De verzekeringspremies voor bedrijven stijgen: dit is de reden

De verzekeringspremies voor bedrijven stijgen: dit is de reden


De huidige coronapandemie heeft uiteenlopende gevolgen voor het bedrijfsleven. Eén daarvan is een stijging van de premies voor relevante verzekeringen. We hebben het dan over een stijging van 5% voor arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor zzp’ers en een stijging van 10% voor premies voor verzuimverzekeringen. Dat meldt het ondernemersverzekeringsplatform Yezzer.
Veel ondernemers verkeren in zwaar weer sinds het uitbreken van het coronavirus in maart 2020. Daartoe heeft de Nederlandse overheid allerlei steunpakketten in het leven geroepen, zoals de Tozo (Tijdelijke overbrugging zelfstandig ondernemers). De Belastingdienst biedt hen de mogelijkheid tot uitstel van betaling. Maar verzekeraars? Die dingen vooralsnog niet mee in de steun.

Flinke bedragen

Dat meldt Adriaan van Loon, oprichter van Yezzer, tegenover BNR Nieuwsradio. Hij stelt dat de premiestijgingen gepaard gaan met flinke bedragen. Volgens hem betalen bedrijven normaal gesproken al duizenden euro’s per jaar aan premies wanneer er sprake is van meerdere werknemers. Als daar dan vijf of tien procent bijkomt, gaat dat inderdaad om veel geld.
Het nieuws is inmiddels bevestigd door het Verbond van Verzekeraars. De stijging komt volgens hen doordat de rendementen op de premies lager worden. Dat komt dan weer door een hoger ziekteverzuim.

Verzuim door het coronavirus

Personeel dat onverhoopt te maken krijgt met het coronavirus, zelf óf middels een verplichte quarantaine, is doorgaans voor langere tijd afwezigheid. Er wordt dan flink uitgekeerd aan arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Dat geld moet vanzelfsprekend ergens vandaan komen. Uit de premies van betalende klanten, bijvoorbeeld.

Niet uitsluitend verhoging

Overigens is het niet zo dat verzekeraars al hun tarieven massaal verhogen, zo stelt ook Van Loon. Volgens hem blijven er ook veel verzekeringspremies gelijk. Andere verzekeringen worden zelfs goedkoper. Die voor bedrijfsauto’s, bijvoorbeeld – veroorzaakt door het feit dat er momenteel flink minder wordt gereden.

Gerelateerde Artikelen

Virtuele kantoren: wat zijn het eigenlijk?

De term virtueel kantoor komt van tijd tot tijd voorbij. Het begrip verwijst naar een kantoor dat eigenlijk alleen op papier bestaat: er is géén sprake van een fysieke plek. Een kantoor dat eigenlijk geen kantoor is? Het klinkt een beetje vreemd, maar het is wel...

read more

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707