Besparen op uw verzekeringen: zó doet u het!

Besparen op uw verzekeringen: zó doet u het!

We hoeven het u waarschijnlijk niet meer te vertellen, maar voor de zekerheid: er komen prijzige tijden aan. Onnodig geld uitgeven aan verzekeringen is daarom simpelweg zonde. We hebben vijf tips op een rij gezet waarmee u kunt besparen op ongewilde kosten.

1. Vermijd dubbele verzekeringen
Dit klinkt logisch, maar er zijn daadwerkelijk veel mensen die dubbele verzekeringen hebben lopen. Tuurlijk – vrijwel niemand sluit twee arbeidsongeschiktheidsverzekeringen af. Maar wat wél relatief vaak voorkomt, is een dubbele autoverzekering. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer u via zowel uw auto- als uw reisverzekering bent verzekerd voor schade aan uw wagen. Check daarom de voorwaarden van beide verzekeringen goed en kijk of u eventueel clausules kunt schrappen.

2. Bekijk uw autoverzekering nog eens goed
En over die autoverzekering gesproken: wist u dat het vaak voorkomt dat mensen hier teveel voor betalen? Ze houden dan bijvoorbeeld de verzekering die ze altijd hadden, terwijl de auto ouder en minder waard wordt én u schadevrije jaren opbouwt. Bekijk daarom de voorwaarden goed en kijk of uw premie omlaag kan.

3. Sluit verzekeringen sneller over
We bedoelen daarmee te zeggen – laat u niet weerhouden van een overstap wanneer iets elders goedkoper kan. Sommige mensen denken dat het nogal een gedoe is om over te stappen, maar dit valt in de realiteit erg mee.

4. Voeg verzekeringen samen
Sommige verzekeringen zijn goedkoper wanneer u ze samenvoegt. Dat is bijvoorbeeld het geval bij een inboedel- en een aansprakelijkheidsverzekering. Check daarom altijd de mogelijkheid om ze bij dezelfde verzekeraar af te sluiten.

5. Betaal verzekeringen per jaar
…in plaats van per maand of kwartaal. De kans is namelijk groot dat u dan een korting krijgt. Let wel: u betaalt hierdoor natuurlijk wél in een klap meer geld.

Gerelateerde Artikelen

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707