De voordelen van AI en Blockchain binnen bedrijven

blockchain en AI

Artificial Intelligence en Blockchain zijn twee grote termen die vaak rondgeslingerd worden als het om de toekomst van de moderne technologie gaat. Artificial Intelligence wordt voor steeds meer dingen ingezet en begint langzaam maar zeker in de buurt te komen van daadwerkelijk intelligente levensvormen. Blockchain wordt nog vaak geassocieerd et de crypto munten industrie, maar het is nog veel meer dan dat. Samen zijn deze twee de voorlopers en de pronkstukken van moderne technologie, maar hoe kunnen we deze bijzondere technologieën gebruiken in het voordeel van ons bedrijf?

Artificial Intelligence is een breed vak in het gebied van computer science. Er zijn veel verschillende soorten AI maar het komt er altijd op neer dat het doel is om een intelligente computer te creëren. Een machine die zelf beslissingen kan maken op basis van verschillende input. AI kan ingezet worden voor vele doeleinden binnen bedrijven en wordt daarom met recht de technologie van de toekomst genoemd.

Blockchain is een extreem veilige manier van informatie opslaan. In de Blockchain kan niemand toegang krijgen tot bepaalde informatie, dit maakt het een extreem veilige optie voor veel verschillende doeleinden binnen bedrijven. Dit is tevens ook waarom de Blockchain gebruikt wordt om transacties van cryptomunten bij te houden.

Dit zijn de twee grootste technologische ontwikkelingen van de moderne tijd, en hoe krachtig zou het zijn als we de twee konden combineren? Gelukkig gaan Blockchain en AI perfect samen. Blockchain biedt namelijk een veilige basis om grote hoeveelheden data op te slaan, en AI kan deze data vervolgens manipuleren op manieren die mensen nooit zouden kunnen. Dit levert interessante mogelijkheden op voor bedrijven.

Veiligheid is natuurlijk één van de gebieden waar bij deze combinatie uitkomst kan bieden. Blockchain biedt een extreem veilig platform om data te bewaren, en AI maakt het mogelijk om deze data te bewerken zonder deze bloot te stellen aan een mens van vlees en bloed. Dit is geweldig voor de veiligheid van bedrijven.

Met de efficiënte combinatie van AI en Blockchain heeft een bedrijf toegang tot een ongelooflijke hoeveelheid opslagruimte. Tegenwoordig is vrijwel alles digitaal te vinden, en daar is natuurlijk veel opslag voor nodig. Met behulp van AI en Blockchain is een gebrek aan opslagruimte voor bedrijven een probleem van het verleden.

De ongelooflijke kracht van AI en Blockchain kan ook gebruikt worden om toekomstvoorspellingen te maken op basis van huidige bedrijfsdata. Zo kan je op de zaken anticiperen voordat zij zich voordoen en dit heeft natuurlijk duidelijke voordelen voor ieder bedrijf, kennis is immers kracht in het moderne bedrijfsleven.

Al met al zijn zowel AI als Blockchain complexe technologieën, die, met een paar aanpassingen, erg geschikt zijn om in harmonie gebruikt te worden. AI is niet bedoeld om mensen compleet weg te werken, maar het kan ons leven wel aanzienlijk makkelijker maken. Blockchain en AI zijn de technologieën van de toekomst, en als bedrijf kan je nooit genoeg beginnen met het aan boord halen van dergelijke systemen. Wij hopen dat dit artikel nuttig is geweest en bedankt voor het lezen.

Gerelateerde Artikelen

AVB versus BAV: wat zijn de verschillen?

Het zijn twee termen die nogal op elkaar lijken: bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Toch verschillen ze behóórlijk van elkaar. We gaan hieronder in op deze verschillen – én op welke variant u voor uw bedrijf nodig heeft. Wat...

Lees meer

De belasting in box 3 stijgt verder: dit zijn de gevolgen

Een fikse tegenvaller voor beleggers. De belasting in box 3 gaat dit kalenderjaar namelijk nog verder omhoog. Dat heeft vooral gevolgen voor beleggers met een vermogen van boven de €57.000. Dat heeft allemaal te maken met het zogenoemde fictieve rendement op spaargeld...

Lees meer

Méér verzekeringsfraude door ondernemers: hoe kan dat?

Volgens verzekeraars zijn er steeds meer ondernemers die een poging tot fraude doen. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars op basis van de jaarlijkse cijfers.  Deze stijging in het aantal pogingen tot fraude is niet nieuw. Het Verbond van Verzekeraars zag namelijk in...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707