De tijdens de vakantie doorwerkende accountant: wat levert hij u op?

De tijdens de vakantie doorwerkende accountant: wat levert hij u op?
Een recent onderzoek van verzekeraar Movir laat zien dat een groot deel van de zelfstandige accountants en boekhouders de zomervakantie heeft overgeslagen. Dat is geen keuze, maar nood – zo blijkt. De situatie is enigszins nadelig voor de accountants in kwestie, maar juist voordelig voor particulieren.

Volgens de studie van Movir heeft maar liefst 75 procent van de Nederlandse accountants doorgewerkt tijdens de zomerperiode. De verzekeraar concludeert dat een van de pandemie herstellende economie daarbij de achterliggende gedachte is. Veel accountants en boekhouders willen er niet tussenuit glippen. Niet nu de financiën juist nét iets beter gaan.

Voor- en nadelen

Dat kan nadelig zijn voor de doorwerkende accountants. Stevig doorwerken zonder vakanties is tenslotte van invloed op de mentale gezondheid – iets waar ook accountants helaas niet aan ontkomen.

Maar voor particulieren kan het juist voordelig zijn. De accountant blijft tenslotte bereikbaar in een periode waarin hij of zij normaal gesproken juist minder communiceert. Dat kan handig zijn, omdat het huidige tijdvak – na twee lockdowns – onder particulieren nogal wat vragen oproept. Veel mensen hebben evengoed te maken met financiële onzekerheid, bijvoorbeeld als gevolg van verminderd of helemaal géén werk. En dan is het lekker als accountants en boekhouders u niet in de kou laten staan.

Drukte

Let wel: accountants zijn logischerwijs ook niet van steen. Stress en onrust komen ook bij hen voor. Dat betekent vanzelfsprekend niet dat u niet voor al uw vragen bij hen terechtkunt. Het houdt wél in dat het verstandig is om hier indien mogelijk een béétje rekening mee te houden.

Gerelateerde Artikelen

Méér verzekeringsfraude door ondernemers: hoe kan dat?

Volgens verzekeraars zijn er steeds meer ondernemers die een poging tot fraude doen. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars op basis van de jaarlijkse cijfers.  Deze stijging in het aantal pogingen tot fraude is niet nieuw. Het Verbond van Verzekeraars zag namelijk in...

Lees meer

De vastgoedwaarde van kantoren daalt: wat is de oorzaak?

Voor een lange tijd leken de waardes van kantoren en andere bedrijfspanden te stijgen, maar daar komt nu een kentering in. Dat meldt de ABN AMRO in het Financieel Dagblad. Het derde kwartaal van dit kalenderjaar wordt volgens ABN AMRO gekenmerkt door een waardedaling....

Lees meer

Studenten en energiecompensatie: hoe zit het precies?

Veel Nederlanders ontvangen twee keer €190 aan energiecompensatie. Studenten lijken echter massaal buiten de boot te vallen. We leggen u hieronder uit wat er speelt.  Krijgen studenten een energiecompensatie? Iedere Nederlander ontvangt in de maanden november en...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707