Coronacrisis en hypotheeklasten 

Coronacrisis en hypotheeklasten 

Wanneer u een baan hebt in een sector die wordt geraakt door de coronacrisis kan uw inkomen zodanig dalen dat het betalen van uw hypotheeklasten in het nauw komt. Wanneer dit het geval is, is het ten eerste van belang te weten dat bestaande afspraken met de hypotheekverstrekker tussentijds niet in uw nadeel worden aangepast.

Twee oplossingen

Nederlandse banken bieden op dit moment twee oplossingen: uw betalingsverplichtingen worden maximaal drie maanden opgeschort, of u gaat maandelijks een lager bedrag aflossen. Voor alle duidelijkheid: in beide gevallen is er geen sprake van kwijtschelding.

Verzoek

Wanneer u gebruik wilt maken van deze regelingen, moet daartoe bij de hypotheekverstrekker een verzoek worden ingediend. Ons kantoor verzorgt dit graag voor u en kan u vertegenwoordigen in eventueel overleg met de hypotheekverstrekker of de belastingdienst. U kunt er uiteraard op rekenen dat we daarbij een optimaal resultaat voor u beogen.

  • Wanneer betaling van uw hypotheeklasten in het nauw komt, bieden banken twee oplossingen.
  • De betaling kan maximaal drie maanden worden opgeschort, of u lost maandelijks een lager bedrag af.

Graag houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Bel of mail ons voor informatie op maat.

Gerelateerde Artikelen

Eigen stroom voor een bedrijf: wat zijn de voordelen?

We hoeven u er waarschijnlijk niet meer te wijzen op het feit dat de energieprijzen momenteel door het dak gaan. Sommige bedrijven lossen dit op door zelf hun energie op te wekken. Dat kan, mits juist uitgevoerd, inderdaad de nodige voordelen hebben. Het toenemende...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707