Besparen op de autoverzekering door thuiswerken: hoe werkt het?

Besparen op de autoverzekering door thuiswerken: hoe werkt het?


De coronapandemie heeft het begrip thuiswerken een compleet andere dimensie gegeven. Veel mensen werkten tijdens de crisis from home, maar nu de meeste gevolgen daarvan wegebben, lijkt het aantal thuiswerkers niet te veranderen. En dat heeft gevolgen – onder meer voor uw autoverzekering.

Sommige verzekeringen zijn namelijk gekoppeld aan het aantal kilometers dat verzekerden per jaar afleggen. Maar wie vaker thuiswerkt, bevindt zich minder vaak op de weg. Het kan dan zo zijn dat u eigenlijk genoeg hebt aan een verzekering die goedkoper is: een variant gebaseerd op minder kilometers op de teller.

Grote verschillen

En die verschillen zijn groot, zo meldt RTL Nieuws op basis van een onderzoek van de vergelijkingssite Geld.nl. Zij keken hierbij naar de prijsverschillen van tien verzekeraars en voor verschillende soorten verzekeringen.

Ze ontdekten zo dat sommige verzekeringen ruim honderd euro goedkoper waren wanneer de eigenaar niet 30.000, maar 20.000 kilometer per jaar reed.

Reactie van de Consumentenbond

De Consumentenbond heeft inmiddels ook gereageerd op het onderzoek. Zij stellen dat het loont om in ieder geval te checken of je beter af bent bij een goedkopere verzekering.

Ze melden hierbij ook dat klanten in veel gevallen zelf bij hun verzekeraar moeten checken of ze al dan niet beter af zijn bij een verlaging van de premie. De verzekeraar is het namelijk niet verplicht om contact op te nemen met zijn klanten.

Ons advies

Wij raden het daarom ook aan om te kijken of uw huidige verzekering nog wel toereikend is en past bij de situatie – tenzij u natuurlijk helemaal niet meer thuiswerkt dan vóór de coronacrisis.

U kunt hiervoor vanzelfsprekend ook uw verzekeringsadviseur inschakelen. Hij of zij helpt u graag aan gedegen advies.

Gerelateerde Artikelen

De belastingtarieven van 2023 op een rijtje

We zijn 2023 – net zoals ieder kalenderjaar het geval is – begonnen met aangepaste belastingtarieven. We hebben de belangrijkste tarieven hieronder voor u samengevat. Omzetbelasting Wat is het? De belasting die u betaalt over uw gemaakte om zet. Wat zijn de tarieven...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707