Amazon biedt verzekeringen aan in Engeland: dit zijn de reacties

Amazon biedt verzekeringen aan in Engeland: dit zijn de reacties


Een potentieel grote verandering in verzekeringsland: tech-gigant Amazon is in het Verenigd Koninkrijk gestart met het aanbieden van verschillende soorten verzekeringen.

Dat grote, Amerikaanse technologiebedrijven zich willen mengen in de wereld van de verzekeringen, hangt al iets langer in de lucht. Amazon heeft daarin de eerste stap gezet door ok daadwerkelijk verzekeringen aan te bieden. Ze doen dat vooralsnog alleen in Engeland, maar met de toenemende globalisering is de kans groot dat ze op termijn ook in ons land neerstrijken.

Onderzoek

De reacties daarop zijn vooralsnog wisselend. Dat lijkt te maken te hebben met een generatiekloof. Het marktonderzoekbureau PanelWizard vroeg ruim elfhonderd Nederlanders van achttien jaar en ouder naar hun mening rondom de toetreding van nieuwe spelers op de verzekeringsmarkt.

Daaruit bleek dat een forse groep, zestig procent, wantrouwend is tegenover het afsluiten van verzekeringen bij organisaties als Amazon, Facebook en Google. Een van de redenen daarachter is de hoeveelheid persoonlijke data waarover dergelijke instanties beschikken. Méér dan zestig procent van de ondervraagden, geeft daarom ook aan een van deze big tech-bedrijven niet mee te nemen in een eventuele overweging.

Jongvolwassenen

De situatie ziet er echter heel anders uit wanneer er wordt gekeken naar alleen de reacties van respondenten jonger dan dertig jaar. Zij denken bijvoorbeeld dat Amazon, Facebook en Google juist in staat zijn om verzekeringen op een goede en efficiënte manier aan te bieden. Ze verwachten onder meer een betere, digitale bereikbaarheid (42 procent) én een verbeterde aansluiting op persoonlijke wensen en voorkeuren (46 procent).

Ter illustratie: slechts zeventien procent van de zestigplussers ziet Amazon, Facebook en Google als verstrekkers van een goede en efficiënte dienstverlening. Een behoorlijk verschil in perceptie, dus!

Gerelateerde Artikelen

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707