Bieden op een woning: ga niet mee in de paniek

De woningmarkt in Nederland is al tijden een gekkenhuis, op een paar gebieden na. Vaak worden woningen te koop gezet met een ‘bieden-vanaf-prijs’. U kunt een bod doen en dat moet u maar zien of het hoog genoeg is. Het komt steeds meer voor dat halsoverkop geboden wordt zonder voorbehoud van financiering en bouwkundige keuring, maar ga niet mee in de paniek.

Wat hebt u te besteden?

Wanneer u biedt zonder voorbehoud van financiering en u krijgt de zaak met de hypotheekverstrekker niet rond, dan kost u dat meestal 10 procent van de koopsom. Zorg er daarom voor dat u weet wat u te besteden hebt. Ons kantoor adviseert u graag en geeft daarnaast onafhankelijk raad bij het afsluiten van de voor u juiste hypotheek.

Informatie bij toekomstige buren

We noemden al het bieden zonder voorbehoud van bouwkundige keuring, om sneller in aanmerking te komen voor de woning die u graag wilt kopen. Bij relatief nieuwe of gerenoveerde woningen loopt u over het algemeen niet veel risico. Maar voor informatie aankloppen bij uw eventueel toekomstige buren kan natuurlijk geen kwaad. Ons kantoor geeft u graag persoonlijk uitgebreid advies.

  • Wanneer u biedt zonder voorbehoud van financiering en u krijgt de hypotheek niet rond, dan kost u dat meestal 10 procent van de koopsom.
  • Zorg er daarom voor dat u weet wat u te besteden hebt.

Graag houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Bel of mail ons voor informatie op maat.

Gerelateerde Artikelen

Eigen stroom voor een bedrijf: wat zijn de voordelen?

We hoeven u er waarschijnlijk niet meer te wijzen op het feit dat de energieprijzen momenteel door het dak gaan. Sommige bedrijven lossen dit op door zelf hun energie op te wekken. Dat kan, mits juist uitgevoerd, inderdaad de nodige voordelen hebben. Het toenemende...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707