Een veel gestelde vraag over Flutter


hoe maak je een drop-down menu in Flutter?

Er zijn veel manieren om een vervolgkeuzemenu te maken in Flutter. In dit voorbeeld gebruiken we de Material bibliotheek om een eenvoudig drop-down menu te maken.

 • Om een uitklapmenu te maken, voeg je eerst een instantie van de DropDownMenu widget toe aan je lay-out.
 • Voeg vervolgens een lijst met items toe aan het menu.
 • Om het menu te tonen, roep de show methode op.

Je kunt ook de widget DropDownMenu gebruiken om een contextmenu te maken. Een contextmenu is een popupmenu dat verschijnt wanneer je lang op een item op het scherm drukt.

Om een contextmenu te maken, voeg je een instantie van de ContextMenu-widget toe aan je lay-out.Voeg dan een lijst van items toe aan het menu.

Om het contextmenu te tonen, roep je de show methode op.

Je kunt de widget DropDownMenu ook gebruiken om een werkbalk te maken. Een werkbalk is een popup menu dat bovenin het scherm verschijnt.

 • Om een werkbalk te maken voeg je een instantie van de Toolbar widget toe aan je layout.
 • Voeg dan een lijst van items toe aan de werkbalk.
 • Om de werkbalk te tonen, roep je de show methode op.

Je kunt ook de widget DropDownMenu gebruiken om een zij menu te maken. Een zij menu is een popup menu dat verschijnt op

de linker- of rechterkant van het scherm.

Om een zijmenu te maken, voegt u een instantie van de widget SideMenu aan uw lay-out toe.

 • Voeg dan een lijst van items aan het menu toe.
 • Om het zijmenu te tonen, roep je de show methode op.

Je kunt ook de DropDownMenu widget om een tabbalk te maken. Een tabbalk is een popupmenu dat onder aan het scherm verschijnt.

 • Om een tabbalk te maken, voeg je een instantie van de TabBar widget toe aan je layout.
 • Voeg vervolgens een lijst met items toe aan de tabbalk.
 • Om de tabbalk te tonen, roep je de show-methode op.

Je kunt de widget DropDownMenu ook gebruiken om een navigatielade te maken. Een navigatie schuifregelaar is een popup menu dat aan de linkerkant van het scherm verschijnt.

Om een navigatielade te maken, voeg je een instantie van de NavigationDrawer widget toe aan je layout.

 • Voeg dan een lijst van items toe aan delade.
 • Om de lade te tonen, roep je de show methode op.
 • Voeg vervolgens een lijst met items toe aan het blad.
 • Om het onderste blad te tonen, roep je de show methode op.

Je kunt de widget Drop Down Menu ook gebruiken om een dialoogvenster te maken. Een dialoogvenster is een popup menu dat boven aan het scherm verschijnt.

Je kunt ook de widget DropDownMenu gebruiken om een onderblad te maken. Een bottom sheet is een popup menu dat onderaan het scherm verschijnt.

Om een bottom sheet te maken, voeg een instantie van de BottomSheetwidget aan je lay-out.

 • Voeg vervolgens een lijst met items toe aan het onderste blad.
 • Om het onderste blad te tonen, roep je de show methode op.
 • Hier is een voorbeeld van een onderblad:
 • widget aan uw lay-out.
 • Voeg vervolgens een lijst met items toe aan het dialoogvenster.

Roep de show-methode op om het dialoogvenster weer te geven.

Je kunt de widget DropDownMenu ook gebruiken om een picker te maken. Een keuzelijst is een popup menu waarmee je een keuze kunt maken uit een lijst met items.

Om een keuzelijst te maken, voeg je een instantie van de keuzelijst-widget toe aan je lay-out.

 • Voeg dan een lijst van items toenaar de keuzelijst.
 • Om de keuzelijst te tonen, roep je de show methode op.

Je kunt de DropDownMenu widget ook gebruiken om een spinner te maken. Een spinner is een popup menu waarmee je kunt kiezen uit een lijst met items.

Om een spinner te maken, voeg een een instantie van de Spinner widget aan je layout.

Voeg dan een lijst van items toe aan de spinner.

Om de spinner te tonen, roep je de show methode op.

