Een veel gestelde vraag betreft verkoopfactuur en Exact Online


Hoe kan ik een verkoopfactuur aanmaken in Exact Online?

Je kun met Exact Online een verkoopfactuur aanmaken door naar Verkoop > Facturen > Verkoopfacturen > te gaan en vervolgens op  Aanmaken te klikken.

Een verkoopfactuur aanmaken

 1. Ga naar Verkoop > Facturen > Verkoopfacturen > Aanmaken.
 2. Selecteer een klant bij de velden Besteld door en Factuur voor. U kunt het Type wijzigingen in een Creditnota als u een correctie in een bestaande verkoopfactuur wilt aanbrengen. Zie Creditnota’s aanmaken op basis van verkoopfacturen. U kunt eventueel ook de Betalingsvoorwaarde aanpassen.
 3. (Optioneel) Klik op “vergrootglas” teken in het veld Document om een bijlage toe te voegen en selecteer het document. Klik op Nieuw om een nieuw document toe te voegen.
 4. Dubbelklik in het veld Artikel of druk op F2 om een artikel aan de factuur toe te voegen. Klik op het “plus” teken om extra regels toe te voegen.
 5. (Optioneel) Klik op Afdrukken om een afdrukvoorbeeld te bekijken. Klik op Proefafdruk om een conceptversie van de factuur af te drukken of op het “kruisje” teken om het dialoogvenster te sluiten.
 6. Klik op Opslaan of Opslaan + Nieuw om de factuur op te slaan en meteen een nieuwe factuur aan te maken.

Nadat u een verkoopfactuur hebt aangemaakt, kunt u de factuur definitief maken om deze om te zetten in een boeking. Zie Factureren | Facturen afdrukken en definitief maken.

 

Vaste verkoopfacturen aanmaken

Ja, dat kan. U kunt een vaste verkoopfactuur aanmaken en deze als template gebruiken om uw klanten regelmatig te factureren en zo tijd te besparen. Zie Vaste verkoopfacturen aanmaken.

 

Directe verkoopfacturen

In een directe verkoopfactuur wordt een normale verkoopfactuur met een inkomende of uitgaande voorraadbeweging gecombineerd. U kunt een directe verkoopfactuur gebruiken als u een verkoopfactuur wilt registreren tijdens een rechtstreekse verkoop vanuit het magazijn of een vestiging. U hoeft dan geen verkooporder in te voeren met een afzonderlijke levering. Zo hoeft u voor normale facturen geen voorraadtransacties meer aan te maken. Normale facturen staan los van het magazijn.

Ga naar Verkoop > Facturen > Directe verkoopfactuur > Aanmaken om een directe verkoopfactuur aan te maken.

Bron : Hoe kan ik een verkoopfactuur …

Automatiseren en digitale ondertekening


Exact Online koppeling met Brixxs Office Portaal

  Automatisch versturen van aangiften vanuit Exact Online naar het Officeportaal
  Goedkeuren van de aangiften vanuit je eigen white labeled mobiele Accountant App
  Statussen worden automatisch verstuurd naar Exact Online
  Maandelijks automatisch relevante nieuwsberichten in jouw huisstijl naar al je ondernemers via native-push
Digitaal rechtsgeldig ondertekenen
Digitaal archief van documenten voor de ondernemer
Beveiligd communiceren
Beveiligd videobellen

Veel gestelde vragen over Exact Online

Hoe kun je bij Exact Online inloggen?

Wilt u bij Exact Online inloggen, dan kunt u de volgende stappen volgen om dit op te lossen:

  • Herstel uw gebruikersnaam of wachtwoord. Klik hiervoor op de inlogpagina van Exact Online op de hyperlink Wachtwoord vergeten? en volg de instructies.
  • Gebruikt u verificatie in twee stappen? Controleer dan of u de verificatiecode correct hebt ingevoerd en of de tijd op uw telefoon juist is ingesteld.

De inlogpagina van Exact Online ziet er als volgt uit:

Exact Online inloggen

Zo zie de pagina van Exact Online eruit waar je kunt inloggen

Ben je je gebruikersnaam van Exact Online vergeten? Open dan je Google authenticator app en zoek naar: “ExactOnline:”. Hierachter staat namelijk je gebruikersnaam.

Overige Exact Online logins

Voor nu kun je inloggen in Exact Online via: https://start.exactonline.nl/docs/Public.aspx?ReturnUrl=%2fdocs%2fPortal.aspx

Hieronder leggen we uit hoe u bij Exact Online inlogt. Klik hier om direct op de website van Exact Online in te loggen.

