Bankproblemen bij levenstestament

Bankproblemen bij levenstestament


Wanneer u uw levenstestament door uw notaris hebt laten vastleggen, geeft dat ongetwijfeld een prettig gevoel. Wanneer u wilsonbekwaam zou worden, is alles geregeld. Ook uw bankzaken. Maar wanneer de bank, waarbij uw rekeningen lopen, het levenstestament niet in haar IT-systeem kan verwerken, heeft uw gemachtigde een probleem.

Bank niet verplicht


Een dergelijk geval deed zich onlangs voor: iemand meldde zich bij de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, omdat hij via het levenstestament van zijn moeder niet over haar rekening kon beschikken. Het IT-systeem van de bank was daarop niet ingericht. De commissie stelde dat de bank niet verplicht is dit mogelijk te maken.

Algemene voorwaarden


In de algemene voorwaarden van een aantal banken – veelal banken die alleen internetrekeningen aanbieden – staat dat een gemachtigde geen toegang heeft tot online spaarrekeningen. Bij de grote banken in Nederland speelt dit probleem niet. Controleer daarom de voorwaarden van uw bank in dezen.

  • Wanneer het IT-systeem van de bank, waarbij uw rekeningen lopen, een levenstestament niet kan verwerken, heeft uw gemachtigde een probleem.
  • Controleer daarom de voorwaarden van uw bank in dezen.

Gerelateerde Artikelen

Mkb-winstvrijstelling: wat houdt het precies in?

Bent u een ondernemer? Dan betaalt u, net als een werknemer in loondienst, inkomstenbelasting. Maar wanneer de Belastingdienst u aanmerkt als een ondernemer, kunt u wél profiteren van een aantal maatregelen die er wellicht voor zorgen dat u minder hoeft te betalen....

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707