfsinformatie. U kunt ook werknemers beheren en financiële rapporten bekijken, terwijl u onderweg bent! De Odoo Mobile App is beschikbaar voor zowel Android- als iOS-apparaten en is geoptimaliseerd voor elke interfacegrootte. Download het vandaag nog zodat u verbonden kunt blijven met uw bedrijf, waar u ook bent!

Hoe u de prestaties regelmatig kunt volgen en bewaken met de odoo mobiele app
De Odoo mobiele app biedt een gemakkelijke en efficiënte manier om de bedrijfsprestaties bij te houden en te monitoren. Het biedt functies zoals het toewijzen van bestellingen aan bezorgers, het opzetten van follow-ups via marketingcampagnes en het berekenen van werkuren met behulp van de urenstaat. Hierdoor kunnen gebruikers gemakkelijk hun gegevens bekijken op verschillende apparaten zoals mobiele telefoons en tablets, zelfs wanneer ze offline zijn.

Om aan de slag te gaan met het volgen en monitoren van prestaties op de mobiele app van Odoo, moeten gebruikers eerst doelstellingen, doelen en KPI’s voor hun programma’s maken in de Performance Management-module. Ze kunnen ook marketing-apps in Odoo gebruiken om de prestaties van hun marketingafdeling te verbeteren. Als deze eenmaal correct zijn ingesteld, hebben gebruikers eenvoudig toegang tot hun gegevens vanaf elk apparaat of elke locatie op elk moment. Stelt u eens voor dat een marketing- of sales medewerker alle belangrijke gegevens in de broekzak heeft.

De mobiele app van Odoo biedt ook handige hulpmiddelen om de voortgang bij te houden, zoals prestatierapporten die gedetailleerd inzicht geven in de doelstellingen en doelen die door werknemers zijn bereikt. Hierdoor kunnen gebruikers belangrijke indicatoren zoals klanttevredenheidsniveaus of verkoopcijfers in de loop van de tijd volgen. Bovendien kunnen ze geautomatiseerde meldingen gebruiken om snel op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen in prestatiestatistieken of trends.

Over het algemeen is de Odoo mobiele app een geweldige tool om de prestaties regelmatig bij te houden en te monitoren. Met zijn uitgebreide functies en gebruiksvriendelijke interface, maakt het het voor bedrijven gemakkelijker dan ooit tevoren om op de hoogte te blijven van hun statistieken en de efficiëntie in het algemeen te verbeteren.

Uw gegevens beveiligen op de Odoo mobiele app

Het beveiligen van uw gegevens op de Odoo mobiele app is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat uw bedrijf soepel en veilig loopt. De beste manier om uw gegevens te beschermen wanneer u de Odoo Mobile App gebruikt, is door gebruik te maken van de vele beschikbare functies.

De app biedt een veilig inlogsysteem met tweefactorauthenticatie, wat betekent dat je zowel een wachtwoord als een aanvullende vorm van verificatie nodig hebt (bijvoorbeeld een code die naar je telefoon wordt verstuurd) voordat je inlogt. Dit zorgt ervoor dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot de app en de bijbehorende gegevens.

Bovendien is alle communicatie tussen de mobiele app en de Odoo-servers gecodeerd met SSL/TLS-codering, zodat onbevoegde partijen geen toegang hebben tot informatie die via het netwerk wordt verzonden. De app ondersteunt ook pushmeldingen zodat wijzigingen in uw Odoo-winkel onmiddellijk worden gecommuniceerd naar mobiele gebruikers.

Ten slotte kunt u gebruikersrechten in de app zelf configureren, zodat bepaalde gebruikers beperkte toegang hebben tot bepaalde gebieden of functies van uw winkel. Dit zorgt ervoor dat alleen die mensen die specifieke informatie mogen inzien, dit kunnen doen, waardoor een extra beveiligingslaag wordt geboden voor de gegevens van uw bedrijf.

Door gebruik te maken van deze functies, kunt u er zeker van zijn dat alle gevoelige informatie die is opgeslagen op of toegankelijk is via de Odoo mobiele app, te allen tijde veilig zal worden bewaard.

Wil je de koppeling op je gemak nalezen, download dan het PDF bestand:

Veel gestelde vragen over Odoo

Met Odoo’s facturatie software kun je digitale facturen versturen en ontvangen, verwerken en beheren. Zo kun je bijvoorbeeld een betaallink via Mollie integreren op je facturen om snel betaald te krijgen. Hierdoor kun je snel en efficiënt facturen versturen en betalingen ontvangen, zonder dat je hiervoor allerlei handelingen moet verrichten. Dit bespaart je tijd en moeite.

