Aantal verzekeringen stijgt in coronatijd: hoe kan dat?

Aantal verzekeringen stijgt in coronatijd: hoe kan dat?

Een recente melding van verschillende Nederlandse verzekeraars: het aantal verzekering is tijdens de pandemie fors gestegen. De oorzaak daarvan wordt onder meer gezocht in een verhoogd bewustzijn onder klanten.

Dat de coronaperiode een onzekere tijd is, is nogal een understatement. De vele mensen die hun banen verloren en de angst voor het virus an sich hebben niet bepaald gezorgd voor meer stabiliteit in het gemiddelde huishouden.

Wat dat betreft is het ergens ook wel logisch dat mensen meer hebben gekeken naar specifieke soorten verzekeringen. De halfjaarcijfers van Achmea, Aegon en Nationale Nederlanden hebben aangetoond dat vooral levensverzekeringen erg in trek zijn. Daarnaast is ook het aantal pensioenen fors gestegen.

Risico’s voor de gezondheid

De reden achter deze stijgingen kan worden gezocht in meer algemene bewustheid rondom gezondheid en de bijbehorende risico’s. De stijging van het aantal pensioenen staat daar weer los van: de interesse daarvoor lijkt juist te komen door de steeds hogere levensverwachting.

Minder autorijden

Mede door de stijging in het aantal verzekeringen boeken de Nederlandse verzekeraars over het algemeen meer winst. Dat heeft echter ook nog een andere reden, namelijk dat er nu meer dan ooit thuis wordt gewerkt. Ook na twee bijna volledige lockdowns. Dat houdt namelijk in dat er eveneens minder schade is ontstaan en er dus minder wordt geclaimd. Met andere worden: verzekeraars kunnen het geld dat ze innen nu vaker in hun zak houden.

Stijging

De stijging in het aantal verzekerden, net als de winst voor verzekeraars, begon gedurende de piek van de pandemie. De trend lijkt zich echter nog niet te keren. Zijn het daardoor juist gouden tijden voor de gemiddelde verzekeraar? Het lijkt er in ieder geval meer en meer op.

Gerelateerde Artikelen

Wat gebeurt er als ik mijn IB-aangifte niet eerlijk invul?

Belastingaangiftes zijn voor de meeste ondernemers niet hun favoriete werkzaamheden. Zo’n aangifte, bijvoorbeeld voor de inkomstenbelasting, wil er dan ook weleens bij inschieten. Dat kan echter wel behóórlijke gevolgen hebben… We willen u echter niet nodeloos bang...

read more

Hoeveel winst mag een stichting eigenlijk maken?

Stichtingen dienen sociale en maatschappelijke doelen. Het is dan ook niet hun doel om winst te maken. Maar mag dit theoretisch gezien wel? We leggen u het hieronder uit. De meeste stichtingen hoeven geen winst te maken. Dat betekent echter niet dat het niet is...

read more

Hogere WOZ-waarde, maar géén hogere OZB: hoe kan dat?

Over het algemeen wordt aangenomen dat een hogere WOZ-waarde voor een woning automatisch leidt tot meer onroerendezaakbelasting (OZB). Dat snappen we, maar het klopt niet. We leggen u hieronder uit hoe het zit. We hoeven het u het waarschijnlijk niet nog een keer te...

read more

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707