Eigen stroom voor een bedrijf: wat zijn de voordelen?

Eigen stroom voor een bedrijf: wat zijn de voordelen?


We hoeven u er waarschijnlijk niet meer te wijzen op het feit dat de energieprijzen momenteel door het dak gaan. Sommige bedrijven lossen dit op door zelf hun energie op te wekken. Dat kan, mits juist uitgevoerd, inderdaad de nodige voordelen hebben.

Het toenemende belang van de klimaatcrisis. Een enorm palet aan (duurzame) stroomleveranciers. We kunnen gerust stellen dat zowel de vraag als het aanbod naar en van elektriciteit momenteel bijzonder snel toeneemt.

Dat heeft allerlei gevolgen – niet allemaal positief. Het net biedt op sommige plekken in Nederland lang niet altijd de benodigde ruimte om deze stroom te transporteren.

Dat is precies de reden dat verschillende, Nederlandse bedrijven op zoek gaan naar alternatieven. Een voorbeeld daarvan is het Schiphol Trade Park. Daar wordt gewekt aan een compleet distributiecentrum dat zichzelf van energie moet voorzien. Het pand neemt géén stroom af van het net, maar kan wél stroom terugleveren. Dat is handig, want het gebouw wekt – eenmaal klaar – meer op dan het zelf nodig heeft.

Voordelen van eigen stroom

De voordelen van een constructie als Schiphol Trade Park zijn eindeloos. U bent als bedrijf tenslotte niet meer afhankelijk van het elektriciteitsnetwerk – en dus ook niet van de bijbehorende, steeds hoger wordende tarieven.

Daarnaast speelt u alvast in op de toekomst. Het is momenteel namelijk de verwachting dat het netwerk in 2030 tamelijk overbelast is. Een situatie waar u dan, met uw eigen voorzieningen, geen last van heeft.

Resteert ons nog te zeggen dat eigen stroom natuurlijk wel een investering is. Een behoorlijke – wanneer u het ook maar enigszins aanpakt als Schiphol Trade Park. De teruglevering van energie kan er echter voor zorgen dat de voorziening u op termijn ook iets oplevert. Met andere woorden: u kunt de investering op termijn terugverdienen.

Bron: Innovation Origins

https://innovationorigins.com/nl/door-overbelast-net-kiezen-steeds-meer-ondernemers-voor-eigen-stroom/

Gerelateerde Artikelen

Mkb-winstvrijstelling: wat houdt het precies in?

Bent u een ondernemer? Dan betaalt u, net als een werknemer in loondienst, inkomstenbelasting. Maar wanneer de Belastingdienst u aanmerkt als een ondernemer, kunt u wél profiteren van een aantal maatregelen die er wellicht voor zorgen dat u minder hoeft te betalen....

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707