Eigen woning bij echtscheiding

Eigen woning bij echtscheiding

Wanneer u getrouwd bent in gemeenschap van goederen en u gaat scheiden, dan leidt de verdeling van roerende en onroerende goederen vaak tot problemen. Het grootste struikelblok is de eigen woning (hypotheek, fiscale gevolgen), zeker als hierover via de notaris niets is vastgelegd.

Verstandig

Mensen vinden het nooit bijzonder prettig aandacht te besteden aan de mogelijkheid dat er ooit een einde zou kunnen komen aan hun huwelijk (of geregistreerd partnerschap), maar verstandig is het wel. Ons kantoor staat voor u klaar alsnog (dit kan ook tijdens uw huwelijk) een en ander op papier te zetten.

Privé en zakelijk

Sinds 1 januari 2018 trouwt u in beperkte gemeenschap van goederen, tenzij u dit anders regelt via huwelijkse voorwaarden. Huwelijkse voorwaarden zijn sowieso aan te raden wanneer een van de partners (of beiden) ondernemer is of wordt. Op die manier kunt u privé en zakelijk gescheiden houden. Laten we eens praten over de mogelijkheden.

  • Bij echtscheiding is de eigen woning (hypotheek, fiscale gevolgen) het grootste struikelblok, zeker als hierover via de notaris niets is vastgelegd.
  • Wanneer een van de partners (of beiden) ondernemer is of wordt, zijn huwelijkse voorwaarden aan te raden.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat.

Gerelateerde Artikelen

Eigen stroom voor een bedrijf: wat zijn de voordelen?

We hoeven u er waarschijnlijk niet meer te wijzen op het feit dat de energieprijzen momenteel door het dak gaan. Sommige bedrijven lossen dit op door zelf hun energie op te wekken. Dat kan, mits juist uitgevoerd, inderdaad de nodige voordelen hebben. Het toenemende...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707