Coronacrisis en hypotheeklasten

Coronacrisis en hypotheeklasten

Wanneer u een baan hebt in een sector die wordt geraakt door de coronacrisis kan uw inkomen zodanig dalen dat het betalen van uw hypotheeklasten in het nauw komt. Wanneer dit het geval is, is het ten eerste van belang te weten dat bestaande afspraken met de hypotheekverstrekker tussentijds niet in uw nadeel worden aangepast.

Twee oplossingen

Nederlandse banken bieden op dit moment twee oplossingen: uw betalingsverplichtingen worden maximaal drie maanden opgeschort, of u gaat maandelijks een lager bedrag aflossen. Voor alle duidelijkheid: in beide gevallen is er geen sprake van kwijtschelding.

Verzoek

Wanneer u gebruik wilt maken van deze regelingen, moet daartoe bij de hypotheekverstrekker een verzoek worden ingediend. Ons kantoor verzorgt dit graag voor u en kan u vertegenwoordigen in eventueel overleg met de hypotheekverstrekker of de belastingdienst. U kunt er uiteraard op rekenen dat we daarbij een optimaal resultaat voor u beogen.

  • Wanneer betaling van uw hypotheeklasten in het nauw komt, bieden banken twee oplossingen.
  • De betaling kan maximaal drie maanden worden opgeschort, of u lost maandelijks een lager bedrag af.

Graag houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Bel of mail ons voor informatie op maat.

Gerelateerde Artikelen

De belastingtarieven van 2023 op een rijtje

We zijn 2023 – net zoals ieder kalenderjaar het geval is – begonnen met aangepaste belastingtarieven. We hebben de belangrijkste tarieven hieronder voor u samengevat. Omzetbelasting Wat is het? De belasting die u betaalt over uw gemaakte om zet. Wat zijn de tarieven...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707