Corona op vakantie: wat wordt er precies gedekt?

Corona op vakantie: wat wordt er precies gedekt?

Met de stijgende vaccinatie-aantallen hopen we dat het coronavirus enigszins op zijn retour is. Sprake van een normaal zomerseizoen is er echter nog niet. Dat uit zich onder meer tijdens het plannen van vakanties. Een blik op de zogenoemde Europese coronakaart zegt eigenlijk al genoeg: door de verschillende kleurcodes lijkt het meer op een kleurplaat dan iets uit een atlas.

Hoewel u in theorie naar de meeste landen in Europa kunt reizen, blijft het qua maatregelen een gok. Sommige landen verplichten een PCR-test vooraf, anderen hebben weliswaar een oranje kleurcode, maar dwingen u verder tot niets. En dan is er altijd nog de vraag wat uw verzekering dekt, mocht u onverhoopt tijdens uw vakantie corona oplopen.

Dekking per kleurcode

De vraag wat uw verzekering wel en niet dekt bij een besmetting in het buitenland, hangt grotendeels af van de kleurcode die het land in kwestie op dat moment hanteert. Is dat een groene of gele code? Dan hoeft u zich, in het geval van een reguliere reisverzekering, geen zorgen te maken. Spoedeisende hulp wordt in dat geval vergoed.

Heeft een land een oranje of zelfs rode kleurcode? Ook dan is er in wezen niets aan de hand. Reisadviezen zijn namelijk niet van invloed op spoedeisende zorg. Het verschil zit hem echter in de terugreis of – in het allerergste geval – begrafenis. Het kan zijn dat deze bij een oranje of rode kleurcode niet worden vergoed. Vraag daarom voor vertrek aan uw verzekering hoe dit in uw geval precies zit.

Corona vóór vertrek

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u vlak vóór vertrek wordt geconfronteerd met een positieve test. Het is goed – of juist niet – om te weten dat uw reis- of annuleringsverzekering u hier niet tegen dekt. De kans is dan ook groot dat u gemaakte kosten, bijvoorbeeld voor vliegtickets, niet vergoed krijgt.

Gerelateerde Artikelen

Eigen stroom voor een bedrijf: wat zijn de voordelen?

We hoeven u er waarschijnlijk niet meer te wijzen op het feit dat de energieprijzen momenteel door het dak gaan. Sommige bedrijven lossen dit op door zelf hun energie op te wekken. Dat kan, mits juist uitgevoerd, inderdaad de nodige voordelen hebben. Het toenemende...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707