Deze verzekeringen heeft u nodig voor uw koopwoning

Verzekeringen koopwoning - Deze verzekeringen heeft u nodig voor uw koopwoning - Brixxs

Heeft u een huis gekocht? Gefeliciteerd! Een koopwoning markeert een nieuw begin en we durven erom te wedden dat u staat te popelen om de eerste verhuisdozen over de drempel te tillen. Toch moet er ook nog het een en ander gebeuren op het gebied van administratie. De aankoop van een huis gaat namelijk gepaard met nogal wat verzekeringen – sommigen verplicht, sommigen niet. Déze, bijvoorbeeld.

Opstalverzekering

Verplicht?
Ja
Een opstalverzekering wordt ook wel een woonhuisverzekering genoemd. Hij zorgt voor een dekking tegen schade aan de woning zelf, zoals storm- of waterschade.

Inboedelverzekering

Verplicht?
Nee
Hoewel de inboedelverzekering niet verplicht is, is het erg raadzaam er tóch een af te sluiten. De opstalverzekering dekt tenslotte geen schade aan spullen in je huis. De inboedelverzekering doet dat wél – en dat is handig wanneer er bijvoorbeeld wordt ingebroken.

Overlijdensrisicoverzekering

Verplicht?
Soms
De overlijdensrisicoverzekering wás verplicht, maar daar kwam in 2018 verandering in. Tenminste – als u een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) heeft. Een hypotheek zónder hypotheekgarantie kan alsnog een overlijdensrisicoverzekering vereisen. Hoe dan ook: u zorgt met deze verzekering voor een x-bedrag dat wordt uitgekeerd aan uw nabestaanden.

Aansprakelijkheidsverzekering


Verplicht?
Nee
De aansprakelijkheidsverzekering dekt schade die u bij anderen veroorzaakt. Een voorbeeld daarvan is waterschade die bij u is ontstaan, maar ook het huis van de buren heeft getroffen.

Woonlastenverzekering


Verplicht?
Nee
De woonlastenverzekering keert uit wanneer u, om welke reden dan ook, niet langer in staat bent om uw hypotheek te betalen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer u arbeidsongeschikt raakt. Deze verzekering wordt niet zelden gecombineerd met een algemene hypotheek en kan ook helpen in geval van werkloosheid.

Gerelateerde Artikelen

Voor déze verzekeringen betaalt u mogelijk teveel

De autoverzekering en de reisverzekeringen zijn voorbeelden van verzekeringen waarvoor u mogelijk een teveel aan premie betaalt. We leggen u hieronder uit waarom én bij welke varianten dit nog meer het geval is. Autoverzekeringen De autoverzekering staat op nummer één...

Lees meer

Kantoren ondergaan een make-over na corona

De pandemie heeft ervoor gezorgd dat niet alleen de manier van werken, maar ook de plaats waar we dit doen flink is veranderd. Dat meldt Metro. De krant meldt dat na een onderzoek van Protime, een Belgische marktleider in personeelsplanning. Protime stelt dat ruim één...

Lees meer

De afkoeling van de huizenmarkt zet door: hoe kan dat?

Volgens recente cijfers van de makelaarsvereniging NVM daalden de huizenprijzen in het derde kwartaal opnieuw. Makelaars stellen dan ook dat de markt op een keerpunt staat. De gemiddelde huizenprijs is in het derde kwartaal met 5,8% gedaald ten opzichte van het...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707