Alles wat je moeten over SaaS in 2022

Alles wat je moet weten over SaaS 2022

Digitalisering en automatisering spelen een steeds grotere rol in het bedrijfsleven en er zijn inmiddels al vele tools op de markt die ons helpen met het behalen van deze doelen. Eén zo’n tool is SaaS, je hoort het woord steeds vaker op de werkvloer en het is misschien wel de perfecte oplossing voor ieder bedrijf om als de sleutel naar succes te fungeren. Maar wat is SaaS nou eigenlijk, en hoe kan het helpen met jouw bedrijf verbeteren? In dit artikel gaan we wat dieper in op deze vragen en vertellen we je alles wat je moet weten over SaaS.

Voordat we dieper op de specifieke statistieken van SaaS in kunnen gaan moeten we eerst eens een stapje terugnemen, want wat is SaaS nou eigenlijk precies? SaaS staat voor Software As A Service en voor veel bedrijven is SaaS dé sleutel naar succes. Het komt erop neer dat gebruikers een abonnement nemen op een bepaald softwareprogramma dat zich bijvoorbeeld met automatisering of iets dergelijks bezighoudt. Zo kan jij als bedrijf veel gestroomlijnder en efficiënter werken met behulp van de speciaal gebouwde SaaS-programma’s. Dit is de ideale oplossing voor bedrijven die niet de capaciteit of de tijd hebben om zelf gepersonaliseerde software te bouwen maar toch een stap in de juiste richting willen zetten doormiddel van automatisering.

We weten nu wat SaaS precies inhoudt, maar hoe kan deze nieuwe innovatie ons als bedrijf helpen? Om dat optimaal te begrijpen is het belangrijk om naar enkele specifieke statistieken te kijken rondom het begrip SaaS, zo krijg je al snel een duidelijk beeld over het nut en de groei van de SaaS-markt.

De eerste interessante statistieken zitten hem in de groei, de algehele SaaS-markt groeit gemiddeld met 18% per jaar, en ook mobiele SaaS doet het goed met een markt van meer dan 7 miljard. Het gemiddelde bedrijf van 250 werknemers gebruikt meer dan 100 SaaS-programma’s om alle processen te optimaliseren. En ruim 73% van alle bedrijven met SaaS is van plan om al hun systemen volledig op SaaS te laten werken in de nabije toekomst. Kortom, SaaS blijft nog wel een tijdje groeien, en jij kan daaraan deelnemen.

Ook op het gebied van voordelen is er veel nuttige informatie te halen uit verschillende statistieken rondom het begrip SaaS. Zo zien ruim 86% van de bedrijven met SaaS een toename in de moraal en productiviteit van werknemers. Ook dalen de IT, en de algehele kosten van bedrijven die SaaS gebruiken gemiddeld met ongeveer 16%, wat zeker op de lange termijn enorme voordelen oplevert. Verder heeft SaaS nog veel meer kleine voordelen die samen grote resultaten opleveren, denk bijvoorbeeld aan een flexibeler bedrijf en meer tijd beschikbaar voor belangrijke taken.

Al met al is SaaS dus de toekomst voor bedrijven van welke grootte dan ook. Iedereen kan aan de slag met SaaS-software, en zoals we vandaag hebben gezien aan de hand van vele statistieken is dat zeker geen domme keuze. Statistieken liegen niet, dus waar wacht je nog op?

Gerelateerde Artikelen

Zijn de dalingen in huizenprijzen dan tóch verleden tijd?

Het waren twee fantastische dagen… Nadat het nieuws – voor het eerst sinds tijden – grootschalig kopte dat de prijzen voor koopwoningen omlaag gaan, is er opeens sprake van een kentering. Huizen zijn dus weer duurder, wat één belangrijke vraag oproept: zijn de...

read more

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707