Een veel gestelde vraag betreft bewerken, rechten en PinkWeb


Hoe stel ik rechten in voor cliënt- en kantoorgebruikers in PinkWeb?

Een kantoor heeft kantoorgebruikers. Deze medewerkers van het kantoor kunnen gegroepeerd worden in kantoorgebruikersgroepen, maar kunnen ook van geen enkele groep lid zijn.

Rechten van kantoorgebruikers

Groepen mogen overlappen: een kantoorgebruiker kan deel uitmaken van meerdere kantoorgebruikersgroepen. De rechten zijn dan cumulatief; alle rechten die een gebruiker vanuit groepen krijgt worden bij elkaar opgeteld.

Kantoorgebruikersgroepen worden gebruikt om rechten op taak-niveau toe te kennen aan kantoorgebruikers. Kantoorgebruikersgroepen kunnen een belangrijke rol spelen om per afdeling of rol binnen het kantoor rechten toe te kennen. Zo kan er voor iedere afdeling of rol een kantoorgebruikersgroep aangemaakt worden (bijvoorbeeld: ‘secretariaat’ of ‘beheerders’ of ‘accountmanagers’) en kunnen de betreffende kantoorgebruikers ingedeeld worden in deze groepen, zodat ze automatisch de juiste rechten binnen de portal krijgen.

Kantoorgebruikers en kantoorgebruikersgroepen kunnen alleen aangemaakt worden door een kantoorgebruiker met het recht om andere gebruikers en/of gebruikersgroepen aan te maken.

De rechten in de groepen werken optellend. Ter illustratie: Stel dat een kantoorgebruiker in 2 kantoorgebruikersgroepen zit (in afbeelding is dit kantoorgebruiker 2). Als deze kantoorgebruiker volgens ‘kantoorgebruikersgroep 1’ een taak niet uitgevoerd mag worden en volgens ‘kantoorgebruikersgroep 2’ wel, dan mag ‘kantoorgebruiker 2’ de taak wel uitvoeren.

 

Rechten van cliënten en cliëntgebruikers

Cliëntgroepen worden op diverse manieren ingezet:
1. Toekennen van rechten op module-niveau (dus niet op taakniveau zoals bij kantoorgebruikersgroepen)

2. Groeperen van cliënten om op verschillende plaatsen in de portal makkelijk selecties te kunnen maken: dit zijn cliëntgroepen waarvoor geen rechten zijn ingesteld.

Cliënten hebben cliëntgebruikers. Zij kunnen zelf meerdere gebruikers met diverse rechten aanmaken voor hun eigen organisatie en het kantoor houdt altijd het totaaloverzicht. Een cliëntgebruiker kan ook toegang hebben tot meerdere cliëntorganisaties, bijvoorbeeld tot een werkmaatschappij en een holding.

Ter illustratie: in bovenstaande afbeelding kan cliëntgebruiker 4 toegang krijgen tot zijn eigen holding (cliënt 4) en zijn werkmaatschappij (cliënt 5).

Ook de rechten in de cliëntgroepen werken optellend, maar dan op module-niveau. Ter illustratie: Stel dat een cliënt in 2 cliëntgroepen zit (in afbeelding is dit ‘cliënt 2’). Als deze cliënt volgens ‘cliëntgroep 1’ een taak niet uitgevoerd mag worden en volgens ‘cliëntgroep 2’ wel, dan mag ‘cliënt 2’ de taak wel uitvoeren.

De rechten van de onderliggende cliëntgebruikers (dit is alleen ‘cliëntgebruiker 2’) voor ‘cliënt 2’ wordt op moduleniveau bepaald door de rechten van ‘cliënt 2’.

