Tegenwoordig een app laten maken

Tegenwoordig kan een bedrijf dat op zoek is naar succes eigenlijk niet meer zonder digitale representatie. Dit kan een website zijn, maar nog veel effectiever is een echte app om jouw bedrijf te vertegenwoordigen. Een app getuigt van een professioneel bedrijf, en het vergroot jouw doelgroep en daarmee meteen ook de inkomsten van jouw bedrijf. Een app zelf maken blijkt vaak lastig, maar de voordelen zijn te groot om te negeren, de beste optie? Een app laten maken natuurlijk. Maar hoe werkt dat eigenlijk vandaag de dag? In dit artikel nemen we je mee door het hele proces van een app laten maken.

app laten maken1 - App laten maken - BrixxsDe eerste vraag die bij veel mensen op zal komen na het lezen van de introductie is, waarom een app? Wat is er mis met de kant en klaar oplossingen die bedrijven als Google bieden? In principe is er natuurlijk niks mis met het gebruiken van bestaande programma’s om jouw bedrijf op te baseren, maar als bedrijf is het zaak om altijd vooruit te kijken en open te staan voor groei. Als bedrijf moet je altijd klaar zijn om te groeien, en het laten maken van een app voor jouw bedrijf speelt hier een grote rol in. Een app kan vele aspecten van het bedrijfsleven aanzienlijk makkelijker maken, en dat is zeker de kosten en de moeite waard. Het gebruiken van standaard programma’s voor jouw bedrijf brengt risico’s met zich mee, zeker als jouw bedrijf aan het groeien is. Zo zijn deze programma’s vaak net niet op elkaar afgestemd, en ze zullen nooit compleet afgestemd zijn op jouw bedrijfsprocessen op dezelfde manier als een gepersonaliseerde app voor jouw bedrijf. Het laten maken van een app voor jouw bedrijf zal meteen positieve resultaten laten zien, en zodra je de keuze hebt gemaakt zal je nooit meer terug willen naar wat het bedrijf voorheen dan ook gebruikte. Het laten maken van een app brengt zoveel voordelen met zich mee dat het de kosten en de moeite compleet waard is, ook op de korte termijn al. Ook getuigt het hebben van een app van een professioneel en gestroomlijnd bedrijf, en dit kan erg interessant zijn voor potentiële investeerders of anderszins partners. Een app is natuurlijk ook geweldig voor je naamsbekendheid en klantvriendelijkheid, iedereen heeft tegenwoordig wel een smartphone.

We hebben het al even gehad over de vele voordelen van een app, maar welke voordelen zijn dat nou eigenlijk? En zijn de voordelen het wel waard? Laten we eens kijken naar de vele voordelen die een app laten maken met zich meebrengt.

Allereerst is het voornaamste en grootste voordeel van een app natuurlijk het stroomlijnen van bedrijfsprocessen. Hoe groter het bedrijf hoe meer processen, en dit wordt al snel onhandelbaar. Dit leidt vervolgens tot veel personeel dat inefficiënt te werk gaat met een groot scala aan verschillende programma’s. Dit is absoluut niet waar we naar op zoek zijn om ons bedrijf hogerop te krijgen, en het laten maken van een app kan al deze problemen binnen de kortste keren oplossen. Met een app worden de meeste bedrijfsprocessen namelijk vele malen gestroomlijnder, werknemers zijn beter op elkaar afgestemd en dit resulteert in sneller, en ook nog eens beter resultaat op de werkvloer.
Dit heeft als bijkomend gevolg dat het laten maken van een app erg veel tijd bespaart, en we kennen allemaal het oeroude gezegde tijd is geld. Door het stroomlijnen van processen worden taken sneller afgerond dan voorheen, dit leidt tot een verhoogde productiviteit en een kostenbesparing. Zonder een app worden er grote hoeveelheden tijd verspild aan nutteloze dingen die niks met werk te maken hebben, denk bijvoorbeeld aan meerdere keren inloggen of door de inefficiënte apps navigeren. Met een gepersonaliseerde app is dit alles verleden tijd, alles staat ingesteld op jouw workflow en dit zorgt voor een grote tijdsbesparing.

Nog een groot voordeel van een app voor jouw bedrijf is naamsbekendheid. Tot nog toe hebben we het voornamelijk gehad over een app binnen jouw bedrijf, maar dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Je kan ook een app laten maken met marketingdoeleinden, vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een smartphone en er worden dagelijks miljoenen apps gedownload wereldwijd. Door een app te laten maken voor jouw bedrijf vergroot je de doelgroep voor jouw bedrijf enorm. Dit leidt op zijn beurt weer tot meer naamsbekendheid en natuurlijk tot meer inkomen.
Waar je jouw app ook voor wilt gebruiken, binnen of buiten het bedrijf, de voordelen mogen zeker niet onderschat worden.
We hebben nu duidelijk gezien dat het laten maken van een app erg voordelig kan zijn voor ons bedrijf, er zijn immers vele voordelen op meerdere vlakken. Dit brengt ons bij de volgende hamvraag, wat zijn de kosten van een app laten maken? Er gaat een zekere mythe rond dat de kosten van een app vrijwel onbetaalbaar zijn, maar is dat wel zo? En waar hangen de kosten vanaf? Laten we eens kijken naar de kosten van het laten maken van een app.

Zoals je waarschijnlijk al had verwacht is het laten maken van een app niet gratis, er is veel expertise mee bemoeit en vakmanschap is nou eenmaal niet gratis. Voordat we antwoord geven op de vraag, hoeveel kost een app laten maken, gaan we eerst eens kijken naar de verschillende kostenposten die gemoeid zijn met het maken van een app.
Allereerst zijn de systemen die gebruikt worden bij het ontwikkelen van de app van groot belang voor de uiteindelijke kosten. Zo is er een groot verschil in kosten tussen Android en iOS apps, en ook het gebruik van een eventuele API kan de prijs behoorlijk invloeden. Het is over het algemeen het beste om het gros van deze beslissingen aan de specialist over te laten, zij weten immers als geen ander wat een goede app nodig heeft om te slagen.
Wat is een API
Wat is een API

Het zal je niet verbazen, maar ook de grootte van de app die gemaakt moet worden speelt een grote rol in de prijs. Vaak wordt dit berekend in pagina’s op de app. Hoe meer pagina’s hoe hoger de kosten, er gaat dan ook snel meer werk zitten in grotere apps. De kosten van een pagina kunnen sterk verschillen op basis van de andere kostenposten die wij hier noemen.
Ook op het gebied van design spelen kosten een grote rol. Hier maakt het met name verschil of je voor een template kiest of voor vakwerk. Zoals je mag verwachten is een maatwerk app laten maken een stuk duurder dan een pre-made template.
Tenslotte speelt de complexiteit van een app natuurlijk ook een grote rol in de kosten. Een complexe app met veel features kost uiteraard meer dan een simpele app. Let wel op dat complexer niet altijd beter is, vaak is simpel the way to go als het gaat om apps laten maken.

Dan zijn we nu eindelijk aanbeland bij de hamvraag, hoeveel kost het laten maken van een app? Het is lastig om er een getal op te zetten gezien de grote hoeveelheid variabelen die de prijs kunnen beïnvloeden maar om een app te laten maken ben je bij Brixxs 990 euro kwijt, je krijgt dan een eigen ontwerp en een fantastisch bedrijfsapp. Heb je maatwerk nodig met allerlei koppelingen en maatwerk schermen? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.