Corona op vakantie: wat wordt er precies gedekt?

Corona op vakantie: wat wordt er precies gedekt?

Met de stijgende vaccinatie-aantallen hopen we dat het coronavirus enigszins op zijn retour is. Sprake van een normaal zomerseizoen is er echter nog niet. Dat uit zich onder meer tijdens het plannen van vakanties. Een blik op de zogenoemde Europese coronakaart zegt eigenlijk al genoeg: door de verschillende kleurcodes lijkt het meer op een kleurplaat dan iets uit een atlas.

Hoewel u in theorie naar de meeste landen in Europa kunt reizen, blijft het qua maatregelen een gok. Sommige landen verplichten een PCR-test vooraf, anderen hebben weliswaar een oranje kleurcode, maar dwingen u verder tot niets. En dan is er altijd nog de vraag wat uw verzekering dekt, mocht u onverhoopt tijdens uw vakantie corona oplopen.

Dekking per kleurcode

De vraag wat uw verzekering wel en niet dekt bij een besmetting in het buitenland, hangt grotendeels af van de kleurcode die het land in kwestie op dat moment hanteert. Is dat een groene of gele code? Dan hoeft u zich, in het geval van een reguliere reisverzekering, geen zorgen te maken. Spoedeisende hulp wordt in dat geval vergoed.

Heeft een land een oranje of zelfs rode kleurcode? Ook dan is er in wezen niets aan de hand. Reisadviezen zijn namelijk niet van invloed op spoedeisende zorg. Het verschil zit hem echter in de terugreis of – in het allerergste geval – begrafenis. Het kan zijn dat deze bij een oranje of rode kleurcode niet worden vergoed. Vraag daarom voor vertrek aan uw verzekering hoe dit in uw geval precies zit.

Corona vóór vertrek

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u vlak vóór vertrek wordt geconfronteerd met een positieve test. Het is goed – of juist niet – om te weten dat uw reis- of annuleringsverzekering u hier niet tegen dekt. De kans is dan ook groot dat u gemaakte kosten, bijvoorbeeld voor vliegtickets, niet vergoed krijgt.

Gerelateerde Artikelen

Autoverhuur op vakantie: welke verzekering heb ik nodig?

Het korte antwoord op deze vraag? Dat hangt af van het bedrijf waarbij u de auto huurt. Het langere antwoord? Dat vindt u hieronder. Welke verzekering moet ik minstens afsluiten? Een reis-, maar ook een autoverzekering verzekert géén schade aan een gehuurde auto. Dit...

read more

5 redenen waarom veel zzp’ers géén AOV hebben

Slechts iets meer dan 20% van alle zzp’ers heeft een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Dat heeft verschillende redenen die we hieronder toelichten. 1. ‘De verzekering is te duur’ De belangrijkste reden achter het gebrek aan een verzekering bij...

read more

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707