Prestashop is een e-Commerce platform dat bedrijven in staat stelt online te verkopen. Prestashop biedt een gebruiksvriendelijke backoffice en front end interface waarmee je je website gemakkelijk kunt beheren. Prestashop biedt ook een breed scala aan functies en modules waarmee bedrijven hun Prestashop winkel kunnen aanpassen aan hun specifieke behoeften. Een van de functies die Prestashop biedt, is de mogelijkheid om uw Prestashop factuur aan te passen. Om extra iets toe te voegen ga naar Prestashop factuur toevoegen, dit kan je doen door de Prestashop-factuursjabloon te bewerken. In dit artikel laten we zien hoe de Prestashop factuur sjabloon bewerken en extra informatie toevoegen.

Wanneer je inlogt in je Prestashop-backoffice, ga je naar “Verkoop” en klik je vervolgens op “Facturen”.

Klik op de knop “Nieuwe factuur aanmaken”.

Op de volgende pagina kan je de bestelling selecteren waarvoor u een factuur wilt genereren. Zodra je de order hebt geselecteerd , klik op je op de knop “Genereren”.

Prestashop zal nu de factuur genereren voor de bestelling die je geselecteerd hebt.

Ze zullen automatisch de informatie voor de factuur invullen op basis van de informatie van de bestelling. Prestashop biedt u ook de mogelijkheid om het Prestashop factuur sjabloon te bewerken, zodat u extra informatie aan de factuur kunt toevoegen Als u de Prestashop-factuursjabloon wilt bewerken, klikt je op de knop “Bewerken”.

Prestashop zal nu de Prestashop factuursjabloon in een nieuw venster openen. Ze bieden een standaard Prestashop-factuursjabloon, maar u kunt ook een aangepast Prestashop-factuursjabloon maken. Als je een aangepaste Prestashop-factuursjabloon wilt maken, kan je dit doen door op de knop “Nieuwe sjabloon maken” te klikken.

Prestashop zal je nu vragen een naam te selecteren voor uw aangepaste Prestashop-factuursjabloon. Zodra je een naam hebt geselecteerd, klik je op de knop “Maken”.

Prestashop zal nu je aangepaste Prestashop factuur sjabloon openen in een nieuw venster. Prestashop kunt u verschillende informatie toevoegen aan uw Prestashop factuur sjabloon. De informatie die je kunt toevoegen aan uw Prestashop factuur sjabloon zijn de bedrijfsnaam, bedrijfsadres, bedrijfslogo, factuurnummer, factuurdatum, ordernummer, klantnaam, klantadres, productnaam, hoeveelheid, eenheidsprijs en totale prijs.

Je kunt ook een bericht toevoegen aan uw Prestashop-factuursjabloon. Het bericht dat je aan je Prestashop-factuursjabloon toevoegt, wordt op de Prestashop-factuur weergegeven. Zo voeg je een bericht toe aan je Prestashop factuur sjabloon.

Als je een bericht wilt toevoegen aan je Prestashop-factuursjabloon, klik je op de knop “Bericht toevoegen”.

Prestashop opent nu een nieuw venster waarin je het bericht kunt invoeren dat je aan je Prestashop-factuursjabloon wilt toevoegen. Zodra je het bericht hebt ingevoerd, klik je op de knop “Opslaan. Prestashop slaat nu het bericht op dat je aan je Prestashop-factuursjabloon hebt toegevoegd.

Klik vervolgens op Prestashop factuur sjabloon “venster sluiten”. Prestashop vraagt je nu of je je de wijzigingen die je in de Prestashop factuursjabloon hebt aangebracht wilt opslaan. Klik op de knop “Opslaan” om de wijzigingen die je hebt aangebracht op te slaan in de Prestashop-factuursjabloon.

Prestashop zal nu de factuur genereren voor de bestelling die je hebt geselecteerd. De Prestashop-factuur zal nu het bericht bevatten dat je aan de Prestashop-factuursjabloon hebt toegevoegd.