Aantal verzekeringen stijgt in coronatijd: hoe kan dat?

Aantal verzekeringen stijgt in coronatijd: hoe kan dat?

Een recente melding van verschillende Nederlandse verzekeraars: het aantal verzekering is tijdens de pandemie fors gestegen. De oorzaak daarvan wordt onder meer gezocht in een verhoogd bewustzijn onder klanten.

Dat de coronaperiode een onzekere tijd is, is nogal een understatement. De vele mensen die hun banen verloren en de angst voor het virus an sich hebben niet bepaald gezorgd voor meer stabiliteit in het gemiddelde huishouden.

Wat dat betreft is het ergens ook wel logisch dat mensen meer hebben gekeken naar specifieke soorten verzekeringen. De halfjaarcijfers van Achmea, Aegon en Nationale Nederlanden hebben aangetoond dat vooral levensverzekeringen erg in trek zijn. Daarnaast is ook het aantal pensioenen fors gestegen.

Risico’s voor de gezondheid

De reden achter deze stijgingen kan worden gezocht in meer algemene bewustheid rondom gezondheid en de bijbehorende risico’s. De stijging van het aantal pensioenen staat daar weer los van: de interesse daarvoor lijkt juist te komen door de steeds hogere levensverwachting.

Minder autorijden

Mede door de stijging in het aantal verzekeringen boeken de Nederlandse verzekeraars over het algemeen meer winst. Dat heeft echter ook nog een andere reden, namelijk dat er nu meer dan ooit thuis wordt gewerkt. Ook na twee bijna volledige lockdowns. Dat houdt namelijk in dat er eveneens minder schade is ontstaan en er dus minder wordt geclaimd. Met andere worden: verzekeraars kunnen het geld dat ze innen nu vaker in hun zak houden.

Stijging

De stijging in het aantal verzekerden, net als de winst voor verzekeraars, begon gedurende de piek van de pandemie. De trend lijkt zich echter nog niet te keren. Zijn het daardoor juist gouden tijden voor de gemiddelde verzekeraar? Het lijkt er in ieder geval meer en meer op.

Gerelateerde Artikelen

Méér verzekeringsfraude door ondernemers: hoe kan dat?

Volgens verzekeraars zijn er steeds meer ondernemers die een poging tot fraude doen. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars op basis van de jaarlijkse cijfers.  Deze stijging in het aantal pogingen tot fraude is niet nieuw. Het Verbond van Verzekeraars zag namelijk in...

Lees meer

De vastgoedwaarde van kantoren daalt: wat is de oorzaak?

Voor een lange tijd leken de waardes van kantoren en andere bedrijfspanden te stijgen, maar daar komt nu een kentering in. Dat meldt de ABN AMRO in het Financieel Dagblad. Het derde kwartaal van dit kalenderjaar wordt volgens ABN AMRO gekenmerkt door een waardedaling....

Lees meer

Studenten en energiecompensatie: hoe zit het precies?

Veel Nederlanders ontvangen twee keer €190 aan energiecompensatie. Studenten lijken echter massaal buiten de boot te vallen. We leggen u hieronder uit wat er speelt.  Krijgen studenten een energiecompensatie? Iedere Nederlander ontvangt in de maanden november en...

Lees meer

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707