63% meer tijd vrij maken?

Veilige, snelle en AVG-proof klantcommunicatieplatform voor accountants en boekhouders

Gratis live

WEBINAR

Een veel gestelde vraag betreft verkoopfactuur en Exact Online


Hoe kan ik een verkoopfactuur aanmaken in Exact Online?

Je kun met Exact Online een verkoopfactuur aanmaken door naar Verkoop > Facturen > Verkoopfacturen > te gaan en vervolgens op  Aanmaken te klikken.

Een verkoopfactuur aanmaken

  1. Ga naar Verkoop > Facturen > Verkoopfacturen > Aanmaken.
  2. Selecteer een klant bij de velden Besteld door en Factuur voor. U kunt het Type wijzigingen in een Creditnota als u een correctie in een bestaande verkoopfactuur wilt aanbrengen. Zie Creditnota’s aanmaken op basis van verkoopfacturen. U kunt eventueel ook de Betalingsvoorwaarde aanpassen.
  3. (Optioneel) Klik op “vergrootglas” teken in het veld Document om een bijlage toe te voegen en selecteer het document. Klik op Nieuw om een nieuw document toe te voegen.
  4. Dubbelklik in het veld Artikel of druk op F2 om een artikel aan de factuur toe te voegen. Klik op het “plus” teken om extra regels toe te voegen.
  5. (Optioneel) Klik op Afdrukken om een afdrukvoorbeeld te bekijken. Klik op Proefafdruk om een conceptversie van de factuur af te drukken of op het “kruisje” teken om het dialoogvenster te sluiten.
  6. Klik op Opslaan of Opslaan + Nieuw om de factuur op te slaan en meteen een nieuwe factuur aan te maken.

Nadat u een verkoopfactuur hebt aangemaakt, kunt u de factuur definitief maken om deze om te zetten in een boeking. Zie Factureren | Facturen afdrukken en definitief maken.

 

Vaste verkoopfacturen aanmaken

Ja, dat kan. U kunt een vaste verkoopfactuur aanmaken en deze als template gebruiken om uw klanten regelmatig te factureren en zo tijd te besparen. Zie Vaste verkoopfacturen aanmaken.

 

Directe verkoopfacturen

In een directe verkoopfactuur wordt een normale verkoopfactuur met een inkomende of uitgaande voorraadbeweging gecombineerd. U kunt een directe verkoopfactuur gebruiken als u een verkoopfactuur wilt registreren tijdens een rechtstreekse verkoop vanuit het magazijn of een vestiging. U hoeft dan geen verkooporder in te voeren met een afzonderlijke levering. Zo hoeft u voor normale facturen geen voorraadtransacties meer aan te maken. Normale facturen staan los van het magazijn.

Ga naar Verkoop > Facturen > Directe verkoopfactuur > Aanmaken om een directe verkoopfactuur aan te maken.

Bron : Hoe kan ik een verkoopfactuur …

Automatiseren en digitale ondertekening


Exact Online koppeling met Brixxs Office Portaal

  Automatisch versturen van aangiften vanuit Exact Online naar het Officeportaal
  Goedkeuren van de aangiften vanuit je eigen white labeled mobiele Accountant App
  Statussen worden automatisch verstuurd naar Exact Online
  Maandelijks automatisch relevante nieuwsberichten in jouw huisstijl naar al je ondernemers via native-push
Digitaal rechtsgeldig ondertekenen
Digitaal archief van documenten voor de ondernemer
Beveiligd communiceren
Beveiligd videobellen

Veel gestelde vragen over Exact Online

Vanaf 25 mei wordt tweestapsverificatie actief voor alle gebruikers van Exact Online. Dit betekent dat er uitsluitend kan worden ingelogd met een persoonlijk account via de combinatie gebruikersnaam wachtwoord authenticatiecode. Die code wordt gegenereerd via een gratis authenticatie app op een smartphone (bijvoorbeeld Google Authenticator of Microsoft Authenticator).

Hoe bij Exact Online inloggen?

 

Als u niet bij Exact Online kunt inloggen, kunt u de volgende stappen volgen om dit op te lossen:

    • Herstel uw gebruikersnaam of wachtwoord. Klik hiervoor op de inlogpagina van Exact Online op de hyperlink Wachtwoord vergeten? en volg de instructies.
    • Gebruikt u verificatie in twee stappen? Controleer dan of u de verificatiecode correct hebt ingevoerd en of de tijd op uw telefoon juist is ingesteld.

De inlogpagina van Exact Online ziet er als volgt uit:

Exact Online inloggen

Zo zie de pagina van Exact Online eruit waar je kunt inloggen

 

Overige Exact Online logins

Exact Online zal vanaf 1 juli de limieten laten gelden. Brixxs is gecertificeerd partner en heeft bij vele klanten de oplossingen aangepast zodat rekening wordt gehouden met de Exact online limieten. Wil je ondersteund worden, en wil je snel kunnen schakelen, neem dan contact met ons op!

Exact Online bouwt  aan een ecosysteem waarin de klanten kunnen uitbreiden met integratiediensten. Ontwikkelaars zijn een belangrijk onderdeel van dat ecosysteem. Ze worden voortdurend geïnspireerd door hoe u de Exact Online API op innovatieve manieren gebruikt. Naarmate het ecosysteem groeit, moeten ze stappen ondernemen om de betrouwbaarheid en stabiliteit van onze gemeenschap te waarborgen, aangezien Exact Online nogal wat integratiediensten heeft gezien die gebruik maken van een extreem hoog volume aan verzoeken.

Het kan voorkomen dat de historische transacties niet in de bankbestanden zijn opgenomen die automatisch zijn uitgewisseld. Die afschriften moet u dan handmatig importeren. Als je dit wilt doen, moet je eerst de bankkoppeling deactiveren. Lees hier meer over bij Bankkoppelingen deactiveren.

Deze pagina geeft u een overzicht van de banken die u in Exact Online kunt selecteren. De beschikbare banken die u kunt selecteren als uw eigen bank, of als bank van een leverancier of klant.nEn banken die de handmatige import van bankbestanden ondersteunen. Banken die automatische uitwisseling ondersteunen door middel van een directe koppeling naar de bank.

Laad meer