Prestashop is een e-commerce platform dat je helpt bij het maken van een online winkel. Prestashop biedt een aanpasbare interface waarmee je het uiterlijk en het gevoel van je Prestashop-homepage kunt wijzigen. Je kunt nieuwe producten toevoegen, de lay-out wijzigen, of zelfs nieuwe functies toevoegen aan Prestashop. In dit artikel, zullen wij je tonen hoe aan te passen Prestashop homepage. Prestashop is een e-commerceplatform waarmee je een online winkel kunt maken. Prestashop biedt een aanpasbare interface waarmee je het uiterlijk en het gevoel van je Prestashop-homepage kunt wijzigen. Je kunt nieuwe producten toevoegen, de lay-out wijzigen of zelfs nieuwe functies toevoegen aan Prestashop. In dit artikel, zullen wij je tonen hoe aan te passen Prestashop homepage.

Prestashop is een e-commerce platform dat je helpt een online winkel te maken. Prestashop biedt een aanpasbare interface waarmee je kunt het uiterlijk en het gevoel van uw Prestashop homepage wijzigen. Je kunt nieuwe producten toevoegen, de lay-out wijzigen, of zelfs nieuwe functies toevoegen aan Prestashop. In dit artikel, zullen wij je tonen hoe aan te passen.

De eerste manier is via het Prestashop admin paneel. De tweede manier is door het bewerken van de code rechtstreeks.

Ga in het Prestashop-beheerpaneel naar Uiterlijk > Thema-instellingen. Vanaf hier kan je het logo, kleurenschema, en andere instellingen voor uw Prestashop thema.

Hoe moet ik de layout van mijn Prestashop homepage wijzigen?

Als je de lay-out van je Prestashop-homepage wilt wijzigen, moet je de code rechtstreeks bewerken. Prestashop gebruikt een systeem genaamd “haken” om inhoud op de homepage te plaatsen. Haken zijn specifieke punten in de code waar Prestashop je toestaat uw eigen inhoud in te voegen.

Je kunt Prestashop haken vinden door te zoeken naar “hook” in de Prestashop code. Zodra je een haak vindt die je wilt gebruiken, kan je je eigen inhoud toevoegen door de code te bewerken of door een module te gebruiken.

Modules zijn kleine stukjes code waarmee u nieuwe functies aan Prestashop kunt toevoegen. Je kunt modules installeren vanuit de Prestashop-marktplaats of vanuit derde landen websites.

Zodra je een module hebt geïnstalleerd, moet je deze activeren. Om dit te doen, ga je naar Prestashop admin paneel > Modules > Module Manager. Zoek de module die je wilt activeren en klik op “Installeren”.

Nadat je de module hebt geactiveerd, kan je deze configureren door naar Prestashop admin panel > Modules > Configure te gaan. Hier kan je de instellingen voor de module wijzigen en bepalen waar deze wordt weergegeven op uw Prestashop-homepage.

Met Prestashop kan je ook nieuwe producten toevoegen aan uw startpagina. Om dit te doen, ga naar Prestashop admin paneel > Catalogus > Producten. Klik op “Nieuw product toevoegen” en vul de productdetails. Prestashop zal het product automatisch toevoegen aan uw Prestashop homepage.

Je kunt ook de volgorde van de producten op uw Prestashop homepage wijzigen door te gaan naar Prestashop admin paneel > Catalogus > Producten. Zoek het product dat je wilt verplaatsen en klik op de “up” of “down” pijl naast de productnaam.

Prestashop biedt vele andere manieren om de Prestashop-homepage aan te passen. Ga voor meer informatie naar de documentatiewebsite van Prestashop.