5 redenen waarom veel zzp’ers géén AOV hebben

5 redenen waarom veel zzp’ers géén AOV hebben

Slechts iets meer dan 20% van alle zzp’ers heeft een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Dat heeft verschillende redenen die we hieronder toelichten.

1. ‘De verzekering is te duur’
De belangrijkste reden achter het gebrek aan een verzekering bij arbeidsongeschiktheid? De prijs. Daar valt iets voor te zeggen, want bij veel verzekeraars betaalt u hiervoor al gauw een bedrag van rond de €80 à €100 per maand.

Dat lijkt misschien niet veel, maar voor een beginnende ondernemer kan dit een behoorlijk struikelblok zijn.

2. ‘De verzekering dekt te weinig’
Een tweede, veelgenoemde redenen voor een gebrek aan AOV is de dekking. Sommige zzp’ers willen wel een verzekering afsluiten, maar vinden de dekking onvoldoende.

Dat is bijvoorbeeld geval wanneer specifieke redenen van arbeidsongeschiktheid niet onder de noemer vallen, waardoor een zzp’er, ondanks zijn of haar verzekering, toch zonder werk én geld komt te zitten.

3. ‘De verzekering keert te laat uit’
Weer andere verzekeraars keren pas uit na een bepaalde periode, bijvoorbeeld na een aantal maanden van ziekte. Het kwaad is voor veel ondernemers dan al geschied: opnieuw een reden om geen AOV te hebben.

4. ‘Het is een ver-van-mijn-bed-show’
Voor sommige zzp’ers klinkt arbeidsongeschiktheid simpelweg als iets wat hen ‘waarschijnlijk toch niet overkomt’. Het risico hiervan is echter relatief hoog – en dus raden we altijd aan om dit niet als overweging te zien.

5. ‘Het is niet verplicht’
Een laatste reden dat veel zzp’ers geen AOV hebben, is simpelweg het gebrek aan een verplichting, waardoor ‘het wel een keertje komt’.

Onthoud hierbij wel dat de AOV voor zzp’ers in 2027 waarschijnlijk alsnog verplicht wordt. Het kan slim zijn om dit voor te zijn en er nu al een af te sluiten.

Gerelateerde Artikelen

5 redenen waarom kantoren steeds minder waard worden

Het is een relatief nieuwe trend in de wereld van het zakelijk vastgoed: waardedalingen voor kantoren. Niet wenselijk, wél te verklaren. We geven u hieronder vijf redenen waarom dit fenomeen überhaupt bestaat. 1. Mensen werken meer thuis Het is een – voor sommigen –...

read more

Wat gaat het aanstaande kabinet doen met de huizenmarkt?

Dat de huidige situatie op de woningmarkt onhoudbaar is, moge duidelijk zijn. Het aankomende kabinet Schoof I heeft hier een eigen visie op, inclusief mogelijke oplossingen. Welke dat precies zijn, vertellen we je hieronder. 1. Nieuwe woningen Het credo van minster...

read more

Heb je een vraag?

Stuur een bericht of bel +31(0) 85-0187707