Heb je een webshop en ben je op zoek naar een eenvoudige oplossing voor het bijhouden van winkelwagentracking? Odoo biedt een gratis Open Source alternatief voor Woocommerce. Met Odoo kun je eenvoudig je winkelwagentracking bijhouden. Het is een gebruiksvriendelijke oplossing die je gratis kunt downloaden en installeren.

Met Odoo kun je eenvoudig je winkelwagen beheren en je winkelwagentracking bijhouden. Het is een intuïtief systeem waarmee je kunt volgen welke producten er in de winkelwagen zitten en welke stappen er worden genomen om de bestelling te voltooien. Het systeem biedt ook de mogelijkheid om de winkelwagen te verlaten en deze later opnieuw te bezoeken, wat een enorme tijdsbesparing met zich meebrengt.

Odoo biedt een uitgebreide set aan functies waarmee je je winkelwagentracking eenvoudig kunt bijhouden. De oplossing is ook volledig gratis en voorziet in een veilige en betrouwbare manier om de winkelwagen te beheren. Als je een eenvoudige oplossing zoekt voor winkelwagentracking, dan is Odoo de perfecte oplossing.

Met de e-Commerce App van Odoo maakt u eenvoudig uw eigen webshop. Hiermee kunt u productpagina’s opzetten die ook op de mobiele telefoon of tablet te bekijken en te bedienen zijn. Door gebruik te maken van de winkelwagen-herstelfunctie kunnen klanten op een later moment hun aankopen afronden.

De e-Commerce App van Odoo biedt een gebruiksvriendelijke interface waarmee u zonder technische kennis een professionele webshop zoals je die hebt in Shopify, Magento of Woocommerce kunt maken. Met deze app kunt u bijvoorbeeld producten toevoegen, categorieën maken en prijzen instellen. Ook kunt u eenvoudig een zoekfunctie toevoegen waarmee bezoekers snel hun gewenste product kunnen vinden.

Daarnaast biedt het webshop onderdeel van Odoo ook vele handige extra’s, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om automatisch e-mails te sturen naar klanten bij bepaalde acties zoals de afronding van de bestelling. Ook kunt u met deze app eenvoudig de voorraad bijhouden en beheren.

Met de e-Commerce App van Odoo kunt u ook makkelijk integreren met diverse betalingsmethoden zoals iDeal, PayPal en creditcard. Hierdoor kunt u ervoor zorgen dat uw klanten op een veilige manier kunnen betalen.

Hoe maakt u een webshop met de e-Commerce App van Odoo?

Het maken van een webshop met de e-Commerce App van Odoo is eenvoudig. Hieronder geven we u een stapsgewijze handleiding:

 1. Installeer de e-Commerce App van Odoo in uw Odoo systeem.

 2. Maak een nieuwe webshop aan door naar “Websites” te gaan en daar “Nieuwe webshop” te selecteren.

 3. Voeg artikelen toe aan de webshop door naar “Producten” te gaan en daar “Nieuw product” te selecteren. Vul hier de benodigde informatie in, zoals naam, prijs en beschrijving.

 4. Maak categorieën aan voor uw producten door naar “Producten” te gaan en daar “Categorieën” te selecteren. Hier kunt u nieuwe categorieën toevoegen en bestaande categorieën bewerken.

 5. Voeg een zoekfunctie toe aan de webshop door naar “Websites” te gaan en daar “Zoekfunctie” te selecteren. Hier kunt u instellen welke velden doorzocht moeten worden en hoe de zoekresultaten gepresenteerd moeten worden.

 6. Test de webshop door naar “Websites” te gaan en daar “Preview” te selecteren. Hier kunt u de webshop bekijken zoals uw klanten deze zullen zien.
 7. Wanneer u tevreden bent met de webshop, kunt u deze live zetten door naar “Websites” te gaan en daar “Publiceren” te selecteren. Uw webshop is nu live en klaar voor gebruik.

Met de e-Commerce App van Odoo kunt u eenvoudig en snel een professionele webshop maken. Door gebruik te maken van de vele handige functies die deze app biedt, kunt u ervoor zorgen dat uw webshop aantrekkelijk is voor uw klanten en dat zij eenvoudig hun aankopen kunnen doen.

