Een testament laten vernietigen, kan dat?

Een testament laten vernietigen, kan dat?

Wanneer iemand is overleden en u bent het als erfgenaam met het testament oneens, dan is dat uiteraard zuur. Maar om met kans op succes naar de rechter te stappen, met het verzoek tot vernietiging van het testament, is meer nodig. Hoe hevig uw onvrede ook is. Ons kantoor legt u graag persoonlijk uit welke mogelijkheden er zijn. Hieronder geven we vast een indruk.

Omstandigheden

Om een rechtsgeldig testament te kunnen laten vernietigen, moet u voor de rechter kunnen bewijzen dat er iets niet deugt aan de omstandigheden waarin de erflater het testament heeft opgesteld. U kunt bijvoorbeeld bewijzen dat het testament is gemaakt onder dwaling. Dat wil zeggen dat de testateur is uitgegaan van verkeerde veronderstellingen, al of niet door bedrog.

Zorgvuldig gecontroleerd


Ook wanneer u kunt bewijzen dat de erflater het testament onder bedreiging heeft opgesteld, kan de rechter hierin reden zien het testament te vernietigen. Deze zaken zijn vaak moeilijk te bewijzen, ook al omdat de opsteller van het testament overleden is. Daarnaast wordt de notaris in kwestie geacht de persoonlijke omstandigheden van de testateur zorgvuldig te hebben gecontroleerd.

  • Zaken als dwaling, bedrog en bedreiging zijn moeilijk te bewijzen, ook al omdat de opsteller van het testament overleden is.
  • Daarnaast wordt de notaris in kwestie geacht de persoonlijke omstandigheden van de testateur zorgvuldig te hebben gecontroleerd.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat.

Gerelateerde Artikelen

Méér verzekeringsfraude door ondernemers: hoe kan dat?

Volgens verzekeraars zijn er steeds meer ondernemers die een poging tot fraude doen. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars op basis van de jaarlijkse cijfers.  Deze stijging in het aantal pogingen tot fraude is niet nieuw. Het Verbond van Verzekeraars zag namelijk in...

Lees meer

De vastgoedwaarde van kantoren daalt: wat is de oorzaak?

Voor een lange tijd leken de waardes van kantoren en andere bedrijfspanden te stijgen, maar daar komt nu een kentering in. Dat meldt de ABN AMRO in het Financieel Dagblad. Het derde kwartaal van dit kalenderjaar wordt volgens ABN AMRO gekenmerkt door een waardedaling....

Lees meer

Studenten en energiecompensatie: hoe zit het precies?

Veel Nederlanders ontvangen twee keer €190 aan energiecompensatie. Studenten lijken echter massaal buiten de boot te vallen. We leggen u hieronder uit wat er speelt.  Krijgen studenten een energiecompensatie? Iedere Nederlander ontvangt in de maanden november en...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707