 • widget aan uw layout.
 • Voeg dan een lijst met items toe aan de spinner.
 • Om de spinner te tonen, roep je de show methode op.

Widget is een open source platform voor het ontwikkelen van platform-onafhankelijke, krachtige mobiele apps. Het biedt uitgebreide, uitbreidbare widgets en krachtige API’s waarmee je eenvoudig prachtige gebruikersinterfaces kunt bouwen. Flutter wordt mogelijk gemaakt door Google Skia’s grafische engine en maakt gebruik van dezelfde fundamentele display deep Ls als Chrome en Android.

Je kunt ook de widget DropDownMenu gebruiken om een zij menu maken. Een

zij menu is een popup menu dat aan de linker- of rechterkant van het scherm verschijnt.

Om een zij menu te maken, voegt u een instantie van de widget SideMenu aan uw lay-out toe.

 • Voeg vervolgens een lijst met items aan het menu toe.
 • Om het zij menu te tonen, roep je de show methode op.

Je kunt ook gebruik de widget DropDownMenu om een onderste lade te maken. Een onderste schuiflade is een popup menu dat onder in het scherm verschijnt.

 • Om een onderste lade te maken, voeg je een instantie van de widget BottomDrawer toe aan je layout.
 • Voeg vervolgens een lijst met items toe aan de lade.
 • Om de lade te tonen, roep je de show methode op.
 • widget aan uw lay-out.
 • Voeg vervolgens een lijst met items toe aan de lade.
 • Om de lade te tonen, roep je de show methode op.
 • Voeg vervolgens een lijst met items toe aan de tab balk.
 • Roep de show-methode op om de tab balk weer te geven.
 • Je kunt ook de widget DropDownMenu gebruiken om een navigatielade te maken.
 • Een navigatielade is een popup menu dat aan de linkerkant van het scherm verschijnt.
 • Om een navigatie schuiflade te maken, voeg je een instantie van de NavigationDrawer widget toe aan je layout.
 • Voeg vervolgens een lijst met items toe aan de lade.
 • Om de lade te tonen, roep je de show methode op.

Veel gestelde vragen over Flutter

Ja, Flutter is gratis. Het kan echter zijn dat u moet betalen voor sommige diensten of tools, afhankelijk van uw behoeften. Bijvoorbeeld, als je een professionele grafische editor zoals Adobe Photoshop of Illustrator wilt gebruiken, zul je een licentie moeten kopen. Maar er zijn vele andere goede alternatieven die gratis of betaalbaar zijn.

Is Flutter klaar voor productie?

Flutter is al enkele jaren in ontwikkeling en het is nu stabiel en klaar voor productie-apps. Google gebruikt Flutter intern voor veel van zijn eigen producten, dus het is een bewezen technologie die je kunt vertrouwen. Daarnaast bestaat de taal Dart ook al een tijdje en wordt het beschouwd als een volwassen taal met een grote gemeenschap.

De Flutter documentatie is te vinden op de flutter.dev website. Als je het offline wilt lezen, kun je het Flutter_docs.zip bestand downloaden van de Flutter/website repository op GitHub.

Wat is Flutter open-source?

Flutter is een open source platform voor het ontwikkelen van krachtige mobiele apps. Het biedt uitgebreide, uitbreidbare widgets en krachtige API’s waarmee je eenvoudig prachtige gebruikersinterfaces kunt bouwen. Flutter wordt mogelijk gemaakt door Google Skia’s grafische engine en maakt gebruik van dezelfde fundamentele renderingstechnieken als Chrome en Android. Dit maakt Flutter apps zeer veelzijdig en toegankelijk voor een breed scala aan gebruikers. Als je geïnteresseerd bent in het maken van geweldige mobiele apps, dan is een Flutter ontwikkelaar worden een geweldige optie voor jou!

Is Flutter open-source?

Ja, Flutter is een open source platform. Dit betekent dat iedereen de codebase gratis kan bekijken en aanpassen. Het stelt ontwikkelaars ook in staat om hun werk met anderen te delen en samen te werken aan projecten. De open source-gemeenschap is actief en enthousiast, dus je kunt er zeker van zijn dat je hulp vindt als dat nodig is. Bovendien biedt Google uitgebreide documentatie en ondersteuningsforums, zodat u gemakkelijk aan de slag kunt.

