Autoverzekeringen in coronacrisis

Autoverzekeringen in coronacrisis


Wanneer u een auto langere tijd niet zult gebruiken – bijvoorbeeld wanneer uw huishouden over twee auto’s beschikt – kunt u het kenteken van deze auto laten schorsen. Dit kan via de website van de RWD. De wegenbelasting stopt dan automatisch en een verzekering is meestal niet meer verplicht. Deze kunnen wij voor u aanpassen.

Openbare weg


Het is overigens van belang te beseffen dat een autoverzekering ook dekking kan bieden tegen diefstal en vandalisme. Wanneer uw auto op de openbare weg geparkeerd staat, is een verzekering verplicht en de wegenbelasting loopt door.

Zakelijk gebruik


Er zijn nogal wat mensen die, bij gebrek aan werk, hun auto of scooter in willen zetten voor zakelijke doelen. Bijvoorbeeld het bezorgen van maaltijden. Vrijwel alle verzekeraars sluiten zakelijk gebruik normaal gesproken uit, maar een aantal maakt tijdelijk een uitzondering. Ons kantoor adviseert u graag.

  • Wanneer u een auto langere tijd niet gebruikt en u op eigen terrein parkeert, kunt u het kenteken laten schorsen. De wegenbelasting stopt dan automatisch.
  • Zakelijk gebruik van auto of scooter is niet gedekt, op een aantal tijdelijke uitzonderingen na.

Gerelateerde Artikelen

Autoverhuur op vakantie: welke verzekering heb ik nodig?

Het korte antwoord op deze vraag? Dat hangt af van het bedrijf waarbij u de auto huurt. Het langere antwoord? Dat vindt u hieronder. Welke verzekering moet ik minstens afsluiten? Een reis-, maar ook een autoverzekering verzekert géén schade aan een gehuurde auto. Dit...

read more

5 redenen waarom veel zzp’ers géén AOV hebben

Slechts iets meer dan 20% van alle zzp’ers heeft een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Dat heeft verschillende redenen die we hieronder toelichten. 1. ‘De verzekering is te duur’ De belangrijkste reden achter het gebrek aan een verzekering bij...

read more

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707