63% meer tijd vrij maken?

Veilige, snelle en AVG-proof klantcommunicatieplatform voor accountants en boekhouders

Gratis live

WEBINAR

Een veel gestelde vraag betreft facturen en Exact Online


Hoe kan ik facturen definitief maken en versturen in Exact Online?

Je kunt met Exact Online facturen definitief maken en versturen door naar Verkoop > Facturen > Verkoopfacturen > Afdrukken te gaan. Selecteer vervolgens de facturen die u definitief wilt maken en naar uw klanten wilt sturen en klik dan op AfdrukkenE-mail of selecteer een optie uit de keuzelijst:

Facturen definitief maken en versturen

 

 1. Ga naar Verkoop > Facturen > Verkoopfacturen > Afdrukken.
 2. Selecteer de facturen die u definitief wilt maken en naar uw klanten wilt sturen en klik dan op Afdrukken, E-mail of selecteer een optie uit de keuzelijst:          Verzenden via digitale brievenbus
  Hiermee verstuurt u de facturen direct vanuit uw administratie naar de digitale brievenbus van uw klant. Zie Een digitale brievenbus instellen.
  Document(en) aanmaken
  Hiermee maakt u een pdf- of xml-bestand aan en voegt u die aan de relatiepagina van de klant toe. Ga naar Documenten > Overzicht documenten om ze te bekijken.
  Verzend en volgen
  Hiermee verstuurt u de facturen naar het e-mailadres van de hoofdcontactpersoon van de relatie. In de kolom Track status op de pagina Factuurhistoriek kunt u zien of de facturen zijn gelezen.
  Aanmaken voor e-facturering
  Hiermee maakt u de facturen aan en gebruikt u software van derden om e-facturen te sturen.
  Verzenden gebaseerd op klant
  Hiermee verstuurt u de facturen naar uw klanten volgens de methode die op de pagina Onderhoud | Relatie van de klant is ingesteld.
  Elektronische factuur via PEPPOL verzenden
  Hiermee verstuurt u de factuur via het PEPPOL-netwerk.
 3. In het dialoogvenster dat wordt weergegeven, kunt u nog aanpassingen aan de Factuurdatum en Factuurlay-out doorvoeren en kunt u Extra tekst invoeren.
 4. Klik op Afdrukken, Verzenden of Document aanmaken om de factuur definitief te maken.

 

Nadat u de factuur hebt verzonden, kunt u in het overzicht van openstaande posten bekijken van welke klanten u nog geld ontvangt. Ook ziet u hier de verwachte datums waarop de klanten betalen. Als de klanten de facturen hebben betaald, wordt het overzicht bijgewerkt. Zie Rapporten openstaande posten debiteuren genereren voor meer informatie.

Bron : Hoe kan ik facturen definitief …

Automatiseren en digitale ondertekening


Exact Online koppeling met Brixxs Office Portaal

  Automatisch versturen van aangiften vanuit Exact Online naar het Officeportaal
  Goedkeuren van de aangiften vanuit je eigen white labeled mobiele Accountant App
  Statussen worden automatisch verstuurd naar Exact Online
  Maandelijks automatisch relevante nieuwsberichten in jouw huisstijl naar al je ondernemers via native-push
Digitaal rechtsgeldig ondertekenen
Digitaal archief van documenten voor de ondernemer
Beveiligd communiceren
Beveiligd videobellen

Veel gestelde vragen over Exact Online

Hieronder leggen we uit hoe u bij Exact Online inlogt. klik hier om direct op de website van Exact Online in te loggen.

Vanaf 25 mei wordt tweestapsverificatie actief voor alle gebruikers van Exact Online. Dit betekent dat er uitsluitend kan worden ingelogd met een persoonlijk account via de combinatie gebruikersnaam wachtwoord authenticatiecode. Die code wordt gegenereerd via een gratis authenticatie app op een smartphone (bijvoorbeeld Google Authenticator of Microsoft Authenticator).

Hoe bij Exact Online inloggen?

 

Als u niet bij Exact Online kunt inloggen, kunt u de volgende stappen volgen om dit op te lossen:

  • Herstel uw gebruikersnaam of wachtwoord. Klik hiervoor op de inlogpagina van Exact Online op de hyperlink Wachtwoord vergeten? en volg de instructies.
  • Gebruikt u verificatie in twee stappen? Controleer dan of u de verificatiecode correct hebt ingevoerd en of de tijd op uw telefoon juist is ingesteld.

De inlogpagina van Exact Online ziet er als volgt uit:

Exact Online inloggen

Zo zie de pagina van Exact Online eruit waar je kunt inloggen

 

Overige Exact Online logins

Exact Online zal vanaf 1 juli de limieten laten gelden. Brixxs is gecertificeerd partner en heeft bij vele klanten de oplossingen aangepast zodat rekening wordt gehouden met de Exact online limieten. Wil je ondersteund worden, en wil je snel kunnen schakelen, neem dan contact met ons op!

Exact Online bouwt  aan een ecosysteem waarin de klanten kunnen uitbreiden met integratiediensten. Ontwikkelaars zijn een belangrijk onderdeel van dat ecosysteem. Ze worden voortdurend geïnspireerd door hoe u de Exact Online API op innovatieve manieren gebruikt. Naarmate het ecosysteem groeit, moeten ze stappen ondernemen om de betrouwbaarheid en stabiliteit van onze gemeenschap te waarborgen, aangezien Exact Online nogal wat integratiediensten heeft gezien die gebruik maken van een extreem hoog volume aan verzoeken.

Het kan voorkomen dat de historische transacties niet in de bankbestanden zijn opgenomen die automatisch zijn uitgewisseld. Die afschriften moet u dan handmatig importeren. Als je dit wilt doen, moet je eerst de bankkoppeling deactiveren. Lees hier meer over bij Bankkoppelingen deactiveren.

Laad meer