 

 

 

Een flutter mobile app developer is iemand die apps maakt die kunnen draaien op het flutter platform. Flutter is een open source platform voor het ontwikkelen van krachtige mobiele apps. Het biedt uitgebreide, uitbreidbare widgets en krachtige API’s waarmee je eenvoudig prachtige gebruikersinterfaces kunt bouwen. Flutter wordt mogelijk gemaakt door Google Skia’s grafische engine en gebruikt dezelfde fundamentele renderings technieken als Chrome en Android. Een Flutter mobiele app ontwikkelaar maakt apps die platform-onafhankelijk zijn, wat betekent dat ze kunnen draaien op elk apparaat dat Flutter ondersteunt. Dit maakt Flutter apps zeer veelzijdig en toegankelijk voor een breed scala van gebruikers. Als je geïnteresseerd bent in het maken van geweldige mobiele apps, dan is het worden van een Flutter mobiele app ontwikkelaar een geweldige optie voor jou!

Flutter is nog steeds in de bètafase, wat betekent dat er zeker nog wat veranderingen en verbeteringen zullen worden aangebracht voordat de officiële release plaatsvindt. De huidige versie is echter stabiel genoeg voor ontwikkelaars om te beginnen met het leren en bouwen van apps ermee. Mijn ervaring is dat een Flutter-ontwikkelaar ongeveer twee weken nodig heeft om op snelheid te komen en in staat te zijn om eenvoudige apps te bouwen. Natuurlijk kan de hoeveelheid tijd die nodig is variëren, afhankelijk van je eerdere ervaring met mobiele ontwikkeling.

 

React Native en Flutter zijn beide krachtige frameworks voor de ontwikkeling van mobiele apps. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen tussen hen. React Native is gebaseerd op JavaScript en gebruikt dezelfde codebase voor Android- en iOS-apps. Flutter is gebaseerd op Dart, biedt uitgebreide widgets, en heeft API’s waarmee je eenvoudig prachtige gebruikersinterfaces kunt bouwen.

Welke moet je gebruiken?

Als je al bekend bent met React, dan is React Native misschien een betere optie voor jou. Als je echter op zoek bent naar een uitgebreider framework met krachtige API’s, dan is Flutter misschien een betere keuze. Welk framework je ook kiest, het is belangrijk om de basis te leren, zodat je kunt beginnen met het bouwen van je eigen mobiele apps!

 

 

 

Nee, u heeft geen licentie nodig om een Flutter applicatie te ontwikkelen. U kunt alle benodigde tools en documentatie vinden op de officiële website. Echter, als u uw app wilt distribueren op Google Play of de App Store, moet u zich aanmelden voor een ontwikkelaarsaccount bij elke respectieve winkel.

Een Flutter apk is een pakket dat alle noodzakelijke bestanden bevat die nodig zijn om een Flutter applicatie op een Android toestel te draaien. Het bevat de Dart code, assets, en alle andere platform-specifieke bestanden die nodig zijn voor de app. Wanneer je een app bouwt in release mode, zal runner zowel een APK als een AAB bestand uitvoeren. Het AAB bestand (Android App Bundle) wordt gepubliceerd naar de Play Store as-is, terwijl de APK wordt gebruikt voor apparaten die geen Android App Bundles ondersteunen.

Flutter apps worden geschreven in Dart, een taal gecreëerd door Google in oktober 2011. Dart is een object-georiënteerde programmeertaal met C-stijl syntaxis die kan transcompileren naar JavaScript. Het ondersteunt hot reload

Flutter is oorspronkelijk gemaakt door Google, en is nu een open source platform. Het wordt gebruikt in ontwikkelingslanden over de hele wereld. Flutter is geschreven in de programmeertaal Dart. Google biedt uitgebreide ondersteuning voor Flutter, waaronder een uitgebreide set van tools en plugins.

Als u op zoek bent naar een Flutter tutorial, kunt u er veel online vinden. De beste plaats om te beginnen is de officiële Flutter website, die uitgebreide documentatie en bronnen biedt. U kunt ook tal van onofficiële tutorials en gidsen online vinden, zoals deze van de flutter-community GitHub repository. Er zijn ook veel YouTube-video’s die verschillende aspecten van Flutter-ontwikkeling behandelen. Wat uw leerstijl ook is, er is zeker een bron te vinden die u kan helpen aan de slag te gaan met Flutter ontwikkeling!

