De zorgpremies veranderen in 2022: dit zijn de nieuwe bedragen

De zorgpremies veranderen in 2022: dit zijn de nieuwe bedragen


11 november 2021 was de uiterlijke dag waarop verzekeringsmaatschappijen hun nieuwe zorgpremies bekend konden maken. Dat hebben ze gedaan – en dus hebben wij de bedragen voor komend kalenderjaar voor u in beeld gebracht.

Gemiddeld genomen stijgen de premies van alle grote zorgverzekeraars met bedragen tussen de €3,00 en de €8,00. Dat komt neer op een gemiddelde stijging van €47,55 per jaar. Dat heeft de onafhankelijke vergelijkingssite Independer uitgezocht.

Verschillen tussen zorgverzekeraars

Opvallend daarbij is dat de zorgverzekeraars onderling behóórlijk van elkaar verschillen. Zo stijgt het pakket Vrije Keuze met Pechvogelhulp met maar liefst €13,55 per maand, maar wordt ZorgGemakPolis van Zorge en Zekerheid juist meer dan €4,16 per maand goedkoper.

Dit soort verschillen zijn ook te zien bij de vier grootste verzekeraars van ons land: Achmea, CZ, Menzis en VGZ. Ze stijgen qua premiekosten weliswaar allemaal, maar op uiteenlopende wijzen.

De verzekering VGZ Ruime Keuze van VGZ wordt bijvoorbeeld €8,20 per maand duurder, terwijl de basisverzekering van OHRA, dat op haar beurt weer deel uitmaakt van CZ, maandelijks slechts €2,70 omhoog gaat.

Waarom een stijging?

De stijgingen in de premies hebben te maken met de eveneens stijgende kosten in de zorg. Daarin worden medicijnen duurder en salarissen van het personeel hoger. Een andere oorzaak zit hem in de toenemende vergrijzing van Nederland. Mensen worden steeds ouder, wat over het algemeen inhoudt dat er meer en meer gebruik wordt gemaakt van de zorg.

Overstappen van zorgverzekeraar

Vindt u dat uw zorgverzekeraar de prijzen wel héél riant heeft gemaakt? Dan kan het lonen om over te stappen. Maak daarvoor eerst voor uzelf een goede vergelijking. Een goedkopere verzekering betekent niet automatisch dat deze dekt waar u op zoek naar bent. Een verzekeringsadviseur kan u helpen met het maken van de juiste keuze.

Gerelateerde Artikelen

AVB versus BAV: wat zijn de verschillen?

Het zijn twee termen die nogal op elkaar lijken: bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Toch verschillen ze behóórlijk van elkaar. We gaan hieronder in op deze verschillen – én op welke variant u voor uw bedrijf nodig heeft. Wat...

Lees meer

De belasting in box 3 stijgt verder: dit zijn de gevolgen

Een fikse tegenvaller voor beleggers. De belasting in box 3 gaat dit kalenderjaar namelijk nog verder omhoog. Dat heeft vooral gevolgen voor beleggers met een vermogen van boven de €57.000. Dat heeft allemaal te maken met het zogenoemde fictieve rendement op spaargeld...

Lees meer

Méér verzekeringsfraude door ondernemers: hoe kan dat?

Volgens verzekeraars zijn er steeds meer ondernemers die een poging tot fraude doen. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars op basis van de jaarlijkse cijfers.  Deze stijging in het aantal pogingen tot fraude is niet nieuw. Het Verbond van Verzekeraars zag namelijk in...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707