Er is steeds meer vraag naar juridische e-books: hoe kan dat?

De KNB wil dat notarissen strenger worden gecontroleerd: waarom?

Juridische e-books zijn in trek. Dat was al vóór de uitbraak van de COVID-19-pandemie het geval, maar het coronavirus heeft de teugels wat dat betreft andermaal aangetrokken. Daardoor breiden steeds meer organisaties uit met een online bibliotheek.

De toenemende vraag naar juridische e-books is te danken aan een fenomeen dat onlosmakelijk is verbonden met de crisis waarin we nu zitten. Thuiswerken is binnen veel organisaties de norm geworden en lijkt niet snel meer weg te gaan. Veel werknemers hebben al aangegeven dit ook na de pandemie blijvend te willen doen – op z’n minst voor een deel van de werkweek. Daar horen verschillende nieuwigheden bij – en juridische e-books zijn inbegrepen.

Het voordeel van e-books

Dergelijke naslagwerken voorkomen dat juridische professionals nodeloos van A naar B rijden voor het oppikken van een fysieke, vaak behoorlijk dikke uitgave. Wat dat betreft is het de vraag of juridische e-books niet veel eerder op de markt hadden moeten verschijnen. Probleem is echter dat dergelijke titels zijn ondergebracht bij verschillende uitgeverijen. Deze bevinden zich ook nog eens niet zelden in het buitenland, waardoor het een lastig proces is om alle overeenkomsten in één traject te behandelen.

Netflix

Een – bij het gebrek aan een beter woord – Netflix-principe voor juridische e-books leek dan ook lange tijd uitgesloten, maar daar lijkt nu toch verandering in te komen. Doordat steeds meer titels, antwoordend op de vraag vanuit de markt, een digitale versie krijgen, werkt bijvoorbeeld Rechtsorde aan een digitale bieb. Ze doen dat in samenwerking met Square: een organisatie die onder meer is gespecialiseerd in het aanbieden van e-books. De toekomst ziet er voor juridische boeken dus goed – en digitaal – uit.

Gerelateerde Artikelen

Wanneer is een reisverzekering wel en niet zinvol?

Laten we meteen met de deur in huis vallen: een reisverzekering is altijd zinvol. Het zijn de aanvullende verzekeringen die u wellicht wel of juist niet nodig heeft. Lees verder!  Nee – een reisverzekering is niet verplicht. Dat betekent echter niet dat zo’n...

Lees meer

Waarom energiezuinige woningen meer in trek zijn

Op zoek naar een koophuis? Dan is een woning met een goed energielabel sowieso een pre. Ook zien makelaars een extra reden om energiezuinige huizen de voorkeur te geven: ze behouden beter hun waarde.  Duurzame woningen zijn meer in trek nu energie duur is en dus...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707