Ben je je gebruikersnaam van Exact Online vergeten? Open dan je Google authenticator app en zoek naar: “ExactOnline:”. Hierachter staat namelijk je gebruikersnaam.

Vanaf 25 mei wordt tweestapsverificatie actief voor alle gebruikers van Exact Online. Dit betekent dat er uitsluitend kan worden ingelogd met een persoonlijk account via de combinatie gebruikersnaam wachtwoord authenticatiecode. Die code wordt gegenereerd via een gratis authenticatie app op een smartphone (bijvoorbeeld Google Authenticator of Microsoft Authenticator).

Ben je je gebruikersnaam van Exact Online vergeten? Open dan je Google authenticator app en zoek naar: “ExactOnline:”. Hierachter staat namelijk je gebruikersnaam.

Op het API platform van Brixxs kan er vrij eenvoudig een koppeling gelegd worden tussen Zoho CRM en Exact Online. Met de exact online zoho API koppeling kunnen makkelijk relatiegegevens, adressen, bankrekeningen, contactpersonen gesynchroniseerd worden tussen beide systemen. Maar ook de andere entiteiten van Exact Online kunnen met Zoho CRM gesynchroniseerd worden, zoals facturen. Zo is het ook mogelijk om vanuit Exact Online (via webhooks) automatsich data terug te plaatsen in Zoho CRM. Neem contact op met Brixxs om de mogelijkheden te bespreken om Zoho te koppelen aan Exact Online.

Welke gegevens kun je tussen Exact Online en Zoho synchroniseren?

 • Relatie informatie: NAW (facturatie-, lever-, postadressen), contactpersonen, mailadressen, communicatie logs
 • Productinformatie: Artikelcode, artikelomschrijving, prijsinformatie, productkenmerken en financiële instellingen
 • Ordergegevens: Ordernummer, klantgegevens, aflever gegevens, productinformatie en prijzen
 • Facturen: Factuurdatum, factuurbedrag en productinformatie
 • Betaalgegevens: Factuurbedrag, factuurdatum, vervaldatum en openstaand saldo

Zowel quickbooks als exact online ondersteunen REST api’s. Wil je een quickbooks exact online koppeling hebben? Wij configureren de koppeling tussen Quickbooks en Exact Online via het Brixxs API koppeling platform. Lees hier meer over onze mogelijkheden om te koppelen met Quickbooks

Exact Online heeft een Excel template spreadsheet om de exact online journaalposten te importeren. Wil je geautomatiseerd vanuit bijv. je webshop alle transacties automatisch importeren in Exact Online? Neem dan contact op met Brixxs om dit in te regelen.

Binnen het Brixxs API platform kan er vrij eenvoudig een koppeling gelegd worden met de API’s van Mollie en Exact Online. Zo kan er bijv. als er betaald is, signalen worden naar je eigen software systemen. Daarnaast zou je ook bepaalde zaken in Exact Online kunnen regelen, omdat Exact Online ook REST api’s ondersteunt. We hebben een pagina specifiek voor de exact online koppeling mollie.

Exact Online heeft REST api’s beschikbaar die vrij eenvoudig gekoppeld kunnen worden aan Power BI. Lees op de pagina voor Exact Online en Power BI meer over deze koppeling.

Voor het importeren van gegevens maakt Exact online gebruik van Excel sheets. Wil je alsnog via Exact Online XML berichten importeren of exporteren? Neem dan contact op met Brixxs om de mogelijkheden te bespreken.

API Platform voor Exact Online XML koppelingen

Het kan zijn dat jouw retailer of groothandelaar XML SOAP berichten aanlevert, die je geautomatiseerd in Exact Online wil inladen. Binnen het API Platform van Brixxs kunnen we Exact Online koppelen aan andere informatiesystemen die XML SOAP berichten aanleveren.

Het is vrij eenvoudig om vanuit Exact Online je gegevens in je eigen Power BI omgeving te krijgen. Exact Online heeft namelijk een REST api beschikbaar gesteld om gegevens uit te lezen. Hierbij kan gedacht worden aan: verkooptransacties, inkooptransacties, artikelen, voorraden en nog vele andere entiteiten.  Je kunt vrijwel alle gegevens vanuit Exact Online in Power BI krijgen. Power BI koppelen met Exact online is dus vrij simpel, echter moet er wel rekening gehouden worden met de limieten van Exact Online, zo kun je maar voor nieuwe aanvragen vanaf juli 2021 enkel 5000 aanvragen doen per dag.

Power BI Exact Online connector

Via het API platform van Brixxs kan er vrij simpel een connectie worden gelegd tussen Power BI en Exact Online. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.