Artificial Intelligence en haar grote voordelen

 

Artifical IntelligenceArtificial Intelligence is een term die je tegenwoordig steeds vaker hoort op allerlei gebieden. Het is in het leven geroepen om het menselijk leven makkelijker te maken en het is al snel uitgegroeid tot één van de grootste technologieën die wij op aarde kennen. Artificial Intelligence is een fascinerend onderwerp, en als het goed gebruikt wordt kan het vele voordelen hebben voor bedrijven.

Om Artificial Intelligence, of AI, beter te begrijpen moeten we eerst een stapje terugnemen, want wat is AI nou eigenlijk? Artificial intelligence is een afdeling van computer science die zich bezighoudt met het maken van zogenaamd slimme systemen. In feite probeert men menselijke intelligentie na te bootsen in computers om te gebruiken voor simpele taken in ons dagelijks leven.

Nu weten we wat AI precies is, maar zoals we weten brengt deze geavanceerde technologie veel voordelen met zich mee. Laten we kijken naar enkele voordelen van Artificial Intelligence. AI wordt al in veel verschillende branches ingezet, zoals bijvoorbeeld het onderwijs of de gezondheidszorg. AI kan uitkomst bieden op het gebied van klantrelaties onderhouden, ook kan het simpele taken zoals het werken met spreadsheets of het plannen van afspraken overnemen zodat menselijke werknemers zich kunnen focussen op de zaken die er echt toe doen. AI is in staat om dag en nacht te werken zonder pauzes, en het doet dingen vaak ook nog eens sneller of beter dan mensen dat kunnen. Kortom, er zijn genoeg voordelen voor bedrijven op het gebied van Artificial Intelligence en dat is tevens ook de reden dat AI één van de snelst groeiende technologieën in onze moderne samenleving is.

We hebben nu enkele grote voordelen gezien van AI, maar het is altijd handig om enkele praktijkvoorbeelden erbij te betrekken. Want waar wordt Artificial Intelligence nou eigenlijk ingezet in het echte leven? AI wordt op veel plekken gebruikt zoals het onderwijs en de gezondheidszorg maar ook in de automatische piloot van vluchten wordt Artificial Intelligence gebruikt. Vaak wordt het ingezet binnen bedrijven om kleine taken over te nemen, maar er zijn steeds meer punten waar AI ingezet kan worden om ons werk over te nemen.

Artificial Intelligence is op zichzelf natuurlijk al een sterk staaltje technologie, maar het begrip AI is natuurlijk heel breed. AI is een verzamelnaam van enkele grote technologieën rondom mechanische intelligentie. Eén zo’n technologie is deep learning, deep learning is een manier van computers om data te verpakken om het zo beter te kunnen processen. Ook machine learning is onderdeel van het begrip AI, dit is het leerproces dat computers doorgaan om gaandeweg steeds meer te leren. Het begrip AI bevat nog veel meer verschillende technologieën zoals bijvoorbeeld beveiliging en chatbots.

Al met al is Artificial Intelligence dus echt de technologie van de toekomst met oneindig veel potentieel voor bedrijven op elk vlak. AI biedt vele voordelen op vele afdelingen en Artificial Intelligence is de sleutel tot succes voor veel bedrijven. Er is zoveel mogelijk met deze fascinerende technologie. Wij hopen dat dit artikel nuttig is geweest, en bedankt voor het lezen.

Gerelateerde Artikelen

AVB versus BAV: wat zijn de verschillen?

Het zijn twee termen die nogal op elkaar lijken: bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Toch verschillen ze behóórlijk van elkaar. We gaan hieronder in op deze verschillen – én op welke variant u voor uw bedrijf nodig heeft. Wat...

Lees meer

De belasting in box 3 stijgt verder: dit zijn de gevolgen

Een fikse tegenvaller voor beleggers. De belasting in box 3 gaat dit kalenderjaar namelijk nog verder omhoog. Dat heeft vooral gevolgen voor beleggers met een vermogen van boven de €57.000. Dat heeft allemaal te maken met het zogenoemde fictieve rendement op spaargeld...

Lees meer

Méér verzekeringsfraude door ondernemers: hoe kan dat?

Volgens verzekeraars zijn er steeds meer ondernemers die een poging tot fraude doen. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars op basis van de jaarlijkse cijfers.  Deze stijging in het aantal pogingen tot fraude is niet nieuw. Het Verbond van Verzekeraars zag namelijk in...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707