Bron : Hoe stel ik rechten in …

Accountancy- en
administratiekantoren

Je eigen mobiele app voor de promotie van je merk

Complete kantooromgeving voor digitale klantinteractie

Kant en klare modules voor accountancy

Gratis gebruik beveiligd videobellen binnen het Brixxs Officeportaal

Voorbeelden kant en klare accountancy modules

Nieuwe klant onboarding

Stop met mailen. Ontvang gestructureerd alle informatie van de klant en communiceer met je klant op een efficiente manier op het juiste moment met de juiste informatie.

Jaarrekening

Maak bijvoorbeeld automatisch een opdrachtbevestiging en start automatisch een digitaal ondertekening verzoek, maak snel een verslag in pdf of laat de concept jaarrekening goedkeuren via je eigen bedrijfsapp.

Jaarwerk

Maak automatisch voor alle klanten een projectdossier aan met de juiste einddatum voor het dossier en de opgenomen maanden. Bewaak alle activiteiten rondom het jaarwerk vanuit een klantoverzicht en alle klanten. Ontvang gestructureerd alle benodigde klantinformatie via het klantenportaal en maak gebruik van je eigen bedrijfsapp.

i

Taken voor de klant en je medewerkers

Maak je eigen projectdossier typen voor het verzamelen van informatie vanuit de klant en de medewerkers. Bewaak de voortgang met vervaldata en draag zorg voor het verdwijnen van piekbelastingen.

Z

Goedkeuring aangiften

Via een pushbericht kan de klant door twee klikken een aangifte goedkeuren en indien gewenst via chat commentaar geven of een vraag stellen zodat je eigen bedrijfsapp optimaal wordt ingezet.

Videobellen

Ervaar het gemak van videobellen voor je klant en jezelf binnen je eigen gepersonaliseerde mobiele app. Geen gedoe met inlogcodes en software, zelfs geen gedoe met browsers.

Veel gestelde vragen over PinkWeb

Om je PinkWeb wachtwoord te wijzigen klik eerst op je eigen naam en vervolgens op Mijn account. Dan klik vervolgens op Ja achter wachtwoord wijzigen om een nieuw wachtwoord te kiezen. Klik vervolgens op wijzigen opslaan.

Om met een document in PinkWeb te autoriseren, ga naar Accordering -> Autoriseren en klik vervolgens op het document om het te bekijken. Volg hieronder de rest van de benodigde stappen voor het autoriseren van het document.

Om een SSO in te stellen binnen PinkWeb volg de volgende stappen. Selecteer de klant waarvoor de SSO moet worden aangemaakt en Ga naar Apps en klik op “Beheer” nu komt u terecht in het scherm: Applicaties Overzicht.

Het telkens uitloggen van het PinkWeb portaal kan komen door de firewall van het netwerk waar u zich in bevindt. Dit kan getest worden door op een ander netwerk in te loggen en kijken of u hier dan ook automatisch wordt uitgelogd.

Om een andere cliënt te selecteren in PinkWeb, klik rechtsboven op het cliënt selectie venster en voer vervolgens de naam van de cliënt in of een deel van de naam, klik daarna op de cliënt die geselecteerd moet worden.

Hoe Cliënt Online bepaald wie van de cliënt e-mail ontvangt hangt af van een aantal parameters, zoals hieronder verder uitgebreid beschreven.

Om de accorderingsrechten als cliëntgebruiker van PinkWeb instellen. Ga naar Beheer -> Mijn cliënten en doorloop de volgende onderstaande stappen.

Om een nieuwe kantoorgebruiker aan te maken in PinkWeb. Ga naar Beheer -> Kantoorgebruikers en kies vervolgens voor Nieuwe kantoorgebruiker aanmaken.

Storingen bij PinkWeb worden weergegeven in het portaal. Hier worden ook de onderhoudsvensters van het portaal en digipoort weergegeven. Ga naar https://storingen.pinkweb.nl voor de actuele storingen van PinkWeb.

Als u niet direct een sms-code van PinkWeb hebt ontvangen voor het inloggen of accorderen, komt dit meestal doordat er wat vertraging is ontstaan tussen de zendmast van de mobiele provider en u mobiele telefoontoestel.