De opkomst van No-code en haar voordelen

Opkomst Low code

We kennen het natuurlijk al jaren, software engineers die met behulp van complexe algoritmes en indrukwekkend programmeerwerk programma’s maken voor bedrijven. Zij hebben hier jaren voor gestudeerd en vele bedrijven zijn dan ook vrijwel compleet afhankelijk van hun IT-afdeling, maar blijft dat zo? De komst van No-code tools brengen rap verandering in het IT-landschap. Wetenschappers zeggen dat tegen 2023 rond de 65% van alle softwareprogramma’s ontwikkeld zal zijn zonder programmeren! No-code wordt dan ook gezien als het volgende grote tijdperk in de technologie. Maar is hier iets mis mee? Laten we kijken naar enkele voor- en nadelen van no-code.

Zoals je kan verwachten zijn de gevestigde software engineers geen fan van de opkomst van no-code programma’s. Veel engineers geloven dat een no-code programma nooit zo complex en efficiënt kan zijn als een programma waar zij vele jaren voor gestudeerd hebben, en geef ze eens ongelijk. Deze kritiek op de opkomst van no-code programma’s is natuurlijk te verklaren omdat vele software engineers no-code als een bedreiging voor hun werk zien. Als no-code nog verder opkomt worden dure software engineers immers zo goed als overbodig. Het is een punt dat makkelijk te begrijpen is vanuit het standpunt van een software engineer, maar is het wel een valide punt?

In principe zijn no-code tools niet bedoeld om software engineers uit de wereld te helpen, sterker nog no-code is in het leven geroepen om het werk van deze engineers makkelijker te maken en bedrijven gestroomlijnder te laten opereren. Laten we kijken naar een paar grote voordelen van no-code.

No-code kan software engineers helpen om vele malen productiever te zijn. Dat klinkt misschien gek, maar no-code elimineert veel van de kleine taken waar huidige software engineers mee te maken krijgen, mensen kunnen deze taken namelijk zelf doen met behulp van een no-code platform. Dit maakt veel tijd vrij die vervolgens in het ontwikkelen van grote en belangrijke programma’s gestoken kan worden.

Ook zijn no-code platforms nuttig voor software engineers om kleine taken snel en efficiënt uit te voeren. Zo wordt het leven van een engineer vele malen simpeler, en is er dus ook weer meer tijd vrij voor belangrijkere en complexere taken.

Het gebruik van no-code platforms om programma’s te ontwikkelen kan ook de communicatie tussen verschillende bedrijfstakken bevorderen. No-code is makkelijker te begrijpen voor mensen die niet jaren hebben gestudeerd op het gebied van programmeren, en daardoor kan het ontwikkelen van software voor een bedrijf minder geïsoleerd worden bij de IT-afdeling en meer opengesteld worden aan het gehele bedrijf. Dit leidt tot efficiëntere ontwikkeling en een beter moraal op de werkvloer.

Al met al zijn de voordelen van no-code voor bedrijven dus overduidelijk. No-code en software engineers gaan, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, perfect hand in hand en samenwerking tussen de twee kan tot hele mooie uitkomsten leiden. No-code betrekt het hele bedrijf in het ontwikkelen van software en wordt daarom met recht de nieuwe grote revolutie in de technologie wereld genoemd.

Gerelateerde Artikelen

Zijn de dalingen in huizenprijzen dan tóch verleden tijd?

Het waren twee fantastische dagen… Nadat het nieuws – voor het eerst sinds tijden – grootschalig kopte dat de prijzen voor koopwoningen omlaag gaan, is er opeens sprake van een kentering. Huizen zijn dus weer duurder, wat één belangrijke vraag oproept: zijn de...

read more

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707