Aantal verzekeringen stijgt in coronatijd: hoe kan dat?

Aantal verzekeringen stijgt in coronatijd: hoe kan dat?

Een recente melding van verschillende Nederlandse verzekeraars: het aantal verzekering is tijdens de pandemie fors gestegen. De oorzaak daarvan wordt onder meer gezocht in een verhoogd bewustzijn onder klanten.

Dat de coronaperiode een onzekere tijd is, is nogal een understatement. De vele mensen die hun banen verloren en de angst voor het virus an sich hebben niet bepaald gezorgd voor meer stabiliteit in het gemiddelde huishouden.

Wat dat betreft is het ergens ook wel logisch dat mensen meer hebben gekeken naar specifieke soorten verzekeringen. De halfjaarcijfers van Achmea, Aegon en Nationale Nederlanden hebben aangetoond dat vooral levensverzekeringen erg in trek zijn. Daarnaast is ook het aantal pensioenen fors gestegen.

Risico’s voor de gezondheid

De reden achter deze stijgingen kan worden gezocht in meer algemene bewustheid rondom gezondheid en de bijbehorende risico’s. De stijging van het aantal pensioenen staat daar weer los van: de interesse daarvoor lijkt juist te komen door de steeds hogere levensverwachting.

Minder autorijden

Mede door de stijging in het aantal verzekeringen boeken de Nederlandse verzekeraars over het algemeen meer winst. Dat heeft echter ook nog een andere reden, namelijk dat er nu meer dan ooit thuis wordt gewerkt. Ook na twee bijna volledige lockdowns. Dat houdt namelijk in dat er eveneens minder schade is ontstaan en er dus minder wordt geclaimd. Met andere worden: verzekeraars kunnen het geld dat ze innen nu vaker in hun zak houden.

Stijging

De stijging in het aantal verzekerden, net als de winst voor verzekeraars, begon gedurende de piek van de pandemie. De trend lijkt zich echter nog niet te keren. Zijn het daardoor juist gouden tijden voor de gemiddelde verzekeraar? Het lijkt er in ieder geval meer en meer op.

Gerelateerde Artikelen

Eigen stroom voor een bedrijf: wat zijn de voordelen?

We hoeven u er waarschijnlijk niet meer te wijzen op het feit dat de energieprijzen momenteel door het dak gaan. Sommige bedrijven lossen dit op door zelf hun energie op te wekken. Dat kan, mits juist uitgevoerd, inderdaad de nodige voordelen hebben. Het toenemende...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707