Dga’s en NOW

Dga’s en NOW

Op het moment dat ons kantoor dit bericht voor u verzorgt, komen de meeste dga’s niet in aanmerking voor de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Diverse partijen in ondernemerskringen hebben minister Koolmees van Sociale Zaken aangeschreven om dit probleem onder zijn aandacht te brengen.

Omzetverlies

Bedrijven, die omzetverlies lijden door de coronacrisis, kunnen via de NOW maximaal 90 procent van de loonkosten vergoed krijgen. Dga’s komen hiervoor alleen in aanmerking als zij verplicht verzekerd zijn voor werknemersverzekeringen. Dit is slechts het geval wanneer hij/zij niet voldoende aandelen bezit om zijn/haar ontslag tegen te houden.

Werkgelegenheid

Diverse partijen roepen minister Koolmees op om dga’s, die fors corona-gerelateerd omzetverlies lijden, in aanmerking te laten komen voor de NOW in het kader van behoud van werkgelegenheid. De op dit moment actuele situatie zou dus snel kunnen veranderen.

  • Nu is het nog zo dat dga’s alleen in aanmerking komen voor de NOW als zij verplicht verzekerd zijn voor werknemersverzekeringen.
  • Minister Koolmees is tot actie opgeroepen; de op dit moment actuele situatie zou dus snel kunnen veranderen.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat.

Gerelateerde Artikelen

De voordelen van low code en no code

Ontwikkelingen op de werkvloer gaan tegenwoordig extreem snel, en twee termen die heel vaak rondgeslingerd worden als het om deze ontwikkelingen gaat zijn low code en no code. Deze twee worden vaak gezien als de sleutel tot succes in het moderne bedrijfsleven. Er...

Lees meer

Artificial Intelligence en haar grote voordelen

  Artificial Intelligence is een term die je tegenwoordig steeds vaker hoort op allerlei gebieden. Het is in het leven geroepen om het menselijk leven makkelijker te maken en het is al snel uitgegroeid tot één van de grootste technologieën die wij op aarde...

Lees meer

Verzekeren tegen ransomware-aanvallen: kan dat?

Digitale aanvallen door middel van ransomware zijn helaas orde van de dag binnen het bedrijfsleven. Het is dan ook een tamelijk lucratieve handel voor cybercriminelen. Niet zelden leveren dit soort aanvallen hen initieel tonnen op. Ransom-aanvallen worden mede...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707