Met de Odoo HR-integratie kun je eenvoudig jouw HR-processen integreren met de andere bedrijfsapplicaties van Odoo, zoals salarisadministratie, verlof- en verzuimregistratie, en beoordelingen van de medewerker.
Hierdoor kun je de gegevens van jouw HR-processen realtime synchroniseren met de andere applicaties, zodat je altijd een volledig beeld hebt van jouw personeelsgegevens en jouw bedrijf. Je kunt bijvoorbeeld automatisch salarisspecificaties genereren, verlofaanvragen verwerken en beoordelingen registreren. Door deze integratie kun je HR activiteiten efficiënt uitvoeren, problemen snel identificeren en oplossen, en jouw personeelsbeleid en medewerkerstevredenheid verbeteren.

Met Odoo’s marketing automatisering kun je eenvoudig remarketing campagnes opzetten. Dit maakt het mogelijk om gerichte aanbiedingen te doen aan klanten die eerder producten of diensten hebben bekeken of gekocht. Hierdoor kun je de kans op conversie verhogen en je omzet verhogen. Je kunt bijvoorbeeld e-mails sturen met aanbiedingen aan klanten die bepaalde producten of diensten hebben bekeken maar niet hebben gekocht, of je kunt gerichte advertenties tonen aan bezoekers die eerder je webshop hebben bezocht. Dit gaat via als/dan operaties binnen OdooOdoo Marketing Automation is dus een tool waarmee bedrijven hun marketingprocessen kunnen automatiseren. Hiermee kunnen gebruikers gerichte en geautomatiseerde marketingcampagnes opzetten, workflows automatiseren en hun database van potentiële klanten en prospects segmenteren. Zo kunnen ze de juiste boodschap op het juiste moment aan de juiste potentiële klanten bezorgen. Gebruikers kunnen ook geavanceerde marketing workflows opzetten die zich richten op potentiële klanten en hen efficiënt onderhouden via hun verkoopkanaal, 24/7.Daarnaast kan men ook geweldige e-mailcampagnes ontwerpen in een mum van tijd, met een visuele interface. Men kan ook verschillende campagnes maken met meerdere scenario’s.Odoo Marketing Automation gaat verder dan e-mails, men kan elke gewenste actie activeren om de workflow te stroomlijnen, zoals het pushen van een lead via een verkoopkanaal, het toewijzen van bevestigde klanten aan je verkoopteam, het bijwerken van een record en nog veel meer.Het biedt ook een efficiënt lead management systeem waarmee men leads kan genereren, kwalificeren en verzorgen. Wil je meer weten over de mogelijkheden van Odoo voor je marketing processen? Neem dan contact op met Brixxs, zodat we alle ins en outs kunnen bespreken.

Met de Odoo boekhouding integratie kun je vrij simpel jouw boekhouding integreren met de andere bedrijfsapplicaties binnen Odoo, zoals verkoopfacturen, inkoop en productbeheeer. Hierdoor kun je de gegevens van jouw boekhouding in real-time synchroniseren met de andere applicaties, zodat je altijd een volledig beeld hebt van jouw financiële situatie en jouw bedrijf. Het is tevens mogelijk om via de Odoo API koppelingen te leggen naar bijv. Exact Online of Snelstart. Je kunt in Odoo boekingen aanmaken, bankafschriften importeren en financiële rapportages genereren, zoals je dat ook in andere financiële systemen doet. Wil je meer weten over de financiële module van Odoo, neem dan contact met ons op.

Odoo boekhouding voor kleine bedrijven heeft een mooie gebruikersinterface heeft die is gebaseerd op de trend van Google’s Material Design. Door meer te automatiseren bespaar je tijd, zo hoeven facturen niet meer handmatig gemaakt, afgedrukt en verstuurd te worden en hoeven rekeningafschriften niet meer handmatig geregistreerd te worden. Je kunt samenwerken en automatische meldingen ontvangen en meerdere facturen tegelijk betalen. De configuratie is eenvoudig en je hebt toegang tot alle boekhoudfuncties via je mobiele apparaat. Je rekeningafschriften worden automatisch gesynchroniseerd met je boekhouding en er is ondersteuning voor diverse bankinterfaces. Bovendien zijn Odoo facturen overzichtelijk en bevatten ze alles wat nodig is, zoals betalingsvoorwaarden, meerdere belastingen, kortingen, prijslijsten, etc. Er is ondersteuning voor geavanceerde betalingsvoorwaarden, het maken van conceptfacturen, eenvoudig afletteren van facturen en sneller betalen via creditcard. Ook is er een geautomatiseerd incassoproces, ouderdomsanalyses debiteuren en een klantportaal. Tenslotte kunnen klanten betalen via QR-codes op pdf-facturen. Daarnaast kunnen er ook BTW aangiftes ingediend worden door te koppelen met fiscale pakketten. Wil je hier meer over weten, neem dan via live chat contact met ons op.

