Eigenaren van elektrische auto’s opgelet: de verzekeringskosten gaan mogelijk verdubbelen…

Eigenaren van elektrische auto’s opgelet: de verzekeringskosten gaan mogelijk verdubbelen…

Komt er een einde aan de financiële voordelen van elektrisch rijden? Sommigen denken van wel nu de premies van verzekeringen voor elektrische auto’s erg lijken te stijgen. Wat is er aan de hand?

Laten we beginnen door te stellen dat er géén paniek hoeft te zijn. De prijzen gaan niet morgen exorbitant omhoog. Er gaat weliswaar een bericht hierover rond op verschillende websites, maar dat is ook een béétje sensationeel. Dit meldt namelijk dat een Belgisch onderzoek heeft aangetoond dat de prijzen van verzekeringen met 200% gaan toenemen.

Lees echter iets verder en u ziet dat het om een vermoeden én om het kalenderjaar 2030 gaat. U heeft dus nog wel even – als er al iets gebeurt.

Duurdere verzekeringen
Feit blijft echter dat het momenteel wél duurder is om een elektrische auto te verzekeren ten opzichte van een benzinevariant. 16% maar liefst. Best vreemd, want we moesten elektrisch rijden toch met z’n allen juist aanmoedigen. Elektrische auto’s verzekeren is echter duurder omdat elektrische auto’s zelf ook duurder zijn. Althans – ze hebben te maken met een hogere schadelast.

Dat houdt concreet in dat een elektrische auto repareren simpelweg prijziger is dan een normale variant. Het vereist bijvoorbeeld technische vaardigheden waarover (nog) niet iedere monteur beschikt. Bovendien zijn de losse onderdelen die vervangen moeten worden vaak duurder. Het is daarbij ook belangrijk om te weten dat elektrische auto’s zwaarder zijn. Ze veroorzaken zodoende meer schade bij een onverhoopt ongeval.

Besparen op de premie
Toch zijn er wel degelijk manieren om te besparen op de kosten voor uw premie. Ook wanneer u elektrisch rijdt. Het is bijvoorbeeld altijd slim om verschillende verzekeringen te vergelijken. Alleen dan weet u zeker dat u met de goedkoopste verzekeraar in zee gaat.

Gerelateerde Artikelen

Uw zakelijke auto verzekeren: 5 handige weetjes

Plannen om een zakelijke auto aan te schaffen? Dan ontkomt u vanzelfsprekend niet aan het afsluiten van een verplichte verzekering. We hebben vijf interessante feitjes voor u die u wellicht kunt onthouden wanneer u uw verzekeraar uitkiest. 1. Een WA-verzekering is...

Lees meer

Mkb-winstvrijstelling: wat houdt het precies in?

Bent u een ondernemer? Dan betaalt u, net als een werknemer in loondienst, inkomstenbelasting. Maar wanneer de Belastingdienst u aanmerkt als een ondernemer, kunt u wél profiteren van een aantal maatregelen die er wellicht voor zorgen dat u minder hoeft te betalen....

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707