Corona op vakantie: wat wordt er precies gedekt?

Corona op vakantie: wat wordt er precies gedekt?

Met de stijgende vaccinatie-aantallen hopen we dat het coronavirus enigszins op zijn retour is. Sprake van een normaal zomerseizoen is er echter nog niet. Dat uit zich onder meer tijdens het plannen van vakanties. Een blik op de zogenoemde Europese coronakaart zegt eigenlijk al genoeg: door de verschillende kleurcodes lijkt het meer op een kleurplaat dan iets uit een atlas.

Hoewel u in theorie naar de meeste landen in Europa kunt reizen, blijft het qua maatregelen een gok. Sommige landen verplichten een PCR-test vooraf, anderen hebben weliswaar een oranje kleurcode, maar dwingen u verder tot niets. En dan is er altijd nog de vraag wat uw verzekering dekt, mocht u onverhoopt tijdens uw vakantie corona oplopen.

Dekking per kleurcode

De vraag wat uw verzekering wel en niet dekt bij een besmetting in het buitenland, hangt grotendeels af van de kleurcode die het land in kwestie op dat moment hanteert. Is dat een groene of gele code? Dan hoeft u zich, in het geval van een reguliere reisverzekering, geen zorgen te maken. Spoedeisende hulp wordt in dat geval vergoed.

Heeft een land een oranje of zelfs rode kleurcode? Ook dan is er in wezen niets aan de hand. Reisadviezen zijn namelijk niet van invloed op spoedeisende zorg. Het verschil zit hem echter in de terugreis of – in het allerergste geval – begrafenis. Het kan zijn dat deze bij een oranje of rode kleurcode niet worden vergoed. Vraag daarom voor vertrek aan uw verzekering hoe dit in uw geval precies zit.

Corona vóór vertrek

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u vlak vóór vertrek wordt geconfronteerd met een positieve test. Het is goed – of juist niet – om te weten dat uw reis- of annuleringsverzekering u hier niet tegen dekt. De kans is dan ook groot dat u gemaakte kosten, bijvoorbeeld voor vliegtickets, niet vergoed krijgt.

Gerelateerde Artikelen

De belasting in box 3 stijgt verder: dit zijn de gevolgen

Een fikse tegenvaller voor beleggers. De belasting in box 3 gaat dit kalenderjaar namelijk nog verder omhoog. Dat heeft vooral gevolgen voor beleggers met een vermogen van boven de €57.000. Dat heeft allemaal te maken met het zogenoemde fictieve rendement op spaargeld...

Lees meer

Méér verzekeringsfraude door ondernemers: hoe kan dat?

Volgens verzekeraars zijn er steeds meer ondernemers die een poging tot fraude doen. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars op basis van de jaarlijkse cijfers.  Deze stijging in het aantal pogingen tot fraude is niet nieuw. Het Verbond van Verzekeraars zag namelijk in...

Lees meer

De vastgoedwaarde van kantoren daalt: wat is de oorzaak?

Voor een lange tijd leken de waardes van kantoren en andere bedrijfspanden te stijgen, maar daar komt nu een kentering in. Dat meldt de ABN AMRO in het Financieel Dagblad. Het derde kwartaal van dit kalenderjaar wordt volgens ABN AMRO gekenmerkt door een waardedaling....

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707