Als bedrijf is een efficiënte klantenservice van groot belang. Klanten verwachten snel antwoord op hun vragen en oplossing voor hun problemen. De open source helpdesk software “Odoo Helpdesk” biedt hier een oplossing voor. Met deze software kun je snel en efficiënt tickets volgen, prioriteren en oplossen.

Een geweldige gebruikersinterface is één van de grote pluspunten van Odoo Helpdesk. De kanbanweergave biedt direct een overzicht van de workload van je team en je kunt de status van een ticket op basis van je zelfgekozen SLA regels volgen. Hierdoor kun je snel inspelen op de prioriteiten van je klanten.

Daarnaast biedt Odoo Helpdesk diverse kanalen voor contact met klanten. Zo kun je e-mails automatisch omzetten in tickets en kun je zoekopdrachten kwalificeren van klanten met een aanpasbaar websiteformulier. Ook is er de mogelijkheid om met een live chat plugin direct contact te maken met bezoekers van je website.

Odoo Helpdesk is ook geoptimaliseerd voor de productiviteit van je team. Je kunt dus SLA regels instellen en automatisch acties laten uitvoeren, e-mails of acties automatiseren in de verschillende fases van ticket afhandeling en eigen e-mailsjablonen definiëren voor de meest voorkomende antwoorden. Hierdoor kun je tijd besparen en sneller reageren op klantvraagstukken.

Een ander groot pluspunt van Odoo Helpdesk is de mogelijkheid om ondersteuningscontracten te verkopen. Je kunt automatische helpdeskdiensten aanbieden aan je klanten en de tijd bijhouden van elk contract in de Urenstaat app. Hierdoor kun je upsellen bij tijdelijke contracten en waarschuwingen instellen voor je verkoop- of helpdeskteam op basis van de klantstatus.

Ook heeft Odoo Helpdesk een ingebouwde kennisbank voor klanten. Hiermee kun je een selfservice-platform ontwikkelen, door je FAQ, opleidingsvideo’s en presentaties rechtstreeks aan een ticket te koppelen. Hierdoor kan je klanten zelf hun tickets afsluiten, wat leidt tot meer autonomie en vermindering van fouten en misverstanden.

Odoo Helpdesk is volledig geïntegreerd met andere Odoo apps. Zo kun je rechtstreeks de interactie aangaan met bezoekers van je website met live chat, deelnemen aan de community met het forum, alle interacties met klanten bijhouden met CRM en een fantastische bedrijfswebsite lanceren die volledig aanpasbaar en SEO-vriendelijk is met de website-app.

Introductie

Odoo is een populaire suite van open source zakelijke apps die bedrijven in staat stelt om efficiënt en effectief te werken. Met apps voor CRM, e-commerce (webshops), boekhouding, inventaris, kassasysteem (POS) en projectbeheer biedt Odoo een unieke waardepropositie waarbij gebruiksvriendelijkheid en volledige integratie hand in hand gaan.

Voordelen van Odoo boekhouding

Met de Odoo boekhouding app kun je eenvoudig je financiële administratie bijhouden en inzicht krijgen in de prestaties van je bedrijf. Hieronder een aantal voordelen van deze app:

 • Eenvoudig te gebruiken: De boekhouding app van Odoo is zeer gebruiksvriendelijk en biedt een intuïtieve interface. Je bent ook in staat je eigen themes aan Odoo toe te voegen.
 • Real-time inzicht: Met de app heb je altijd real-time inzicht in je financiële situatie, dit kan dus zowel via het web als op een mobiel.
 • Automatisering: Veel handmatige taken, zoals het verwerken van facturen, kunnen automatisch worden verwerkt via als/dan operaties.
 • Integratie: De boekhouding app is volledig geïntegreerd met de overige apps van Odoo, waardoor je een compleet beeld hebt van je bedrijfsprocessen. Via de API is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een synchronisatie toe te passen met fiscale pakketten zoals Nextens of Fiscaal gemak.