 

 

Een Flutter developer is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties die draaien op het Flutter platform. Ze gebruiken de programmeertaal Dart en de Flutter SDK om apps te maken die snel, responsief en mooi zijn.

Flutter ontwikkelaars werken meestal in een team met andere ontwikkelaars en ontwerpers, en ze werken nauw samen met productmanagers of klanten om ervoor te zorgen dat de app aan alle eisen voldoet. Naast het coderen kan een Flutter ontwikkelaar ook verantwoordelijk zijn voor het maken van prototypes, het onderzoeken van nieuwe functies, en het oplossen van bugs.

Flutter werd voor het eerst geïntroduceerd in 2015 op de Dart Developer Summit. Het werd vervolgens in december van dat jaar vrijgegeven als een open source-project. Sindsdien is Flutter blijven groeien in populariteit en wordt het nu gebruikt door ontwikkelaars over de hele wereld.

Hoelang bestaan er Flutter developers?

Flutter ontwikkelaars zijn er al sinds de begindagen van het platform. In feite zijn sommige van de oorspronkelijke bijdragers aan het Flutter project vandaag de dag nog steeds actief betrokken.

 

 

Flutter wordt gebruikt door een groeiend aantal ontwikkelaars over de hele wereld. Het Flutter-team zelf bestaat uit ongeveer 20 ingenieurs, en er zijn nog veel meer mensen die werken aan open source-projecten die gerelateerd zijn aan Flutter. Daarnaast zijn bedrijven als Google, Square, en Groupon begonnen met het gebruik van Flutter om hun eigen apps te ontwikkelen. Er is een bloeiende gemeenschap van ontwikkelaars die gepassioneerd zijn over het bouwen van prachtige gebruikersinterfaces met Flutter.

Er zijn zeker enkele risico’s verbonden aan het gebruik van Flutter software. Een van de grootste risico’s is dat, omdat Flutter nog in bèta is, het mogelijk is dat er een aantal beveiligingslekken zijn die nog niet zijn ontdekt. Bovendien, omdat Flutter apps worden gecompileerd voor elk platform, is er een kans dat ze prestatieproblemen kunnen ondervinden op bepaalde apparaten. Over het algemeen zijn de risico’s verbonden aan het gebruik van Flutter echter relatief laag in vergelijking met andere mobiele ontwikkelplatforms.

Als je erover denkt om een mobiele app te ontwikkelen, dan moet je zeker overwegen om Flutter te gebruiken. Het is een geweldig platform dat je kan helpen om snel en gemakkelijk mooie en krachtige apps te maken. Zorg er wel voor dat je de risico’s goed afweegt voordat je besluit of je het wel of niet gebruikt.

De toekomst van Flutter ziet er rooskleurig uit. Google blijft investeren in het platform en is zelfs van plan om het te gebruiken voor desktop- en webapplicaties. Met zijn cross-platform mogelijkheden en groeiende populariteit, is er geen twijfel dat Flutter een steunpilaar zal zijn in de wereld van app-ontwikkeling voor de komende jaren.

Wat gaat er nog veranderen in Flutter?

Het antwoord ligt in de handen van de ontwikkelaars die het gebruiken. Naarmate het platform groeit en evolueert, zullen ook de apps die ermee worden gebouwd dat doen. We kunnen alleen maar afwachten en zien welke geweldige dingen er voor ons in petto zijn in de toekomst van Flutter.

Flutter is slechts ongeveer 48 MB groot! Dat is ongelooflijk klein voor een platform waarmee je krachtige mobiele apps kunt ontwikkelen. Plus, het is volledig gratis en open source. Dus als je op zoek bent naar een manier om cross-platform mobiele apps te ontwikkelen, is Flutter zeker de moeite waard om eens te bekijken.

Waar kan je Flutter downloaden?

Je kunt Flutter downloaden van de officiële website: flutter.io.

Zodra u het hebt gedownload, kunt u de instructies op de website volgen om aan de slag te gaan.