Een testament laten vernietigen, kan dat?

Een testament laten vernietigen, kan dat?

Wanneer iemand is overleden en u bent het als erfgenaam met het testament oneens, dan is dat uiteraard zuur. Maar om met kans op succes naar de rechter te stappen, met het verzoek tot vernietiging van het testament, is meer nodig. Hoe hevig uw onvrede ook is. Ons kantoor legt u graag persoonlijk uit welke mogelijkheden er zijn. Hieronder geven we vast een indruk.

Omstandigheden

Om een rechtsgeldig testament te kunnen laten vernietigen, moet u voor de rechter kunnen bewijzen dat er iets niet deugt aan de omstandigheden waarin de erflater het testament heeft opgesteld. U kunt bijvoorbeeld bewijzen dat het testament is gemaakt onder dwaling. Dat wil zeggen dat de testateur is uitgegaan van verkeerde veronderstellingen, al of niet door bedrog.

Zorgvuldig gecontroleerd


Ook wanneer u kunt bewijzen dat de erflater het testament onder bedreiging heeft opgesteld, kan de rechter hierin reden zien het testament te vernietigen. Deze zaken zijn vaak moeilijk te bewijzen, ook al omdat de opsteller van het testament overleden is. Daarnaast wordt de notaris in kwestie geacht de persoonlijke omstandigheden van de testateur zorgvuldig te hebben gecontroleerd.

  • Zaken als dwaling, bedrog en bedreiging zijn moeilijk te bewijzen, ook al omdat de opsteller van het testament overleden is.
  • Daarnaast wordt de notaris in kwestie geacht de persoonlijke omstandigheden van de testateur zorgvuldig te hebben gecontroleerd.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat.

Gerelateerde Artikelen

De voordelen van low code en no code

Ontwikkelingen op de werkvloer gaan tegenwoordig extreem snel, en twee termen die heel vaak rondgeslingerd worden als het om deze ontwikkelingen gaat zijn low code en no code. Deze twee worden vaak gezien als de sleutel tot succes in het moderne bedrijfsleven. Er...

Lees meer

Artificial Intelligence en haar grote voordelen

  Artificial Intelligence is een term die je tegenwoordig steeds vaker hoort op allerlei gebieden. Het is in het leven geroepen om het menselijk leven makkelijker te maken en het is al snel uitgegroeid tot één van de grootste technologieën die wij op aarde...

Lees meer

Verzekeren tegen ransomware-aanvallen: kan dat?

Digitale aanvallen door middel van ransomware zijn helaas orde van de dag binnen het bedrijfsleven. Het is dan ook een tamelijk lucratieve handel voor cybercriminelen. Niet zelden leveren dit soort aanvallen hen initieel tonnen op. Ransom-aanvallen worden mede...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707