Hoe Odoo boekhouding je bedrijf kan helpen groeien

Met de boekhouding app van Odoo kun je nauwkeurig bijhouden hoe je bedrijf presteert en welke stappen je kunt nemen om groei te realiseren. Hieronder een aantal manieren waarop de app je kan helpen:

 • Kostenbeheersing: Door inzicht te krijgen in je kosten en inkomsten, kun je gerichter bezuinigen en investeren.
 • Verbetering van je cashflow: Door sneller en efficiënter te factureren en betalingen te innen (door bijv. gebruik te maken van betaal links van Mollie), kun je je cashflow verbeteren.
 • Verbetering van je besluitvorming: Met real-time inzicht in je financiële situatie kun je sneller en gerichter beslissingen nemen.

Conclusie

Met de boekhouding app van Odoo kun je eenvoudig en efficiënt je financiële administratie bijhouden en inzicht krijgen in de prestaties van je bedrijf. Door de integratie met de overige apps van Odoo, kun je een compleet beeld hebben van je bedrijfsprocessen en gerichter beslissingen nemen. Daarnaast kan de app je helpen om kosten te beheersen, je cashflow te verbeteren en je bedrijf te laten groeien.

Met de Odoo projectmanagement integratie kun je eenvoudig jouw projectmanagementprocessen integreren met de andere bedrijfsapplicaties van Odoo, zoals CRM, Kalender functionaliteit, Dashboards en facturatie. Hierdoor kun je de gegevens van jouw projecten in real-time synchroniseren met de andere applicaties, zodat je altijd een volledig beeld hebt van jouw projecten en hoe je ervoor staat. Je kunt bijvoorbeeld automatisch facturen genereren, projectbudgetten beheren, en voortgang van projecten volgen. Kanban borden zijn aanwezig, en de berichten die worden aangemaakt, zijn ook zichtbaar in de CRM module. Door deze integratie kun je samenwerken met je teamleden op een efficiënte manier en efficiënt communiceren.

Met Odoo kun je marketing automatisering toepassen en kun je jouw leadgeneratie proces verder automatiseren. Je kunt bijvoorbeeld automatisch e-mails versturen naar prospects, gesprekken laten inplannen via de agenda functionaliteit en automatisch de processtappen bijhouden.

Hierdoor kun je jouw marketinginspanningen efficiënter inzetten en jouw lead conversie verhogen. Bovendien kun je met de integratie van de marketing automatisering met andere Odoo-applicaties, zoals CRM, integreren, zodat je altijd een volledig beeld hebt van jouw leads en hoe je ervoor staat.

Met de Odoo inventory management integratie kun je eenvoudig jouw voorraadbeheer integreren met de andere bedrijfsapplicaties van Odoo, zoals verkoop, inkoop en facturatie.

Via de API is het ook mogelijk om deze gegevens met derde informatiesystemen te delen, zodat je altijd een volledig beeld hebt van jouw voorraad. Je kunt bijvoorbeeld automatisch bestellingen genereren, voorraadniveaus volgen, en signalen instellen om opnieuw te bestellen. Door deze integratie kun je jouw voorraadbeheer efficiënt uitvoeren, problemen snel identificeren en oplossen, en jouw voorraadkosten verlagen.

Vele grote bedrijven gebruiken Odoo als ERP software, waaronder: Toyota, Danone, DHL, Delhaize, L’Oreal, Renault, Jumbo en Shell.

Odoo is een ERP-systeem (Enterprise Resource Planning), dat bedrijfsprocessen integreert en automatiseert, zoals inkoop, verkoop, voorraadbeheer, productie en projectbeheer. Het bevat ook een CRM-module (Customer Relationship Management) waarmee bedrijven hun klantrelaties kunnen beheren. Odoo is dus een ERP en CRM pakket.

Het salaris van een Odoo ontwikkelaar kan variëren afhankelijk van een aantal factoren, zoals de locatie, de ervaring en de expertise van de ontwikkelaar, en de specifieke eisen van de baan. In Nederland ligt het salaris van een Odoo ontwikkelaar gemiddeld tussen de € 2.500 en € 4.500 per maand. Dit kan hoger of lager zijn afhankelijk van de bovengenoemde factoren.

We hebben een artikel geschreven over Is Odoo goed te leren?, klik op “Is Odoo goed te leren?” om meer hierover te lezen.