Coronacrisis en hypotheeklasten

Coronacrisis en hypotheeklasten

Wanneer u een baan hebt in een sector die wordt geraakt door de coronacrisis kan uw inkomen zodanig dalen dat het betalen van uw hypotheeklasten in het nauw komt. Wanneer dit het geval is, is het ten eerste van belang te weten dat bestaande afspraken met de hypotheekverstrekker tussentijds niet in uw nadeel worden aangepast.

Twee oplossingen

Nederlandse banken bieden op dit moment twee oplossingen: uw betalingsverplichtingen worden maximaal drie maanden opgeschort, of u gaat maandelijks een lager bedrag aflossen. Voor alle duidelijkheid: in beide gevallen is er geen sprake van kwijtschelding.

Verzoek

Wanneer u gebruik wilt maken van deze regelingen, moet daartoe bij de hypotheekverstrekker een verzoek worden ingediend. Ons kantoor verzorgt dit graag voor u en kan u vertegenwoordigen in eventueel overleg met de hypotheekverstrekker of de belastingdienst. U kunt er uiteraard op rekenen dat we daarbij een optimaal resultaat voor u beogen.

  • Wanneer betaling van uw hypotheeklasten in het nauw komt, bieden banken twee oplossingen.
  • De betaling kan maximaal drie maanden worden opgeschort, of u lost maandelijks een lager bedrag af.

Graag houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Bel of mail ons voor informatie op maat.

Gerelateerde Artikelen

Deze verzekeringen heeft u nodig voor uw koopwoning

Heeft u een huis gekocht? Gefeliciteerd! Een koopwoning markeert een nieuw begin en we durven erom te wedden dat u staat te popelen om de eerste verhuisdozen over de drempel te tillen. Toch moet er ook nog het een en ander gebeuren op het gebied van administratie. De...

Lees meer

Vijf belangrijke verzekeringen voor bouwondernemers

Ondernemers worden nogal eens geconfronteerd met de mogelijkheid om allerlei verzekeringen af te sluiten. Deze zijn niet altijd nodig. Een grafisch vormgever loopt doorgaans tenslotte minder risico dan een bouwondernemer, wat de vraag of een verzekering raadzaam is...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707

Gerelateerde vragen over API koppelingenbelastingdienst

Brixxs kan je helpen om voor belastingdienst een API koppeling te bouwen. De Belastingdienst is in Nederland belast met het heffen en innen van belastingen. De dienst maakt onderdeel uit van het ministerie van Financiën. Met de Belastingdienst wordt in Nederland dus kortweg de rijksbelastingdienst bedoeld. De Nederlandse Belastingdienst is als organisatie opgericht in 1805.

belastingdienst API koppeling laten bouwen

Indien dubbel gegevens worden verwerkt in verschillende systemen, kan dat leiden tot fouten en heel wat frustraties. Dit ontstaat vaak doordat deze systemen niet goed met elkaar kunnen communiceren. De oplossing voor dit probleem is een API koppeling.

⬢ Brixxs adviseert of je een standaard of maatwerk belastingdienst API koppeling nodig hebt.

⬢ De kosten voor een maatwerk API koppeling hangt van verschillende factoren af, zoals aantal systemen die gekoppeld gaan worden, complexiteit, maar ook of je de belastingdienst API zelf wilt onderhouden of dat je dat aan Brixxs uitbesteedt

⬢ De kwaliteit van de API van de te koppelen systemen zijn van belang. Indien het systeem bijvoorbeeld REST ondersteunt, dan is dit vrij makkelijk te koppelen. Heeft jouw systeem geen mogelijkheden voor een API, dan kunnen we als Brixxs kijken of we een software robot kunnen ontwikkelen om toegang te verkrijgen.

Het kan zijn dat de aanslag van de Belastingdienst in enkele gevallen afwijkt met die van de Nextens berekening. Dit komt voor wanneer de belastingdienst andere gegevens dan u hanteert.