Een veel gestelde vraag betreft PKI-Certificaat, SBA en Nextens


Hoe komt het dat ik in Nextens geen SBA’s ontvang?

Een eenmaal opgehaalde SBA is dan voor Nextens niet meer beschikbaar. Misschien haalt een ander pakket (soms) nog SBA’s op. Ga naar het andere pakket en zet daar het ophalen van SBA’s uit. SBA’s worden opgehaald op grond van uw PKI-certificaat.

PKI-certicaat deactiveren

Als u het PKI-certificaat in het andere pakket deactiveert worden SBA’s ook niet meer door het andere pakket opgehaald.

Het opnieuw laten aanbieden van een SBA door de Belastingdienst is niet standaard mogelijk, maar incidenteel kan hiervoor een verzoek worden ingediend via de helpdesk intermediairs.

 

Bron : Hoe komt het dat ik …

Automatiseren en digitale ondertekening


Nextens koppeling met Brixxs Office Portaal

  Automatisch versturen van aangiften vanuit Nextens naar het Officeportaal
  Goedkeuren van de aangiften vanuit je eigen white labeled mobiele Accountant App
  Statussen worden automatisch verstuurd naar Nextens
  Maandelijks automatisch relevante nieuwsberichten in jouw huisstijl naar al je ondernemers via native-push
Digitaal rechtsgeldig ondertekenen
Digitaal archief van documenten voor de ondernemer
Beveiligd communiceren
Beveiligd videobellen

Merk in beeld en leadgeneratie


Videobellen vanuit je eigen bedrijfsapp

  Geen browser problematiek
  Gebruik Apple devices zonder problemen
  Uitnodiging email bevat link naar jouw eigen app download zodat er meer appgebruikers ontstaan
  Mogelijkheid om je merk te tonen in het video scherm

Veel gestelde vragen over Nextens

Nextens ondersteunt het elektronisch verzenden van een aangifte IB vanaf het moment dat de verzending elektronisch mogelijk is, d.w.z. in januari van het volgende jaar. Dit betekent dat je jouw F formulier Belastingdienst eenvoudig kunt indienen. Of je nu een F formulier digitaal of een F formulier downloadt, het systeem maakt het efficiënt en eenvoudig.

Dit geldt ook voor het verzenden van een f biljet 2023 en f-formulier via Nextens. Met Nextens kunt u het f-formulier belastingdienst digitaal indienen. Verstuur eenvoudig uw f biljet digitaal naar de belastingdienst. Gebruik Nextens voor snelle en efficiënte belastingaangifte, inclusief het belastingdienst f formulier.

Om toegang te krijgen tot het Nextens klantportaal, kunt u eenvoudig inloggen bij Elsevier Nextens. Het inloggen Elsevier Nextens proces is ontworpen om gebruikers snel en veilig toegang te verlenen. Volg eenvoudig de stappen voor Elsevier Nextens inloggen om aan de slag te gaan.

Hier kunt u gemakkelijk inloggen op Nextens met uw Nextens gebruikersnaam en **wachtwoord. Dit is uw toegangspoort tot het Nextens klantportaal, waar u veilig kunt inloggen Elsevier Nextens en login Nextens procedures kunt uitvoeren.

**Nextens heeft namelijk een eigen veilig inlogsysteem, bekend als inlog Nextens of Nextens login. Waarmee u dus vanaf elke plek via een internetverbinding bij uw gegevens kan, ideaal voor toegang tot het klantportaal Nextens of Nextens inloggen klantportaal.

Als een aangifte niet geaccepteerd wordt in Nextens, dus met de status
Fout in de lijst staat, is er iets misgegaan bij de verzending. Dit kan wijzen op een storing Nextens of een storing Logius. Controleer eerst of er sprake kan zijn van een storing bij Logius of de Belastingdienst. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u in de aangifte, in het tabblad
Algemeen bij het onderdeel
Aangifteproces de reden van weigering vinden en nagaan of de Nextens storing of Logius storing reeds is opgelost.

U kunt op 3 verschillende manieren in Nextens controleren of de aangifte is geaccepteerd in Nextens.

Om aangiften via Nextens te versturen dient u te beschikken over een PKIoverheid services server certificaat. Bij alle Logius-diensten heeft u een digitaal certificaat van PKIoverheid nodig. Dit waarborgt de betrouwbaarheid van informatie-uitwisseling via e-mail en websites op basis van Nederlandse wetgeving. Meer informatie over het PKI-certificaat kunt u vinden op de website van Logius.

Nee, Nextens heeft geen aparte rekentool voor de berekening van vruchtgebruik woning in box 3. Met FiscaalTotaal kan deze berekening waarde vruchtgebruik wel worden berekend.

Het kan zijn dat de aanslag van de Belastingdienst in enkele gevallen afwijkt met die van de Nextens berekening. Dit komt voor wanneer de belastingdienst andere gegevens dan u hanteert.

U kunt SBA-machtigingen in Nextens als volgt aanvragen. Ga naar de tab klanten, Klik vervolgens op SBA-machtigingen. Zie daar de F1-help voor uitgebreide uitleg. Ook is er een interactieve rondleiding beschikbaar voor het aanvragen van SBA-machtigingen.

Voor nieuwe klanten is het van belang tijdig SBA-machtigingen aan te vragen. Om SBA’s te ontvangen voor het komende belastingjaar dient u voor 1 december van het huidige jaar de machtiging aan te vragen.

Een eenmaal opgehaalde SBA is dan voor Nextens niet meer beschikbaar. Misschien haalt een ander pakket (soms) nog SBA’s op. Ga naar het andere pakket en zet daar het ophalen van SBA’s uit. SBA’s worden opgehaald op grond van uw PKI-certificaat.