De tijdens de vakantie doorwerkende accountant: wat levert hij u op?

De tijdens de vakantie doorwerkende accountant: wat levert hij u op?
Een recent onderzoek van verzekeraar Movir laat zien dat een groot deel van de zelfstandige accountants en boekhouders de zomervakantie heeft overgeslagen. Dat is geen keuze, maar nood – zo blijkt. De situatie is enigszins nadelig voor de accountants in kwestie, maar juist voordelig voor particulieren.

Volgens de studie van Movir heeft maar liefst 75 procent van de Nederlandse accountants doorgewerkt tijdens de zomerperiode. De verzekeraar concludeert dat een van de pandemie herstellende economie daarbij de achterliggende gedachte is. Veel accountants en boekhouders willen er niet tussenuit glippen. Niet nu de financiën juist nét iets beter gaan.

Voor- en nadelen

Dat kan nadelig zijn voor de doorwerkende accountants. Stevig doorwerken zonder vakanties is tenslotte van invloed op de mentale gezondheid – iets waar ook accountants helaas niet aan ontkomen.

Maar voor particulieren kan het juist voordelig zijn. De accountant blijft tenslotte bereikbaar in een periode waarin hij of zij normaal gesproken juist minder communiceert. Dat kan handig zijn, omdat het huidige tijdvak – na twee lockdowns – onder particulieren nogal wat vragen oproept. Veel mensen hebben evengoed te maken met financiële onzekerheid, bijvoorbeeld als gevolg van verminderd of helemaal géén werk. En dan is het lekker als accountants en boekhouders u niet in de kou laten staan.

Drukte

Let wel: accountants zijn logischerwijs ook niet van steen. Stress en onrust komen ook bij hen voor. Dat betekent vanzelfsprekend niet dat u niet voor al uw vragen bij hen terechtkunt. Het houdt wél in dat het verstandig is om hier indien mogelijk een béétje rekening mee te houden.

Gerelateerde Artikelen

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707