Een testament laten vernietigen, kan dat?

Een testament laten vernietigen, kan dat?

Wanneer iemand is overleden en u bent het als erfgenaam met het testament oneens, dan is dat uiteraard zuur. Maar om met kans op succes naar de rechter te stappen, met het verzoek tot vernietiging van het testament, is meer nodig. Hoe hevig uw onvrede ook is. Ons kantoor legt u graag persoonlijk uit welke mogelijkheden er zijn. Hieronder geven we vast een indruk.

Omstandigheden

Om een rechtsgeldig testament te kunnen laten vernietigen, moet u voor de rechter kunnen bewijzen dat er iets niet deugt aan de omstandigheden waarin de erflater het testament heeft opgesteld. U kunt bijvoorbeeld bewijzen dat het testament is gemaakt onder dwaling. Dat wil zeggen dat de testateur is uitgegaan van verkeerde veronderstellingen, al of niet door bedrog.

Zorgvuldig gecontroleerd


Ook wanneer u kunt bewijzen dat de erflater het testament onder bedreiging heeft opgesteld, kan de rechter hierin reden zien het testament te vernietigen. Deze zaken zijn vaak moeilijk te bewijzen, ook al omdat de opsteller van het testament overleden is. Daarnaast wordt de notaris in kwestie geacht de persoonlijke omstandigheden van de testateur zorgvuldig te hebben gecontroleerd.

  • Zaken als dwaling, bedrog en bedreiging zijn moeilijk te bewijzen, ook al omdat de opsteller van het testament overleden is.
  • Daarnaast wordt de notaris in kwestie geacht de persoonlijke omstandigheden van de testateur zorgvuldig te hebben gecontroleerd.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat.

Gerelateerde Artikelen

Uw zakelijke auto verzekeren: 5 handige weetjes

Plannen om een zakelijke auto aan te schaffen? Dan ontkomt u vanzelfsprekend niet aan het afsluiten van een verplichte verzekering. We hebben vijf interessante feitjes voor u die u wellicht kunt onthouden wanneer u uw verzekeraar uitkiest. 1. Een WA-verzekering is...

Lees meer

Mkb-winstvrijstelling: wat houdt het precies in?

Bent u een ondernemer? Dan betaalt u, net als een werknemer in loondienst, inkomstenbelasting. Maar wanneer de Belastingdienst u aanmerkt als een ondernemer, kunt u wél profiteren van een aantal maatregelen die er wellicht voor zorgen dat u minder hoeft te betalen....

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707