De ANWB schrapt de coronabeperkingen: wat betekent dat?

 De ANWB schrapt de coronabeperkingen: wat betekent dat?


Op reis gaan in coronatijd blijft een aparte gewaarwording. U heeft in de meeste gevallen uw vaccinatiebewijs nodig, maar veelal komen er meer zaken om de hoek kijken. Uw reisverzekering is bijvoorbeeld iets wat u zeker voor vertrek moet controleren. Het verlaagt gelukkig wél de zorgen om te weten dat in ieder geval de ANWB zijn coronabeperkingen schrapt.

Dat houdt namelijk in dat u tijdens u reis bent verzekerd voor allerlei aan corona verwante perikelen. Onvoorziene kosten wanneer u onverhoopt in quarantaine moet, bijvoorbeeld. Een fijne idee, daar waar de bedragen voor dit soort onwenselijkheden behóórlijk kunnen oplopen.

De beslissing van de ANWB is, volgens de instantie zelf, gemaakt in lijn met de ontwikkelingen in de verzekeringswereld. Ze melden daarbij wel dat de beperkingen in stand blijven voor zover het annuleringsverzekeringen betreft. Dat houdt in wezen in dat een corona-uitbraak op bijvoorbeeld uw vakantiebestemming géén geldige reden is om de hele reis te cancelen.

Meer verzekeringspartijen

Naast de ANWB maakte ook de van oorsprong Duitse verzekeraar Allianz bekend zijn coronabeperkingen te schrappen. Ook reizigers die naar een oranje land reizen, zijn daar verzekerd voor onderlinge kosten. Reizigers die naar een land met een rode kleurcode gaan, zijn dat bij Allianz niet: iets dat bij de ANWB wél het geval is.

Reactie van de ANVR

Het schrappen van de coronabeperkingen heeft in ieder geval geleid tot een goedkeurende knikje van de ANVR, de overkoepelende reisbrancheorganisatie. Zij stellen dat het hierdoor makkelijker wordt voor mensen om op vakantie te gaan: een welkome situatie na maanden vol malaise voor de reisbranche.

De ANVR waarschuwt reizigers nog wel om voor vertrek goed hun polisvoorwaarden na te lopen. Niet iedere verzekeraar is tenslotte zo schappelijk als Allianz en de ANWB.

Gerelateerde Artikelen

AVB versus BAV: wat zijn de verschillen?

Het zijn twee termen die nogal op elkaar lijken: bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Toch verschillen ze behóórlijk van elkaar. We gaan hieronder in op deze verschillen – én op welke variant u voor uw bedrijf nodig heeft. Wat...

Lees meer

De belasting in box 3 stijgt verder: dit zijn de gevolgen

Een fikse tegenvaller voor beleggers. De belasting in box 3 gaat dit kalenderjaar namelijk nog verder omhoog. Dat heeft vooral gevolgen voor beleggers met een vermogen van boven de €57.000. Dat heeft allemaal te maken met het zogenoemde fictieve rendement op spaargeld...

Lees meer

Méér verzekeringsfraude door ondernemers: hoe kan dat?

Volgens verzekeraars zijn er steeds meer ondernemers die een poging tot fraude doen. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars op basis van de jaarlijkse cijfers.  Deze stijging in het aantal pogingen tot fraude is niet nieuw. Het Verbond van Verzekeraars zag namelijk in...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707