Een veel gestelde vraag betreft aangifte, ICP en PinkWeb


Hoe plaats ik een aangifte ICP PinkWeb?

Je kunt op de volgende manier een aangifte ICP in PinkWeb opstellen. Volg het stappenplan hieronder:

1. Ga naar Accordering -> Overzicht en klik op Nieuw document.

2. Klik op Aangifte opstellen en kies Intracommunautaire prestaties in het drop down menu en klik op volgende.

3. Download vervolgens het Excel-sjabloon waarmee de aangifte ICP opgesteld kan worden en klik op volgende. Let op! Dit sjabloon is nodig om de aangifte ICP te plaatsen. Dit bestand dient in een latere stap van deze wizard (ingevuld) geüpload te worden.

4. Vul de gegevens in. Let op! Jaar + periode moeten voor de huidige datum liggen. Klik na het invullen van de gegevens op volgende.

5. Upload nu het ingevulde Excel-sjabloon en klik op volgende.

Let op!
Het kan gebeuren dat Excel de 0 weghaalt mocht een BTW nummer beginnen met een 0. Zorg er dan voor dat de cel eigenschappen op ‘tekst’ staan. In dat geval wordt de 0 niet door Excel weggehaald.
Let er tevens op dat er bij duizendtallen (en veelvoud daarvan) GEEN scheidingstekens worden gebruikt!
Voorbeeld:
1000 is goed.
1.000 is fout.

Zorg er ook voor dat er geen formules in het Excelbestand zitten, deze zorgen voor foutmeldingen.

6. Mocht er een fout zitten in de algemene opmaak van het Excel-bestand dan wordt dit getoond in de rode error balk. Je blijft dan in stap 3 waar een nieuw Excel-bestand geüpload kan worden.
Mocht er een fout zitten in de data op één van de tabbladen binnen het Excel-bestand dan ga je naar een nieuwe pagina met daarop per tabblad aangegeven wat er niet correct is ingevuld.

7. Indien alle waardes in het Excel-bestand correct zijn gaat de wizard verder met de algemene plaatsing wizard stap Extra informatie document.

Doorloop de rest van de wizard om de aangifte ICP daadwerkelijk bij de betreffende client te plaatsen.

Bron : Hoe plaats ik een aangifte …

Accountancy- en
administratiekantoren

Je eigen mobiele app voor de promotie van je merk

Complete kantooromgeving voor digitale klantinteractie

Kant en klare modules voor accountancy

Gratis gebruik beveiligd videobellen binnen het Brixxs Officeportaal

Voorbeelden kant en klare accountancy modules

Nieuwe klant onboarding

Stop met mailen. Ontvang gestructureerd alle informatie van de klant en communiceer met je klant op een efficiente manier op het juiste moment met de juiste informatie.

Jaarrekening

Maak bijvoorbeeld automatisch een opdrachtbevestiging en start automatisch een digitaal ondertekening verzoek, maak snel een verslag in pdf of laat de concept jaarrekening goedkeuren via je eigen bedrijfsapp.

Jaarwerk

Maak automatisch voor alle klanten een projectdossier aan met de juiste einddatum voor het dossier en de opgenomen maanden. Bewaak alle activiteiten rondom het jaarwerk vanuit een klantoverzicht en alle klanten. Ontvang gestructureerd alle benodigde klantinformatie via het klantenportaal en maak gebruik van je eigen bedrijfsapp.

i

Taken voor de klant en je medewerkers

Maak je eigen projectdossier typen voor het verzamelen van informatie vanuit de klant en de medewerkers. Bewaak de voortgang met vervaldata en draag zorg voor het verdwijnen van piekbelastingen.

Z

Goedkeuring aangiften

Via een pushbericht kan de klant door twee klikken een aangifte goedkeuren en indien gewenst via chat commentaar geven of een vraag stellen zodat je eigen bedrijfsapp optimaal wordt ingezet.

Videobellen

Ervaar het gemak van videobellen voor je klant en jezelf binnen je eigen gepersonaliseerde mobiele app. Geen gedoe met inlogcodes en software, zelfs geen gedoe met browsers.

Veel gestelde vragen over PinkWeb

Om met een document in PinkWeb te autoriseren, ga naar Accordering -> Autoriseren en klik vervolgens op het document om het te bekijken. Volg hieronder de rest van de benodigde stappen voor het autoriseren van het document.

Om een SSO in te stellen binnen PinkWeb volg de volgende stappen. Selecteer de klant waarvoor de SSO moet worden aangemaakt en Ga naar Apps en klik op “Beheer” nu komt u terecht in het scherm: Applicaties Overzicht.

Het telkens uitloggen van het PinkWeb portaal kan komen door de firewall van het netwerk waar u zich in bevindt. Dit kan getest worden door op een ander netwerk in te loggen en kijken of u hier dan ook automatisch wordt uitgelogd.

Om een andere cliënt te selecteren in PinkWeb, klik rechtsboven op het cliënt selectie venster en voer vervolgens de naam van de cliënt in of een deel van de naam, klik daarna op de cliënt die geselecteerd moet worden.

Hoe Cliënt Online bepaald wie van de cliënt e-mail ontvangt hangt af van een aantal parameters, zoals hieronder verder uitgebreid beschreven.

Om de accorderingsrechten als cliëntgebruiker van PinkWeb instellen. Ga naar Beheer -> Mijn cliënten en doorloop de volgende onderstaande stappen.

Om je PinkWeb wachtwoord te wijzigen klik eerst op je eigen naam en vervolgens op Mijn account. Dan klik vervolgens op Ja achter wachtwoord wijzigen om een nieuw wachtwoord te kiezen. Klik vervolgens op wijzigen opslaan.

Een kantoorgebruiker toegang geven tot een selectie aan cliënten in PinkWeb gaat als volgt: Ga na Beheer -> Kantoorgebruiker en klik op de naam van de betreffende kantoorgebruiker.

Het is mogelijk om een mededeling op het Dashboard van (een selectie van) cliënten te plaatsen met PinkWeb. Of om cliënten te attenderen op nieuwe regelgeving of een nieuwtje over uw kantoor. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

Je kunt op de volgende manier een nieuwe map binnen het dossier aanmaken op de volgende manier in PinkWeb. Selecteer de cliënt waarvoor een map aangemaakt moet worden en ga vervolgens naar het Dossier.